BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Kocaoğlu: Belediyeler İzmir’i örnek alsa ülke kalkınır

Kocaoğlu: Belediyeler İzmir’i örnek alsa ülke kalkınır

Destek için teşekküre gelen Kınıklı muhtarları ağırlayan Kocaoğlu, “Bizim üreticilere, tarım kooperatiflerine yaptığımız destekler başka belediyelere de örnek olmaya başladı. Eğer bütün belediyeler bu işe girer ve üreticiyi, üretimi desteklerse, ülke tarımı kalkınır” şeklinde konuştu.

0Yorumlar
Kocaoğlu: Belediyeler İzmir’i örnek alsa ülke kalkınır

Kınık ilçesi sınırlarında yer alan 25 mahallenin muhtarı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Muhtarlar hem çeşitli taleplerini dile getirdi, hem de kırsaldaki üreticinin teşekkür ve selamlarını Başkan Kocaoğlu'na iletti. Büyükşehir Belediyesi'nin “Fidanlar Bizden, Meyveler Sizden” kampanyası kapsamında gerçekleştirdiği fidan dağıtımlarından ve küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla verdiği desteklerden bölge köylüsünün çok memnun olduğunu dile getiren muhtarlar, her iki kampanyanın da devamını beklediklerini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise ülkenin kalkınmasında tarımın anahtar rol üstleneceğini belirterek, “Bizim üreticilere, tarım kooperatiflerine yaptığımız destekler başka kentlere, başka belediyelere de örnek olmaya başladı. Eğer bütün belediyeler bu işe girer ve üreticiyi, üretimi desteklerse, ülke tarımı kalkınır. Tarımın kalkınması da ülkenin zenginleşmesi demek. İzmir tarımının bugünkü başarısında Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri çok önemli” diye konuştu.

Kocaoğlu: Belediyeler İzmir’i örnek alsa ülke kalkınır

25-30 HAYVANIN GELİRİ, BİR ASGARİ ÜCRETE DENK
Yasaların tanıdığı imkan doğrultusunda, belediyelerin kırsal kalkınma kooperatiflerine destek verebildiğinin altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti: “Kooperatif enflasyonu olmadan, kurulan kooperatiflerin başına namuslu insanları getirir ve onları da kontrol edersek, kırsal kalkınma sağlanır. Tire Süt Kooperatifi bugün Türkiye'nin en güçlü kooperatiflerinden biri haline geldi. Bayındır Çiçekçilik Kooperatifi artık yurt dışına bile çiçek satıyor. Bademli Fidancılık Kooperatifi ihracata başladı. Kiraz'da, Bergama'da, Selçuk'ta aynı şekilde kooperatifleri destekleyerek, tesisler kurarak bölge üreticisinin güçlenmesini sağlıyoruz. Küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için bugüne dek 6 bin koyun-keçi dağıttık. Bu hayvanlar üreyecek, onların ürünlerini işleyecek tesisler kurulacak. Halkın gelirini artırabilirsek ne mutlu bize. 25-30 küçükbaş hayvanın geliri, bugün bir asgari ücret eder. Bu da bir ailenin çocuğunu üniversitede okutur.”

İŞTEN KORKMUYORUM
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, muhtarların dile getirdiği sorunlara en kısa sürede çözüm üretmek için çalıştıklarını söyledi. Yıllardır biriken problemlerin tamamını  aynı zamanda çözmenin mümkün olmadığını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Kuzeyde ve güneyde bölge şantiyelerimizi kurduk. Asfalt mevsimi başlıyor. Buralarda parke tesislerimiz de var. Hızlı bir şekilde en acil işlerden başlayarak sorunları çözmeye çalışıyoruz. İşten korkmuyorum. Çok şükür, bu işleri yapacak maddi güce de sahibiz. İşimizi görebilecek kadar finans akışını sağlayabiliyoruz. Ekonomi ne kadar toparlanır, ödenen vergiler ne kadar artarsa, bize de o kadar kaynak gelir” diye konuştu.

KİMLER KATILDI?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret programına şu isimler katıldı:

Arpadere Muhtarı Adem Gürle, Arpaseki Muhtarı Ergün Şahan, Aziziye Muhtarı Bayram Suay, Bademalan Muhtarı Mustafa Koç, Bağalan Muhtarı Sadık Yıldırım, Balaban Muhtarı Mehmet Yılmaz, Büyükoba Muhtarı Cafer Kaya, Cumalı Muhtarı Tuncel Ergün, Çaltı Muhtarı Musa Tunçel, Çanköy Muhtarı Abdurrahim Kocabıyık, Çiftlik Muhtarı Sami Kır, Değirmencieli Muhtarı Mesut Gençe, Elmadere Muhtarı Durmuş Yıldırım, İbrahimağa Muhtarı Serkan Sara, Kalemköy Muhtarı Mehmet Güler, Karadere Muhtarı Hüseyin Daşçi, Karatekeli Muhtarı Kadrettin Kıcıci, Kocaömer Muhtarı Muammer Dalgıç, Mustaklar Muhtarı Mustafa Uyar, Örtülü Muhtarı Saffet Koç, Sucahlı Muhtarı Nazmi Girgin, Yaylaköy Muhtarı Mehmet Yılmaz Dağlı, Yayakent Muhtarı Mehmet Emin Dere, Yeni Mahalle Muhtarı Hasan Baysun, Yukarı Mahalle Muhtarı Gülümser İnal.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce