BIST 100 14.641,56 %0,45 Altın 6.909,98 ₺/gr %0,02 Bitcoin $78.649 %0,62 Dolar 48,28 ₺ %0,01 Euro 55,99 ₺ %0,03 Sterlin 65,42 ₺ %0,31 Gümüş 102,94 ₺/gr %0,03 Ethereum $2.481,29 %1,23 İsviçre Frangı 59,68 ₺ %0,01 Kanada Doları 34,71 ₺ %0,02 Avustralya Doları 34,59 ₺ %0,03 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,86 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,15 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,00 Çin Yuanı 7,17 ₺ %0,00
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Konak’tan asfalt seferberliği

Konak’tan asfalt seferberliği

Konak Belediyesi’nin cadde ve sokaklarda yürüttüğü asfaltlama çalışmaları ilçenin farklı bölgelerinde hız kesmeden sürüyor.

0Yorumlar
Konak’tan asfalt seferberliği

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler alt yapısı yenilenen alanlarda serpme asfalt uygulaması yaparken, çeşitli nedenlerle kısmi bozulma olan yerlere de yama çalışması yapıyor. Öte yandan dik sokaklara araçların kaymasını önlemek amacıyla kilit taş döşenirken, ihtiyaç doğrultusunda merdivenli sokaklarda da yenileme yapılıyor.

Konak Belediyesi’nce yürütülen yol yenileme çalışmaları kapsamında ekipler son olarak Anadolu, Ulubatlı, Yenidoğan, Zeytinlik, Aziziye, Kadifekale ve Selçuk mahallelerinde bozulan sokaklarda asfalt serme çalışması yaptı. Bozuk yolları önce kazıma makinesiyle temizleyen ekipler ardından zemine sıcak asfalt dökümü gerçekleştirdi.  Çalışma sayesinde geçmiş yıllarda üst üste dökülen asfalt nedeniyle yol ile kaldırım arasında oluşan kot farklılıkları da giderilmiş oldu. Yedi mahalledeki 11 sokağı yenileyen Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri toplamda bin 965 ton asfalt serimi yaptı. Yol yenileme çalışmalarında Konak Belediyesi’nin Gediz’deki asfalt şantiye tesisinde kendi üretti asfalt kullanıldı.

ARAÇLAR ARTIK YOLDA KAYMAYACAK

Öte yandan Gültepe’de Ulubatlı Mahallesi 2384 Sokak’ta yıllara yenik düşmüş, yıpranmış olan 185 metre uzunluğundaki dik yokuş da yenilendi. Bölgede önce İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ekipleri eskiyen su kanallarını yeniledi, ardından Konak Belediyesi ekipleri eskiyen asfaltı sökerek yerine yayaların ve araçların kaymasını önleyecek beton kilit parke taş döşedi. Çalışmalar sonunda 2384 Sokak ekipler tarafından daha kullanışlı hale getirildi. Yaşlıların daha kolay inip çıkması için merdivenlere demir tutamaklar da eklendi. Böylece hem yol hem de 300 basamaklı merdivenler de yepyeni hale geldi.

HEM EKONOMİK HEM ÇEVRECİ

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, sıcak havaya rağmen asfaltlama çalışmalarının Bayram’ın ardından da devam edeceğini belirterek,  “Konaklı hemşerilerimizin yollarını düzgün hale getirmek bizim asli görevimiz. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Eskiden olduğu gibi üst üste asfalt dökmüyoruz. Kazıma makinemizle eski asfaltı kazıyarak yenisini döküyoruz. Döktüğümüz asfaltı da yine kendimiz üretiyoruz. Böylelikle hem yollarımızı güzelleştiriyoruz hem de çevreyi koruyup tasarruf sağlıyoruz” dedi. Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları önümüzdeki günlerde Huzur Mahallesi 2410 Sokak’ta devam edecek.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Başkan Güç: “Yeni Parti Halk Desteğiyle İktidara Yürüyecek”

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla İzmir’de bir araya gelen YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı...

11 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos Mesajı: En Güçlü...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zaferi nedeniyle mesaj yayımladı.

11 saat önce

Meteoroloji'den şiddetli yağış ve fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 Ağustos Cumartesi gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı....

1 gün önce

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)...

Şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi, bir kahramanlık destanıdır....

2 gün önce

İZMİR VALİSİ DR. SÜLEYMAN ELBAN’IN 30 AĞUSTOS ZAFER...

Aziz milletimizin bağımsızlık ve hürriyet uğruna verdiği eşsiz mücadelenin zaferle taçlandığı 30...

2 gün önce

“ZOR ZAMANLARDA MÜCADELE RUHUMUZDAN ASLA VAZGEÇMEMELİYİZ”

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan büyük zafer, milletimizin imkansızlıklar içinde dahi...

2 gün önce

TÜRK DÜNYASININ GENÇ UZAY KAŞİFLERİ UZAY KAMPI TÜRKİYE’DE...

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve Uzay Kampı Türkiye iş birliğiyle düzenlenen ‘TUA Uzay Kaşifleri...

2 gün önce

1.535 YÜZÜCÜ, ÇANAKKALE BOĞAZI’NDA ZAFER İÇİN KULAÇ ATACAK

39. Uluslararası Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda iki kıtayı bir kez...

2 gün önce

Cumhuriyet’in yaşayan mirası Kültürpark 90 yaşında

İzmir’in simge mekânlarından Kültürpark’ın 90 yıllık geçmişi, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla...

2 gün önce

İzmir’de elektrik kesintisi alarmı! GEDİZ Elektrik...

GEDİZ Elektrik tarafından yapılan duyuruya göre, 29 Ağustos Cumartesi günü İzmir’in Aliağa,...

2 gün önce

Resmi Gazete’de yayımlandı: Türkiye’den Suriyeli...

Suriye Arap Cumhuriyeti'nin diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarına yönelik vize muafiyeti...

2 gün önce

İzmir yeniden kuraklık endişesiyle karşı karşıya mı...

İzmir’de yaz aylarının kavurucu sıcakları etkisini gösteriyor. Yaz ayları devam ederken kentin...

2 gün önce