KODA yeni sezona İdil Biret ile başladı
Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası ve Hikmet Şimşek Sanat Merkezi, 2018-2019 sezonunu muhteşem bir konserle karşıladı.
Şef Rengim Gökmen’in yönettiği konserde KODA, Türkiye’nin en değerli sanatçılarından İdil Biret’i ağırladı.
SALON DOLDU TAŞTI
2001 yılında yaşama veda eden ‘Efsane Orkestra Şefi’ Hikmet Şimşek anısına gerçekleşen sanat şöleni büyük ilgi gördü. Aralarında çocukların da yer aldığı müzikseverler salonu hınca hınç doldururken, içeri giremeyenler için de fuaye alanındaki LED ekrandan yayın yapıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yaklaşık iki saat süren konser sonunda İdil Biret’e çiçek vererek teşekkür etti. Başkan Akpınar, finalde geleceğin ‘harika çocuklarını’ da sahneye çıkardı.
“SANAT ÇİÇEKLERİMİZ TÜRKİYE’Yİ SARACAK”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Eğer sanat yoksa, eğitim yoksa, ekonomiyi düzlüğe çıkartamazsınız. Düzlüğe çıkartmak için Ulu Önder’in sanat devrimini, eğitim devrimini örnek almalı ve yaşatmalıyız. Karşıyaka’dan başlattığımız bu sanat devrimini Türkiye’ye yaymak için uğraşıyoruz. İzmir’in dağlarında açan sanat çiçeklerini Türkiye’nin en ücra köşesine yaymak için de var gücümüzle çalışıyoruz. KODA bugün hepimizin övüncü, Karşıyaka’nın gelecek kuşaklara onurla aktaracağı bir mirastır. KODA’sı, Karşıyaka’sı, İzmir’i olan bir ülke, geleceğinden asla endişe duymamalıdır. Hayaller, cesaret ve emek ister. Bu sözü asla kağıt üstünde bırakmadık, bırakmayacağız. Yeni sanat yılımız kutlu olsun” dedi.
KARŞIYAKA ÖRNEK OLMALI
Ünlü Piyanist İdil Biret de sanatın ve sanatçının daimi destekçisi olan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür etti; Karşıyaka Belediyesi’nin sanata yönelik hizmetlerinin Türkiye’ye örnek olması gerektiğini söyledi.
Şef Rengim Gökmen ise “KODA için yola çıktığımızda, Sayın Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’ın gerçekten çok kararlı, azimli ve net bir duruşu vardı karşımda. Nice büyükşehir belediyelerinin altından kalkamadığı kadrolu, devamlı bir orkestra kurmak başka bir şey. Biz bunu başardık ve övünülecek düzeyde olan Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası gençleri 4 yıldır sizinle beraber. Onlara bu kapıyı açtığı için Sayın Başkanımıza gençlerimiz adına, İzmirliler ve tüm ülkemiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Tüm ilçe belediyeleri umarım bunu örnek alırlar” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Sagalassos'ta klasik müzik gecesi: İdil Biret’e saygı
Sagalassos Antik Kenti'nin tarihi atmosferinde düzenlenen İdil Biret'e Saygı Gala Konseri'nde...
Karşıyaka Oda Orkestrası yeni sezona başlıyor
Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk oda orkestrası olan Karşıyaka Oda...
KODA’dan sezona muhteşem final
Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA), ‘Mozart ve Ötesi: Klasikten Tangoya’ konseriyle sezona veda etti.
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...


