BIST 100 14.535,90 %0,27 Altın 7.139,33 ₺/gr %0,23 Bitcoin $79.502 %0,30 Dolar 48,25 ₺ %0,20 Euro 56,22 ₺ %0,04 Sterlin 65,65 ₺ %0,10 Gümüş 109,15 ₺/gr %1,75 Ethereum $2.487,59 %1,71 İsviçre Frangı 60,00 ₺ %0,20 Kanada Doları 34,83 ₺ %0,21 Avustralya Doları 34,71 ₺ %0,20 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,85 ₺ %0,40 BAE Dirhemi 13,14 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,57 ₺ %1,03 Çin Yuanı 7,18 ₺ %0,17
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Konak Belediyesi’nden herkese bir bayrak

Konak Belediyesi’nden herkese bir bayrak

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 9 Eylül coşkusunu 88. İzmir Enternasyonal Fuarı'na taşıyarak, belediyenin standını ziyaret eden herkese birer Türk Bayrağı hediye etti.

0Yorumlar
Konak Belediyesi’nden herkese bir bayrak

 

Dokuz eylül günü sabah erken saatlerde Basmane Karakolu önünden başlayan zafer yürüyüşüne katılan ve gün boyu devam eden kutlama törenlerinde yer alan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir’in kurtuluşunun 97. yıldönümü coşkusunu akşam saatlerinde de fuara taşıdı. Konak Belediyesi'nin 88. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda açtığı standında hemşehrileriyle bir araya gelen Başkan Batur, ziyaretçilere tek tek Türk Bayrağı dağıttı.

Özgürlüğümüzün türküsü

Zafer coşkusunu şehrin her noktasında bir araya geldiği hemşehrileriyle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Batur, 9 Eylül tarihinin Konak için özel bir anlam taşıdığını vurguladı. Konak’ın işgal edildiği gün Milli Mücadele’yi ateşlediğini, işgal sonlandırıldığında bir ulusun bağımsızlığını da ilan ettiğine dikkat çeken Batur, “Düşman askerine ilk kuruşunu atarak bir ulusun direnişini ateşleyen Hasan Tahsin ve daha nice kahramanı bağrında taşıyan Konak, bir memleketin zafere kavuştuğu şehirdir. 9 Eylül’de şehre giren süvarileri kendi diktiği bayrakla karşılayan, cesur insanların yaşadığı yerdir. Bizim memleket sevdası taşıyan rüzgârımızda şanlı bayrağımız bir başka dalgalanır. Bugün burada, standımızı ziyaret eden hemşehrilerime bayrağımızı hediye etmekten, bu nedenle ayrı bir gurur duyuyorum. 9 Eylül tarihimize yazılı önemli bir gün değildir sadece; yeniden var oluşumuzun ve özgürlüğümüzün türküsüdür. İşte biz o türküyü sonsuza kadar söylemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bu duruş zulme karşı

Yoğun ilgi gören etkinlik sırasında Başkan Batur’a, 9 Eylül temalı canlı heykel performanslarını gerçekleştiren sanatçılar da eşlik etti. Bu gösteriler sadece 9 Eylül’le ve fuar ana standıyla sınırlı değil. Kültürpark’ta kurulan Kemeraltı Sokağı’nda kadınların semt merkezlerinde yaptıkları el emeği ürünleri sergileyen Konak Belediyesi, bu yıl sanatçıların canlı heykel performanslarına da yer vererek, kadın ve çocuk haklarına, özgürlüğe, doğaya dikkat çekip farkındalık yaratmaya çalışıyor. Gösteri sanatçıları saat 18.00’den 21.00’e kadar Kemeraltı Sokağı’nda performanslarını sergiliyor.

İlk canlı heykel performansı, 88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) açıldığı 6 Eylül’de gerçekleştirildi. Kadın cinayetlerine dikkat çekilen performansta, eski eşi tarafından çocuğunun gözleri önünde katledilen Emine Bulut ile kızı canlandırıldı. Performansta sanatçılara Başkan Batur’un, “ O çığlıkları unutmayacağız! Eşit ve özgür bir dünya için çalışacağız. Şiddete karşı sessiz kalmayacağız” yazılı mesajı eşlik etti. Gösteriler fuar boyunca devam edecek.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)...

Şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi, bir kahramanlık destanıdır....

4 saat önce

İZMİR VALİSİ DR. SÜLEYMAN ELBAN’IN 30 AĞUSTOS ZAFER...

Aziz milletimizin bağımsızlık ve hürriyet uğruna verdiği eşsiz mücadelenin zaferle taçlandığı 30...

5 saat önce

“ZOR ZAMANLARDA MÜCADELE RUHUMUZDAN ASLA VAZGEÇMEMELİYİZ”

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan büyük zafer, milletimizin imkansızlıklar içinde dahi...

5 saat önce

TÜRK DÜNYASININ GENÇ UZAY KAŞİFLERİ UZAY KAMPI TÜRKİYE’DE...

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve Uzay Kampı Türkiye iş birliğiyle düzenlenen ‘TUA Uzay Kaşifleri...

5 saat önce

1.535 YÜZÜCÜ, ÇANAKKALE BOĞAZI’NDA ZAFER İÇİN KULAÇ ATACAK

39. Uluslararası Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda iki kıtayı bir kez...

6 saat önce

Cumhuriyet’in yaşayan mirası Kültürpark 90 yaşında

İzmir’in simge mekânlarından Kültürpark’ın 90 yıllık geçmişi, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla...

6 saat önce

İzmir’de elektrik kesintisi alarmı! GEDİZ Elektrik...

GEDİZ Elektrik tarafından yapılan duyuruya göre, 29 Ağustos Cumartesi günü İzmir’in Aliağa,...

7 saat önce

Resmi Gazete’de yayımlandı: Türkiye’den Suriyeli...

Suriye Arap Cumhuriyeti'nin diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarına yönelik vize muafiyeti...

7 saat önce

İzmir yeniden kuraklık endişesiyle karşı karşıya mı...

İzmir’de yaz aylarının kavurucu sıcakları etkisini gösteriyor. Yaz ayları devam ederken kentin...

7 saat önce

İzmir'de musluklar ne zaman akacak? İZSU açıkladı: 28...

İzmir Bölgesel Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından 28 Ağustos 2026 Cuma gününe ait...

8 saat önce

Trabzonspor teknik direktörü Fatih Tekke görevinden...

Kadrosuna Muhammed Salah ve Fabinho gibi dünya yıldızlarını katan Trabzonspor'da teknik direktör...

17 saat önce

İzmir Fuarı için geri sayım başladı! "İzmir'in fuarlarla...

95.İzmir Enternasyonal Fuarı'nın lansmanında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil...

20 saat önce