BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Kocaoğlu'ndan Kınık çıkarması

Kocaoğlu'ndan Kınık çıkarması

Kınık’ın merkeze uzak mahallelerini ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, “Yerel kalkınma politikamız, ‘Bir belediye kendi olanaklarıyla kenti ve halkını nasıl kalkındırır?’ sorusuna en güzel cevaptır. 81 vilayet içinde parmakla gösteriliyoruz. Gelip İzmir modelini öğrenmeye çalışıyorlar” dedi.

0Yorumlar
Kocaoğlu'ndan Kınık çıkarması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kınık’ın en büyük mahallesi Poyracık’ı ziyaret etti; Yaylaköy’de hem Yaylaköylüler hem de Değirmencieli ve Kalemköylüler ile buluştu.

Yasa değişikliği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine sonradan dahil edilen ilçelerin başta alt yapı olmak üzere biriken sorunlarının acil çözümü için yoğun mesai harcadıklarını, oluşturdukları ‘yerel hizmetler şube müdürlükleri’ ile bölge halkının sıkıntılarını hızlı bir şekilde çözmeye çalıştıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gerçekleştirdiği gezilerle de vatandaşın ayağına kadar giderek sorunları “bizzat  yerinde” dinlediğini ifade etti.

Kocaoğlu'ndan Kınık çıkarması

Bakırçay ve Küçük Menderes havzalarına hizmet veren iki yeni asfalt şantiyesinin, merkeze uzak ilçelere hizmeti hızlandıracağını kaydeden Başkan Kocaoğlu, yağışların dinmesiyle birlikte asfalt ve parke çalışmalarını dört koldan yürüteceklerini dile getirdi.

Kocaoğlu'ndan Kınık çıkarması

BİR OLDUK, GÜÇLÜ OLDUK
Kınık mahalle ziyaretleri sırasında vatandaşların sorularını da yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şunları söyledi: “Bizim uyguladığımız yerel kalkınma politikası, 81 vilayet içerisinde ‘Bir belediye kendi olanaklarıyla kenti ve halkını nasıl kalkındırır?’ sorusuna en güzel cevaptır. Üreticimize ciddi yatırımlar yaptık, onlara kol kanat gerdik. Bir olduk, güçlü olduk. Biz 13 senedir, Türkiye belediyecilik tarihinde ilk kez köylüye bu kadar destek veren belediyeyiz. Böylece hem tarımda hem de sanayide gençlerin iş bulup gelir düzeyinin artmasını sağlıyoruz. ‘Yerelde Kalkınma’ ideolojimizle birçok belediyeye örnek olduk. 81 vilayet içinde parmakla gösteriliyoruz. Gelip bizim projemiz hakkında bilgi alıyorlar ve İzmir modelini öğrenmeye çalışıyorlar.”

“BİZE HİÇBİR BAŞKAN BÖYLE SAHİP ÇIKMADI”
Zeytin üreticilerine yönelik fidan dağıtımının yanı sıra ilaçlama sorununa çözüm bulan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ayrıca Ziraat Odaları işbirliğiyle ilaç ve hasat makinesi dağıtımı yaparak köylülerin bu araçlardan imece usulü yararlanmasını da sağlıyor. Verilen bu destekler, Kınık ziyareti sırasında Başkan Kocaoğlu’na en çok teşekkür edilen konuların başında geldi. Poyracıklı üreticiler adına söz alan Abdullah Göktürk, duygularını şöyle dile getirdi: “Bize hiçbir başkan böyle sahip çıkmadı. Seninle yüzümüz güldü. Hem zeytin fidanını veriyorsun hem de devamını getirerek ürünümüzün daha verimli olması için araç veriyorsun. Bize de bu ürünlerin değerini bilmek düşüyor. Zeytincilik sizin sayenizde yeniden gelişti, büyüdü. Fidanlara her baktığımda size dua ediyorum. Sayenizde Edremitli zeytin üreticileri gibi olacağız.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce