Konak’ın parklarına hijyen operasyonu
Havaların ısınmasıyla birlikte parklara akın eden vatandaşların daha sağlıklı, temiz ve hijyen ortamlarda vakit geçirebilmeleri için Konak Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Toplu kullanıma en çok maruz kalan alanlardan biri olan parklardaki oturma yeri, spor aletleri ve oyun grupları dezenfekte edilerek vatandaşın kullanımına sunuluyor.
Doğa dostu malzemeler kullanılıyor
Özellikle çocuk oyun gruplarının yer aldığı, el ile en çok temasın gerçekleştiği parklarda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri titiz ve detaylı bir temizlik gerçekleştiriyor. Güzelyalı Mehmet Ali Akman Mahallesi’ndeki Mehmet Ali Akman Parkı’nda çalışmalara başlayan ekipler ilk olarak mikroplara karşı oturma yerleri, spor ve oyun gruplarını ilaçlayarak dezenfekte ediyor. Ardından insan sağlığına, toprağa ve bitkilere zarar vermeyen doğal dostu temizlik ürünleriyle köpüklü ve tazyikli suyla yıkayarak hijyen koşullara uygun hale getiriyor. Ekipler, dip bucak temizledikleri parka son dokunuş olarak görsel zenginliği artıran mevsime uygun çiçekler dikiyor.
Konak hepimizin
Havaların ısınmasıyla birlikte açık alan kullanımın artığı bu aylarda parklara akın eden vatandaşların daha sağlıklı, temiz ve hijyen ortamlarda vakit geçirebilmeleri için Konak Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çocukların ve ailelerin uzun saatler geçirdikleri parklara bu temizlik çalışmasını gerçekleştirdirdiklerini, anne ve babaların gönül rahatlığıyla çocuklarını gönderebileceğini söyledi. Batur, “Aileler ve çocuklarımız, özellikle havaların daha da sıcak seyrettiği bu aylarda parklarımızı daha da yoğun olarak kullanıyor. Bu yoğun kullanım ise doğal olarak bir kirlenmeyi ortaya çıkarıyor. En önceliğimiz çocuklarımız. O yüzden temizlik ekiplerimiz ilk önce çocuk oyun guruplarımızı, zeminleri dahil olmak üzere çocuklarımızın rahatça vakit geçireceği şekilde tertemiz hale getiriyor. Parklardaki oyun alanları, spor aletleri ve banklar ilaçlanıp köpüklü sularla yıkanarak dezenfekte ediliyor. İçinde oyun gurubu olan parklarımızın hepsini tertemiz hale getireceğiz. Biz daha temiz bir konak için elimizden gelen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Daha temiz bir konak için ise vatandaşlarımızdan tek isteğimiz biraz daha duyarlı davranmaları. Sizlerde biliyorsunuz ki ‘En iyi temizlik, kirletmemektir’. Konak hepimizin ”dedi. Batur, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçe genelindeki tüm parkların temizliğinin tamamlanacağını söyledi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Büyükşehir’den okullara hijyen desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim öğretim yılında da Okul Hijyen Seti Projesi’ni...
Hijyenik okullar, sağlıklı nesiller
İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin hijyenik ortamda eğitim görmesi amacıyla ilkokul ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden okullara hijyen seti...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, okullardaki temizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla hijyen seti...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

