Konak’ta Koronavirüs Seferberliği
Çin’de 12 Aralık 2019 tarihinde ilk olarak ortaya çıkan ve Türkiye’de de ilk vakanın tespit edilmesiyle sağlık alanında adımların daha dikkatli atılmaya başlandığı bugünlerde Konak Belediyesi Koronavirüs hakkında halkı bilinçlendirme çalışması başlattı.
“El sıkışma, tokalaşma” rozetleri dağıtıldı
Covid-19 olarak adlandırılan yeni tip Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı dünya genelinde 4.284 olarak açıklanırken, Türkiye’de de Sağlık Bakanlığı tarafından ilk vakanın tespit edildiği kamuoyuna duyuruldu. Hastalığın ülkemizde de görülmesiyle birlikte hastalığa karşı yerel ölçekte önlemler de daha yoğun olarak alınmaya başlandı. Konak Belediyesi, dünyayı alarma geçiren Koronavirüs salgınına yönelik bilinçlendirme kampanyası düzenledi. Hastalığa yol açan koronavirüse karşı alınabilecek önlemler kapsamında Konaklılara, üzerinde “El Sıkışma, Öpüşme” yazılı rozetler dağıtıldı. İlk olarak Konak Belediye Meclisi mart ayı oturumunda meclis üyelerine dağıtılan rozetler, Alsancak’ta düzenlenen etkinlikle Konaklılara, esnafa, iş veya gezi için Konak’ta bulunan vatandaşlara dağıtıldı. Konak Belediyesi’nin eğitimli personeli, bilinçlendirme amaçlı rozet dağıtımı sırasında, Dünya Sağlık Örgütü’nün virüsten korunmak için önerdiği “elleri sık sık yıkamak ve el temizleme jeli kullanmak, öksürürken veya hapşırırken ağız ve burunu mendille kapatmak, ellerin yüz bölgesiyle temasından kaçınmak, öksüren ve hapşıran kişilerden uzak durmak” gibi basit önlemler hakkında da bilgi verdi.

5 bin 500 lise öğrencisi bilgilendirildi
Konak Belediyesi, dünyayı alarma geçiren Koronavirüs salgınına yönelik bilinçlendirme kampanyası doğrultusunda ilçe sınırları içinde bulunan Liselerde bilgilendirme çalışması yaptı. Öncelikle Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü doktoru tarafından Koronovirüs nedir, nasıl bulaşır ve korunma yolları nelerdir başlıkları altında bilgilendirme konuşmasının ardından öğrencilere ve öğretmenlere “el sıkışma, öpüşme” yazılı rozetler dağıtıldı. Kurum doktoruna hastalık hakkında merak ettikleri soruları da sorma imkanı bulan öğrenciler, özellikle solunum yoluyla bulaşan hastalıktan korunma yolları konusunda bilgilendirildi.

Konak Belediyesi personeli de bilgilendirildi
Öte yandan Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi işbirliği ile Belediye çalışanlarına koronavirüs ile ilgili seminer düzenlendi. Ortak kullanım alanları belediye tarafından dezenfekte edilirken, kurum içinde ve okullara afiş dağıtıldı. Koronavirüs hakkında ayrıntılı bilgiye, Konak Belediyesinin resmi internet adresinden ve mobil uygulamadan ulaşılabilir.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova’da 2.489 öğrenci ile sağlık seferberliği
Bornova Belediyesi 2026 yılında hayata geçirdiği geniş kapsamlı koruyucu sağlık seferberliği ile...
Menderes’te İlaçlama Seferberliği Başladı
Menderes Belediyesi, 16 Haziran tarihine takvimlenen ilaçlama çalışmalarını başlattı. İlçenin her...
Konak’ta sivrisineklere karşı ilaçlama seferberliği:...
Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin tüm mahallelerinde sivrisineklere...
GÜNDEM Haberleri
TümüTorbalı’da otoban kavşağına kilitlendi
Torbalı’daki OSB’lere çıkarma yapan İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya, sanayici için kritik...
Sanayi Üretimi Temmuzda Geriledi: TÜİK Verileri Açıkladı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Verilere...
İklim Krizi: Ağustos Ayı Sıcaklık Rekorlarıyla Tarihe Geçti
Dünya genelinde küresel sıcaklık artışı kritik sınırları zorlamaya devam ederken, geride...
YENİ Parti Üsküdar Seçimine İtiraz Edecek! Gökhan...
YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Üsküdar Belediyesi’nde gerçekleştirilen başkan...
Mansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...
İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...
9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...
1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...
Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...
Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
