Kent AŞ çalışanlarına rekor zam!
Karşıyaka Belediyesi, belediye şirketi Kent AŞ’ye bağlı çalışanları için DİSK Genel İş Sendikası ile ‘Toplu İş Sözleşmesi’ne imza attı.
Bugüne kadar şirket personeline verilmiş en yüksek oran olan yüzde 35’lik zam, 600 emekçiye erken bayram sevinci yaşattı.
COŞKULU TÖREN
Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Şantiye Tesisleri’nde bu sabah gerçekleştirilen törene; Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel İş Genel Sekreteri Cafer Konca, Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Disk Genel İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, sendika temsilcileri, belediye bürokratları ve yüzlerce Kent AŞ çalışanı katıldı.

EN DÜŞÜK MAAŞ 3250 TL
Törenle imza atılan bir yıl süreli toplu iş sözleşmesiyle, 600 çalışana ortalama yüzde 35 oranında zam yapıldı. En düşük maaş net 3 bin 250 lira oldu. Aylık alışveriş çeki 375 liraya çıkarıldı. Ayrıca yemek ücreti, yol, yakacak, aile ve çocuk yardımı ile yılda 4 ikramiye gibi sosyal desteklerdeki iyileştirmeler de sözleşmede yer aldı.
DAHA İNSANCA BİR YAŞAM İÇİN
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Yerel yönetimlere dayatılan ekonomik ve sosyal sıkıntılara rağmen, emekçilerimize daha insanca koşullar sağlamak için uğraşıyoruz. İş barışının olmadığı, emeğin karşılığının ter soğumadan ödenmediği ve dayanışmanın yaşam biçimine çevrilmediği hiçbir yerde, başarının elde edildiği görülmemiştir. İçimizdeki barış ve dayanışma, hemşerilerimizin ve kentimizin esenliğinin birinci koşuludur. Bu duruş ve inançla imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin emekçilerimize ve kentimize uğurlar getirmesini diliyorum” dedi.
İŞÇİYİ KORUYAN SÖZLEŞME
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu “Türkiye olarak içinden geçtiğimiz böylesi zor bir süreçte, imza atılan bu toplu iş sözleşmesi her zamankinden daha fazla anlam taşıyor. Bu sözleşme ekonomik krize karşı işçi sınıfını korurken, demokrasiyi yeniden kuracağımız önemli bir mevzi niteliğini de taşıyor. Sürece katkı sunan Belediye Başkanımıza, Kent AŞ yöneticilerine, şube yöneticilerimize, işçi arkadaşlarıma, tüm Genel İş Sendikamıza DİSK adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Emeğimize, memleketimize, demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Eşitlik, özgürlük, barış ve kardeşlik içinde yaşayacağımız emeğin Türkiye’sini ve emeğin dünyasını hep birlikte kendi ellerimizle kuracağız” diye konuştu.
“EMEK EN YÜCE DEĞERDİR”
Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan da “Toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun. Emek en yüce değerdir. Emeğe değer vermek önemlidir. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Emeğin, demokrasinin mücadelesini vermek durumundayız. Karşıyaka Belediyemize, halkın emek mücadelesine katkı sunması nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Akaryakıtta tablo yine değişti! Motorine zam geldi: 25...
Akaryakıt fiyatlarında hareketlilik devam ederken, araç sahiplerini üzecek yeni bir zam haberi...
Asgari ücret ne zaman belli olacak? Ne kadar zam gelecek?...
2027 yılında uygulanacak asgari ücret için zam senaryoları gündemdeki yerini koruyor. Yıl sonu...
Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyor! 2026 asgari ücret...
Çalışan vatandaşlar asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. 2026 yılında net...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

