BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Karşıyaka’da ‘Roman Şenliği’ coşkusu

Karşıyaka’da ‘Roman Şenliği’ coşkusu

Karşıyaka Belediyesi tarafından, Roman kültürünün zenginliğini paylaşmak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen “Roman Şenliği” büyük coşkuya sahne oldu.

0Yorumlar
Karşıyaka’da ‘Roman Şenliği’ coşkusu

Örnekköy Pazar Yeri’nde gerçekleştirilen etkinlik; konserler, dans gösterileri ve el emeği stantları ile kentte Roman havaları estirdi. 

Karşıyaka’da ‘Roman Şenliği’ coşkusu

DANS, MÜZİK, EĞLENCE

Örnekköy Roman Toplumu Gençlik Eğitim ve Kalkınma Derneği işbirliğiyle organize edilen Roman Şenliği’ne Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu, Kani Beko, Sevda Erdan Kılıç, meclis üyeleri, bürokratlar, muhtarlar ve yüzlerce Karşıyakalı katıldı. Organizasyona özel olarak hazırlanan, graffitilerle ve ışıklarla süslenen alanda ilk olarak Roman Ateşi Dans Grubu sahneye çıktı. Romanların tanınmış yerel müzik grupları Bergama Tayfa ile Grup 35 de konserleriyle şenlik coşkusunu zirveye taşıdı. Gece boyunca hep birlikte şarkılar söylendi, oyunlar oynandı, renkli gösteriler ile eğlence dolu anlar yaşandı. Başkan Tugay ve eşi de dans ederek büyük coşkuya ortak oldu. 

GELENEKSEL MESLEK STANTLARI

Roman vatandaşlar tarafından açılan stantlarda; hasırcılık, çiçek süslemeciliği, sepetçilik ve kalaycılık gibi geleneksel meslekler tanıtıldı. El emeği ürünler satışa sunuldu. Yiyecek stantları ve bölge esnafının tezgahları da konuklara hizmet verdi. Şenliğe katılan ve unutulmaz bir gece yaşayan vatandaşlar, Karşıyaka Belediyesi’ne ve Başkan Dr. Cemil Tugay’a teşekkür ederek, organizasyonun geleneksel hale getirilmesini istediklerini söyledi. 

Karşıyaka’da ‘Roman Şenliği’ coşkusu

“BU SADECE BAŞLANGIÇ”

Tüm katılımcılara teşekkür eden Başkan Tugay “Burada benim ilk hatıram Vekilim Özcan Purçu’nun ilk seçildiği dönemdedir. Partimin burada yaptığı bir gecede ilk defa buraya geldim, sizleri gördüm, tanıdım, seyrettim. O geceyi hayatım boyunca hep hatırlayacağım. Bu kadar mı sıcakkanlı olur insanlar, bu kadar mı güzel olur ve gözleri ışıl ışıl güler... İnanın bunu çok az yerde görebilirsiniz. Bu gecenin yapılması konusunda fikri ortaya atan benim. Ama bu geceyi hazırlayanlar benim mesai arkadaşlarım ve çok sevdiğim Meclis Üyemiz Cemil Yüm. Kendilerine ve tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte birbirimizi daha iyi tanıyacağız. Sizi tüm Karşıyaka, tüm İzmir, tüm Türkiye tanımalı. Çünkü gerçekten çok güzel insanlarsınız, çok iyi şeyleri hak ediyorsunuz. Ben 5 yıl boyunca sizin hizmetinizdeyim. Bu şenlik bir başlangıç. Dilerim çok daha güzel şeyleri hep beraber gerçekleştirebiliriz” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce