Konak’ta 836 bebeğe ‘hoşgeldin’ armağanı
Konak Belediyesi’nin üç yılldır başarıyla sürdürdüğü ‘Hoşgeldin Bebek’ hizmeti geride bırakılan 2017 yılında adeta bir rekora imza attı.
Yüz güldüren hizmette son üç yılın en yüksek rakamına ulaşılırken, bir yılda toplam 836 yeni doğan bebeğin ailesine ‘Hoşgeldin Bebek’ çantası hediye edildi.
İLK HEDİYELERİ BELEDİYEDEN
İzmir’in kalbi Konak’ta dünyaya gözlerini yeni açmış bebeklere ‘yaşama hoşgeldin’ denilerek sunulan hizmet yeni katılımcılarla artmaya devam ediyor. 2014 yılından bu yana toplam 2 bin 170 bebeğe ulaşan hizmet kapsamına Konak ailesine yeni katılan bebeklerin ilk hediyeleri Konak Belediyesi’nce veriliyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerince ilçe sınırlarında doğum yapmış her anne evinde ziyaret edilerek doğumdan sonra bebeğin ilk ihtiyaçlarının yer aldığı ‘Hoşgeldin Bebek’ çantası hediye ediliyor. Armağan edilen çantada bebekler için, zıbın takımı, biberon, emzik, ıslak mendil, şampuan, bez gibi ilk etapta gerekli olabilecek tüm malzemeler yer alıyor. Çocuk sevinci yaşayan anne ve babaların en mutlu günlerinde onlara dost eli uzatan Konak Belediyesi, 2017 yılında 836 bebeğe ‘Hoşgeldin Bebek’ diyerek ailelerin bu mutluluğuna ortak oldu. Konak ailesinin yeni doğan fertlerini kapsayan hizmetten 2016 yılında da 563 bebek faydalanmıştı. Bu yıl 836 bebeğe ulaşarak dört yıllık sürede en yüksek sayıya ulaşan Konak Belediyesi 2018 yılında da bu başarılı hizmetine devam ediyor.
İKİ AYI GEÇİRMEYİN
Konak ilçesi sınırları içinde dünyaya gözlerini açan bebeklerin anne-babalarını ziyaret eden Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çalışanları, Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın iyi dileklerini ve kutlama mesajını ilettikten sonra içinde Konak ailesine katılan bebeklerin ilk ihtiyaçlarını karşılayacak malzemelerin yer aldığı çantayı hediye ediyor. ‘Hoşgeldin Bebek’ çantası almak için bebeklerin en çok 2 aylık olması gerekiyor (bebeklerin 2 ayını geçmemiş olması gerekiyor) . Aileler isterse bebeğin nüfus kağıdıyla birlikte Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurarak da ‘Hoşgeldin Bebek’ çantasından alabiliyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Anneye yalnız değilsin, bebeğe hoş geldin desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gebelik sürecinden itibaren ailelerin kapısını çalıyor.
'Bebeğe koronavirüs aşısı' iddiasına soruşturma
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bir bebeğe yanlışlıkla korona aşısı yapıldığı iddiası üzerine...
Batur’dan Elif bebeğe “hoş geldin” ziyareti
İlk bebeklerini kucaklarına almak için yirmi iki yıl bekleyen Suna ailesinin mutlu günlerinde...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...