BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Körfez'de ihale zamanı

Körfez'de ihale zamanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, körfezdeki ekolojik geri dönüşüm hedefinde önemli bir aşamaya geçti. Tarama ve doğal yaşam adalarının oluşturulması projeleri için açılan danışmanlık ihalesinin ilk aşamasına, 5'i yabancı 10 firma 7 teklifle katıldı. İhalede İtalya'dan 2, Hollanda, İngiltere ve Belçika'dan da birer firma yer aldı.

0Yorumlar
Körfez'de ihale zamanı

İzmir Körfezi'ni sığlaşmanın önüne geçerek “yeniden yüzülebilir” hale getirmeyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Körfez ve Liman Rehabilitasyonu Projesi” kapsamında önemli bir adım daha attı. Körfez’in kuzey aksında 13.5 kilometre uzunluğunda, 250 metre genişliğinde ve 8 metre derinliğinde sirkülasyon kanalı açmayı planlayan İZSU, hem kanaldan çıkacak 25 milyon metreküplük tarama malzemesinin Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi yanındaki geri kazanım alanına aktarılması ve taranan malzemenin doğal yaşam adalarına en uygun yöntemle iletilmesi hem de ada tasarımı ve ada uygu lama projelerinin hazırlanması için uluslararası ihaleye çıktı. “Belli İstekliler Usulü” ile yapılan ihalenin ilk aşamasında, istekli firmaların ön yeterlik başvuruları alındı. "Tarama işleri ve doğal yaşam adası ile ilgili projelerin hazırlanması danışmanlık hizmeti alımı" ihalesine 5’i yabancı 10 firma 7 teklifle katıldı.

İki aşamada gerçekleşecek ihalenin ilk aşamasında komisyon, firmaların ön yeterlik başvurularını inceleyecek. Yeterliği uygun olan firmalar ihaleye davet edilecek. İkinci aşamada davet edilen firmaların teknik teklifleri ve mali zarfları alınacak. Teknik teklifi yeterli olan firmaların mali teklifleri katılımcıların huzurunda açılacak. Teknik ve mali değerlendirme puanları da dikkate alınarak en yüksek puanı alan firma ile sözleşme imzalanacak. İhaleyi kazanan firma, 1 yıl içinde tarama yöntemi, taranan malzemelerin geri kazanım alanına-doğal yaşam adalarına en uygun yöntemle aktarılması ve doğal yaşam adaları ile ilgili tasarım ve uygulama projelerini hazırlayacak.

Körfez'de ihale zamanı

İhaleye katılan firmalar

İZSU Genel Müdürlüğü'nün “İzmir Büyük Körfezi Projesi” kapsamında düzenlediği danışmanlık ihalesine Yüksel Proje, Artı Proje, Proger S.P.A (İtalya) ile ECAP Mühendislik iş ortaklığı, Arcodis Nederlant B.V (Hollanda) ile Tümaş Türk A.Ş iş ortaklığı, Moffatt Nichol (İngiltere) ile Fugro Sial Yer Bilimleri İş ortaklığı, Anteagroup Antea (Belçika) ve S.J.S Engineering (İtalya) firmaları katıldı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce