BIST 100 12.899,35 %0,09 Altın 6.740,80 ₺/gr %0,33 Bitcoin $83.957 %0,03 Dolar 49,01 ₺ %0,12 Euro 56,11 ₺ %0,06 Sterlin 65,25 ₺ %0,15 Gümüş 101,18 ₺/gr %0,84 Ethereum $2.686,46 %0,33 İsviçre Frangı 59,19 ₺ %0,06 Kanada Doları 34,66 ₺ %0,09 Avustralya Doları 34,43 ₺ %0,27 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 13,07 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,35 ₺ %0,12 Rus Rublesi 0,58 ₺ %1,31 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,01
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Kıyı Ege’de üç yılın bütçesi tamam

Kıyı Ege’de üç yılın bütçesi tamam

Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin 2022, 2023 ve 2024 mali yılı bütçesi kabul edildi. Bütçe genel kuruldan geçerken, birlik üyelerine teşekkür eden Konak Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, birliğin daha aktif çalışacağını vurguladı.

0Yorumlar
Kıyı Ege’de üç yılın bütçesi tamam

Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin ekim ayı olağan genel kurulu ile encümen toplantısı Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Kılıçarslan Belediye Başkanı Halil Çelebi, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’i temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Başaran, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in Vekili, Başkan Yardımcısı Mehmet Sarıdedeoğlu, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ı temsilen Gül Ülker, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan’ı vekâleten Tolga Günenç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu temsilen Meclis Üyesi Turabi Bülent Emre ve Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’i vekâleten Ahmet Gürses katıldı.

“Birlik daha aktif olacak”

Konak Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur yönetiminde gerçekleşen genel kurulda, birliğin 2022 yılı çalışma programı ile 2022, 2023 ve 2024 mali yılı bütçesi görüşülerek, oybirliğiyle kabul edildi. Çalışma programına ve bütçeye verdikleri güven için birlik üyelerine teşekkür eden Konak Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, planlanan çalışmaların yaşanan pandemi nedeniyle istenen hızda yapılamadığına işaret ederek, birliğin bundan sonraki süreçte daha aktif olacağını vurguladı. Daha önceki yıllarda hem yurtiçinde hem de yurtdışında yapılan seminerlerin çok verimli olduğunu belirten Batur, pandemi şartlarına göre yeni çalışmaların düzenleneceğini kaydetti. 

“Çevrede yetki yerelde olmalı”

Toplantıda Edremit Körfezi’ni kirleten derelerdeki kaçak deşarjların bir türlü önlenemediğine dikkat çekerek, devletin denetleme, tespit ve yaptırım yetkilerini yerel yönetimlere devretmesi gerektiğini belirten Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Başaran’ın sözlerini de değerlendiren Batur, birçok bölgede aynı sıkıntının yaşandığına işaret ederek, şöyle konuştu:

“İzmir’de de aynı sıkıntı yaşanıyor. Gediz’den gelen atıklar Körfez’in kendi kendini temizlemesine yönelik çalışmalara sekte vuruyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer bu konuya dikkat çekmek için Gediz’in doğduğu noktadan döküldüğü noktaya kadar tespitler yaptı. Olay basit. İlgili fabrikalar, organize sanayi bölgeleri atıklarını bu derelere bırakmasa sorun çözülecek. Ama burada yetki karmaşası var. Organize sanayi sitelerinin kendi yasaları var. Ayrıca kent içindeki derelerin ıslahı, temizlenmesi konusunda büyükşehirler, genel anlamda ise DSİ yetkili. Burada tam bir yetki karmaşası var. Bu durumdan en çok yerel yönetimler etkileniyor. Belediye başkanlarına ulaşmak, şikâyetlerini anlatmak her zaman diğer kamu kurumlarına anlatmaktan daha kolaydır. Belediye başkanlarının yetkilerinin artırılmasıyla, çevre sorunlarının çözümü daha iyi noktalara gider. Birlikler bu konuda elinden geleni yapıyor. Bunun mücadelesi kanunlarla olacak. Parlamentodan çıkacak yasalarla yönetmeliklerle bunları düzenlenmesi sağlanmalı ve yerel yönetimler daha etkili olmalı.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Sıcaklıklar düşüyor, yağışlı hava geliyor!

Yurdun büyük bölümünde hafta sonu itibarıyla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili...

6 saat önce

TBMM'de 28. Dönem 4. Yasama Yılı'nda 14 bin 878 yazılı...

TBMM’nin 28. Dönem 4. Yasama Yılı Faaliyet Raporu'na göre, Meclis'e sunulan 14 bin 878 yazılı...

6 saat önce

Fon Soruşturmasında Yeni Gelişme: 6 Tutuklama ile Sayı...

Kamuoyunda yakından takip edilen fon dolandırıcılığı soruşturması kapsamında adliyeye sevk...

6 saat önce

AK Parti İzmir’de Türkiye Yüzyılı Buluşmaları!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı  ‘’İzmir’e duyduğumuz sevgi ve üstlendiğimiz...

6 saat önce

Emekli maaşları ne kadar olacak? SGK uzmanı Özgür...

Emekli maaşlarını ilgilendiren seyyanen zam davasında dikkat çeken hesaplama ortaya çıktı. SGK...

23 saat önce

Doğu ve Güneydoğu'daki illerimizi sallayan deprem

Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa ve Elazığ başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'da birçok ilimizi...

2 gün önce

Zeytin Dalı Harekatı Bölgesinden Acı Haber: Bir Asker...

Milli Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde Uzman Çavuş Coşkun Sevim'in şehit...

2 gün önce

YENİ Parti'den Belediye Başkan Adaylarına 19 Maddelik...

YENİ Parti, yerel seçimler öncesinde belediye başkan adayları için 19 maddeden oluşan bir...

2 gün önce

Mansur Yavaş CHP'den İstifa Etti: Görevine Bağımsız Devam...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, parti içinden gelen sert açıklamalar ve yaşanan...

2 gün önce

Mansur Yavaş CHP'den İstifa Etti: Bağımsız Devam

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Yavaş,...

2 gün önce

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Eylül Çarşamba gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

2 gün önce

Dünya Bankası ve İller Bankası Heyetlerinden MASKİ’ye...

Dünya Bankası heyeti ile İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü heyeti, Manisa Su ve Kanalizasyon...

2 gün önce