Konak’ta Koronavirüs önlemleri üst seviyede
Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın kategorisine alınan Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında Konak Belediyesi’nin tüm kültür, sanat etkinlikleri, müzeleri ve kursları 31 Mart tarihine kadar durduruldu. Gelişmelere göre sürenin uzaması gündeme gelecek.
Konak Belediyesi, gündüz nüfusu bir buçuk milyona ulaşan İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta Koronavirüs önlemlerini arttırdı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, başkan yardımcıları ve ilgili müdürlerin hazır bulunduğu toplantıda alınan kararları açıkladı. Başkan Batur, alınan önlemlerin 31 Mart tarihine kadar süreceğini, gelişmelere göre sürenin uzayabileceğini açıkladı.
Başkan Batur ve Konak belediyesi bürokratlarının katılımı ile gerçekleşen toplantı sonrası alınan kararlara göre; tüm kültür ve sanat, konser etkinlikleri belirlenen tarihe kadar durduruldu. Yine kültür müdürlüğü bünyesindeki kültür merkezlerindeki salon tahsisleri içinde iptal kararı çıktı.
Konak Belediyesi'ne bağlı müzeler kapatılırken, Kadın Aile Müdürlüğü'ne bağlı başta İleri Yaş Merkezi olmak üzere tüm semt merkezleri de kapatıldı. Yine spor müdürlüğü bünyesindeki kurslar da askıya alındı. Alınan kararların belediye şirketleri içinde geçerli olduğu vurgulandı.
Dezenfekte seferberliği
Halk sağlığı açısından toplu etkinlikleri iptal etme kararının yanı sıra başta belediye binaları olmak üzere dezenfekte seferberliği de başlatıldı.
Kurulan altı ayrı dezenfekte ekibi öncelikle halkın toplu olarak bulunduğu pazaryerleri ile nikah salonlarının da dezenfekte çalışmaları başlayacak. Ayrıca kültür merkezleri ve semt merkezleri ile diğer belediye birimleri 15 gün boyunca ekiplerce belirli periyodlarda dezenfekte edilerek hijyenik hale getirilecek. Ardından ekipler, ilçedeki okullar; muhtarlık ofisleri, cami, kilise, sinagog ve cemevleri; halkın yoğun kullandığı park ve açık alanlarda da dezenfekte çalışmaları yapacak.
Zabıta denetime başladı
Konak Belediyesi'nin zabıta ekipleri de esnafa yönelik hijyen denetimlerine de başladı. Tüm ilçede 15 gün boyunca yoğun bir şekilde denetimler sürecek. Ayrıca belediye tarafından bastırılan afişleri de esnafa dağıtan zabıta ekipleri hem vatandaşların hem de esnafın bilgilendirilmesini sağlayacak.
Batur: Önce toplum sağlığı
Toplum sağlığını önemsediklerini, Konak’ta sağlık ve hijyen ile ilgili çalışmalara her zaman öncelik verdiklerini belirten Başkan Batur şöyle konuştu:
“Alınan tedbirleri en üst seviyede tutuyoruz. İki haftadır belediye binalarımızda, özellikle de vatandaşın sirkülasyon halinde bulunduğu Mali Hizmetler, Numarataj, Sosyal İşler gibi birim ve müdürlüklerimizin katları öncelikli olmak üzere dezenfekte çalışmalarımızı yapıyoruz. Tüm katlarda, koridorlara el dezenfektanı yerleştirdik. Personelimiz ‘el sıkışma, öpüşme’ yazan yaka rozetleri taşıyarak bilinçlendirme kampanyamıza katkı sunuyor. Tüm bunlara ek olarak, önlem amaçlı, etkinliklerimizi erteleme kararı aldık. Kapalı ortamda, birçok insanın bir araya geldiği kültür etkinliklerimizi ve kurslarımızı bir süreliğine durdurduk. İlçe genelinde vatandaşlarımızın yoğun olarak bir arada bulunduğu iç ve dış mekanlarda da dezenfekte çalışmalarımız düzenli olarak sürüyor. Şimdilik 31 Mart tarihine kadar etkinliklerimizi durdurma kararı aldık. Ancak gelişmelere göre bu süre uzayabilir.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Burcu Güneş'ten Demet Akalın'a zehir zemberek sözler
Şarkıcı Burcu Güneş, katıldığı bir etkinlikte meslektaşı Demet Akalın hakkında, "Onu ne sanat...
5 ülkeden 14 suçlu Türkiye'ye getirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kırmızı bültenle aradığımız 13 suçluyu, ulusal seviyede...
İzmirli meclis üyeleri aynı sofrada iftar yaptı
Birlik ve beraberliğin en üst seviyede olduğu ramazan ayı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ni...
GÜNDEM Haberleri
TümüEkrem İmamoğlu'ndan 'süreç' yorumu: 'Kimse kendisini...
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidarın "Terörsüz Türkiye"...
Meteoroloji açıkladı: Sağanak ve fırtına geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok bölgede sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini...
Tarihi konuşmaya saatler kaldı! Erdoğan 4 yeni transfere...
AK Parti, kuruluşunun 25. yılını Ankara Başkent Millet Bahçesi'nde 100 binin üzerinde teşkilat...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün DEM Parti İmralı heyetini...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Avukat Özgür Faik Erol'dan...
Numan Kurtulmuş: Yeni dönemi hep birlikte inşa edeceğiz
TBMM’de “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında hazırlanan yasa 467 oyla kabul edilerek yasalaştı....
Bahçeli’den ‘Terörsüz Türkiye’ yasası sonrası ilk yorum
TBMM’de 468 oyla kabul edilerek yasalaşan düzenlemenin ardından Bahçeli, yasa için “Hayırlı...
Çerçeve yasa TBMM’de 467 oyla kabul edildi
Çerçeve yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada 467 kabul, 87 ret ve 7 çekimser oyla...
YENİ Parti milletvekilleri 'çerçeve yasa' kararlarını bir...
İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...
Özgür Özel YENİ Parti'nin Kararını Açıkladı: 'Barışın...
YENİ Parti lideri Özgür Özel TBMM'de çerçeve yasa görüşmelerinde konuştu. Özel'in YENİ Parti'nin...
Türkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...
Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...
Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....
Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi
TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...

