Kaymakamın vetosuna Narlıdere'den rest
Narıldere Belediye Meclisi Narlıdere Kaymakamı'nın veto ettiği Berkin Elvan ismini bir kez daha aynı sokağa verdi. Meclisten ayrıca bir de sürpriz bir karar çıktı.
Batur Berkin Elvana isminin Narlıdere’de bir sokağa verilmesinin veto edilmesi ile ilgili mecliste yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Geçtiğimiz haftalarda Türkiye, İzmir ve tabi ki Narlıdere kamuoyunu yoğun şekilde meşgul eden Berkin Elvan isminin Narlıdere’de bir sokağa isminin verilmesi olayı idi. Narlıdere belediye olarak kurulduğu günden bugüne aldığı meclis kararı ilk kez bir kaymamak tarafından veto edildi. Bizler atanmıyoruz, bizi bu makamlara halk getiriyor. İşlerine geldi mi milli irade, işlerine gelmedi mi otorite. Böyle bir anlayış olmaz. Bizim tavrımız bellidir. Meclis ve Belediye Başkanı olarak, aldığımız karardan dönecek değiliz. Bu işin sonu nereye kadar giderse gitsin, bizde sonuna kadar gideceğiz. Yavuz Bingöl Sanat Sokağı denilen sokağın adının, Berkin Elvan Sokak olarak değiştirilmesi vetoya karşı Narlıdere Belediye Meclisi tarafından yeniden oylandı. AKP’li iki meclis üyesinin ret oyuna karşı oy çokluğuyla kabul edildi. Narlıdere Belediye Meclisi ayrıca sürpriz bir karar alarak Ali İsmail Korkmaz ismini bir sokağa verdi. Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Başkan Batur “Biraz önce Berkin Elvan adını tekrar aynı sokağa verdik. Başkanlıktan verilen bu önergede ise Gezi parkı eylemlerinin simgesi ve hunharca katledilen gencimiz Ali İsmail Korkmaz’ı Narlıdere’de yaşatmak istedik. Adaletin tecellisi yüreklerde gerçekleşmedi bizde anısını yaşatmak için Narlıdere Mavi Yeşil Restoran’ın ve Kaymakamlığın yanından geçerek Cemevine doğru giden sokağa Ali İsmail Korkmaz’ın adının verilmesini meclis üyelerimiz ile birlikte karar vererek Ali İsmail’in adını sonsuza kadar Narlıdere’de yaşamasını istedik” dedi.
Atatürk Mahallesi askıya çıkacak
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Şubat ayı meclisinde kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Batur “63 konut olarak bilinen bölge ile ilgili Hazine ve maliyeden Belediye devri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Batur “63 konuttaki taşınmazların Narlıdere Belediyesine devri ve Belediyenin de hak sahibi vatandaşlara devri konusunda çalışmalar tamamlandı. Vatandaşlarımızı koruyacak şekilde bir protokol hazırlanarak defterdarlık ile imzalandı. Bu konudaki yaklaşımı ve hızlı çalışmalarından dolayı İzmir Defterdarımız Tamer Utkucu ya teşekkür ederim.63 konuttaki yaşayan vatandaşlarımızın bize başvuru işlemleri bundan sonra hızlı bir şekilde ilerleyecektir. Kentsel dönüşüm ile ilgili Atatürk Mahallesindeki askıya çıkma süresi yarın başlıyor. Atatürk Mahallesi kentsel dönüşüm iletişim merkezimiz kuruldu ve göreve hazır. Bu mahallede yaşayan vatandaşlarımızın itiraz ve sıkıntıları bu iletişim merkezi tarafından alınacak. Narlı ve Çatalkaya mahallelerinde yapılan kentsel dönüşüm ile ilgili itirazlar personelimiz tarafından yerinde kontrol ediliyor. Kontrol işlemleri tamamlanacak. İmar ve gecekondu komisyonumuz tarafından incelendikten sonraki son durumu askıya çıkartacağız ”dedi.
Narlıdere gündemi
Narlıdere’nin oldukça renkli bir gündemi olduğuna dikkat çeken Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur yakın zaman içerisinde çok önemli konukları Narlıdere’de ağırlayacaklarını belirtti. Batur “Uğur Dündar yönetiminde hazırlanan Halk Arenası programı canlı yayınını 5 Şubat 2015 Perşembe günü saat:21.00’de Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirecek. Programa sanatçı Edip Akbayram, Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger konuk olarak katılacak. Programı Narlıdere AKM’de izlemek isteyen herkesi, 5 Şubat Perşembe günü Narlıdere AKM’ ye davet ediyorum. Ayrıca 9 Şubat Pazartesi günü ise Türkiye’deki Ortodoksların lideri Fener Rum PatriğiBartholomeos Belediyemizi ve Narlıdere Tahtacı Kültür müzemizi ziyaret edecek. Bizde Narlıdere’mizi ve Tahtacı kültür ve yaşayışını dair bilgileri kendisine aktaracağız. Kıyı Ege belediyeler birliği ve Kıbrıs Belediyeler birliği tarafından düzenlenen seminer için Kıbrıs’taydık. Narlıdere Belediyemizin kardeş belediyesi olan Kıbrıs Güzelyurt belediyesine de ziyarette bulunduk. Meclis üyelerimize ve bize gösterdikleri konukseverlikleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ziyaretimiz sırasında Güzelyurt Belediyemizin bir talebi olmuştu bizden. 18 Mart Şehitler gününde açılışını gerçekleştirmek üzere bizden bir Atatürk Heykeli istediler. Bizde Narlıdere Belediyesi olarak bu isteklerini seve seve yerine getireceğimizi belirterek gerekli heykel çalışmalarını başlattık. 18 Mart gününe yetiştireceğiz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Narlıdere Kent Konseyi’nden Ohrid’de, Narlıdere Ve İzmir...
Narlıdere Kent Konseyi ve Sümer Halk Oyunları Ekibi iş birliğiyle hayata geçirilen halk...
İran'dan Trump'ı küplere bindirecek rest: Kaliforniya'yı...
ABD Başkanı Donald Trump’ın Hürmüz Boğazı’nı “ABD’nin yeni toprağı” olarak gösteren haritası,...
Başkan Güç Narlıdere’den seslendi: “Yeni parti halkımızın...
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Narlıdere İlçe Başkanlığı’nın açılışında yaptığı...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...