BIST 100 14.151,59 %0,99 Altın 6.913,62 ₺/gr %0,78 Bitcoin $79.384 %0,67 Dolar 48,47 ₺ %0,07 Euro 56,45 ₺ %0,15 Sterlin 65,71 ₺ %0,12 Gümüş 104,29 ₺/gr %1,22 Ethereum $2.501,71 %0,08 İsviçre Frangı 59,95 ₺ %0,19 Kanada Doları 35,12 ₺ %0,16 Avustralya Doları 34,98 ₺ %0,02 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,91 ₺ %0,07 BAE Dirhemi 13,20 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,05 Çin Yuanı 7,22 ₺ %0,07
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Körfez’de “bayram” havası

Körfez’de “bayram” havası

Yaz sezonuyla birlikte rotasını dış körfeze çeviren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bayramın ikinci günü Foça, Mordoğan ve Yassıcaada seferlerinin startını veriyor.

0Yorumlar
Körfez’de “bayram” havası

Deniz ulaşımında yeni gemilerle birlikte hızlı, konforlu ve güvenli yolculuk dönemini başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı'nın ikinci gününden itibaren  (16 Haziran Cumartesi) yaz sezonunu açıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz yolculuğunu sevenler ve ekonomik tatil yapmak isteyenler için rotasını çevirdiği Foça, Mordoğan ve Yassıcaada’da seferleri 10 Eylül’e kadar devam edecek. İZDENİZ Genel Müdürlüğü ayrıca, geçtiğimiz yıl ilk defa gerçekleştirdiği Urla seferlerine de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan gerekli izinlerin alınmasının ardından başlanacağını açıkladı.

Günübirlik tatilin vazgeçilmezi: Yassıcaada

İzmir’de günübirlik tatilin en renkli ve en ekonomik merkezlerinden biri olan Büyükşehir Belediyesi Yassıcaada Tesisleri, bayramın ikinci gününden itibaren konuklarını ağırlamaya başlayacak. 2017 yaz sezonunda yaklaşık 12 bin kişiyi ağırlayan tesis, bu yaz da İzmirlilere ekonomik tatil hizmeti vermeye devam edecek. Yassıcaada seferleri Pazartesi günleri dışında her gün yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yassıcaada seferleri, Karşıyaka iskelesinden 08.30’da, Üçkuyular iskelesinden 09.00’da başlıyor. Adadan dönüş saati ise 17.45.

Gidiş-dönüş gemi yolculuğu ile tesise giriş ücretinin sadece 22 TL olduğu “Yassıcaada tatilinin biletleri sefer gününe kadar Karşıyaka ve Konak  iskelesindeki bilet satış ofislerinden temin edilebilecek. Yassıcaada tatilinden 7 yaş altı çocuklar, ebeveynleri ile birlikte olmak kaydıyla ve düzenlenecek ‘Serbest Seyahat Belgesi’yle ücretsiz yararlanabilecek. 

Hafta sonu karşılıklı ikişer sefer

Büyükşehir Belediyesi, Foça ve Mordoğan seferlerine de başlıyor.

Cumartesi ve Pazar günleri sabah 08.25’de Karşıyaka’dan kalkacak İZDENİZ gemileri, Konak iskelesinden de yolcu alıp önce Foça’ya, oradan Mordoğan’a geçecek. Dönüş yapacak tatilciler için saat 18.40’da Mordoğan’dan hareket edecek olan gemiler, Foça’ya 19.20’de uğrayacak. Gemiler saat 20.50 ‘de Konak, 21.05’de ise Karşıyaka iskelesine yanaşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki Cumartesi günü başlayacağı Mordoğan seferlerinin ücretleri tam 11 TL, öğretmen 9, öğrenci ise 7 TL olarak belirlendi.  Foça’ya keyifli bir deniz yolculuğu yapmak isteyenler ise tam bilet için 14 TL, öğretmen  için 12 TL, öğrenci için de 10 TL ücret ödeyecek. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...

Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...

1 gün önce

Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...

Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...

1 gün önce

Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...

1 gün önce

Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi

Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

2 gün önce

Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki

Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...

2 gün önce

Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...

2 gün önce

Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...

Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...

2 gün önce

Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...

2 gün önce

İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...

Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...

2 gün önce

Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...

4 gün önce

Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki

Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...

4 gün önce

Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti

Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...

4 gün önce