BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Konak’ta 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Konak’ta 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Konak Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı son yılların popüler sanatçısı Mehmet Erdem’in konseriyle kutladı.

0Yorumlar
Konak’ta 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Saat 21.00’de Göztepe Deniz Atı Parkı’nda düzenlenen Gençlik Şöleni’nde coşku hiç eksilmedi. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği kutlama programı İzmir Folklor Derneği üyelerinin gösterileriyle başladı. Ekipler sergiledikleri zeybek, Burdur ve Üsküp yörelerine ait halkoyunlarıyla büyük beğeni topladı. Gösteri sonunda halkoyunu ekipleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile birlikte sahnede İzmir Marşı’nı söyledi.

Konak’ta 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

İZMİR’İN İŞGALİ FİTİLİ ATEŞLEDİ

Başkan Sema Pekdaş yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılıklarını bir kez daha  dile getirerek, “Bugün 19 Mayıs, bugün Türkiye’nin bayramı. Bayramımız kutlu olsun” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan 19 Mayıs sürecindeki ilk ateşin 15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgali sonrasında Yunan askerlerine ilk kurşunu atan Hasan Tahsin ile başladığını anlatan Pekdaş; “İşgal yıllarında yurdun dört bir yanında Müdafaa-i Hukuk cemiyetleri kuruluyor ve her tarafta direniş örgütleri harekete geçiyor. Çoban ateşleri yakılıyor. Bu çoban ateşlerinin en önemlisi de İzmir’in işgal edildiği 15 Mayıs 1919’da Hasan Tahsin’in sıktığı ilk kurşundur” dedi.

Konak’ta 19 Mayıs coşkuyla kutlandı
CUMHURİYETE GENÇLER SAHİP ÇIKACAK
19 Mayıs’ın aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü de olunduğunu hatırlatan Pekdaş; “Atatürk kendi dilinden 19 Mayıs gününü doğum günü olarak kabul etmiştir. Atatürk’ün Doğum günü kutlu olsun. Atatürk Nutuk’ta “19 Mayıs Samsun’a çıktım” diye başlar ve bitirirken de ‘Ey Türk gençliği; birinci vazifen Türk istiklalini ve Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir’ der ve Türk Cumhuriyeti’ni gençlere emanet eder. Çünkü o gençlik Çanakkale’den beri çok kayıp vermiştir. Okullarımız o yıl mezun vermemiştir. Ayni şekilde Atatürk Lisesi, Tıbbiye mezun vermemiştir… Gencecik yaşlarında, gençliklerini feda ederek cepheye giden o gençleri unut bağlamak doğrudur. Cumhuriyeti gençlere emanet etmek doğrudur. Bugün olduğu gibi bu gençler bizim göğsümüzü kabartıyor. Geleceğimizin güvencesi onlar… Böyle bir gençliğin olduğu yerde bu cumhuriyet demokrasi ilelebet devam edecekti” diye konuştu.
TEK ADAM HİÇ ADAMDIR
Gençler kadar kadınların da Cumhuriyet’e ve Atatürk değerlerine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Pekdaş “Biz kadınlar bugün hangi haklara sahipsek, ben nasıl ki bir belediye başkanı olarak görev yapıyorsam, bu milli mücadele sayesindedir, bu Atatürk sayesindedir. Bugün okuyabiliyorsak. Meslek sahibi olabiliyorsak bu cumhuriyetin eseridir. Nasıl ki, bu Cumhuriyet gençliğe emanet edildiyse biz kadınlara  da emanet edildi. Şimdi bu cumhuriyeti savunmak, bağımsızlığı, özgürlüğü korumak istiyorsak cumhuriyete tam da şimdi sahip çıkmak zorundayız. Atatürk her şeyi ben biliyorum, her şeyi ben yönetirim, tek başına her işi ben yaparım dememiş, ortak akılla hareket etmiş. Birlikte yönetmeye ihtiyacım var demiş. Hep sofralarında akıl danıştıkları olmuş… Dolayısıyla tek adam hiç adamdır. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Akıl akıldan üstündür. Bizler bu nedenle tek adam diktatörlüğüne geçit vermeyeceğiz” diye konuştu. Başkan Pekdaş’ın ardından sahneye Mehmet Erdem çıktı. Söylediği şarkılarla konser alanını dolduran İzmirlilere müzik dolu bir gece yaşatan Erdem, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Konak Belediyesi’nin davetlisi olarak İzmir’de olmaktan duyduğu mutluluğu da dile getirdi. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Erdem, söylediği şarkılarla coşkulu bir gece yaşattı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce