BIST 100 11.333,27 %1,26 Altın 6.592,41 ₺/gr %0,05 Bitcoin $75.972 %5,55 Dolar 50,05 ₺ %0,00 Euro 56,25 ₺ %0,00 Sterlin 67,54 ₺ %0,00 Gümüş 83,46 ₺/gr %0,32 Ethereum $2.234,91 %7,76 İsviçre Frangı 61,52 ₺ %0,42 Kanada Doları 35,79 ₺ %0,17 Avustralya Doları 34,77 ₺ %0,18 Suudi Riyali 13,36 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,23 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,14 Çin Yuanı 7,53 ₺ %0,22
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Koronavirüs siyasete de bulaştı

Koronavirüs siyasete de bulaştı

COVID-19, siyasette de yayılıyor. Binali Yıldırım ve eşi ile CHP’li Faik Öztrak’ın ardından Bülent Arınç ve eşinin testleri de pozitif çıktı. Koronavirüse yakalanan milletvekili sayısı 14. Çok sayıda belediye başkanı tedavi altında.

0Yorumlar
Koronavirüs siyasete de bulaştı

 

Eski Meclis Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ın ardından eski Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç da kendisi ve eşi Münevver Arınç’ın koronavirüse yakalandığını açıkladı. Şüphe üzerine hastaneye gittiklerini vurgulayan Arınç, “Sağlık durumumuz şu an hamdolsun iyidir. Tedavimiz bu aşamada doktor gözetiminde evde devam edecektir” dedi.

Son dakika haberi: Koronavirüs siyasete de bulaştı

 

Bülent Arınç ile Münevver Arınç

TEMMUZDA 9 VEKİLDİ: Meclis temmuz ayında kapandığında 9 milletvekili virüs kapmıştı. AK Parti’den İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu ile Hüseyin Şanverdi, HDP’den Mardin Milletvekili Pero Dündar, Şırnak Milletvekili Nuran İmir ve Muş Milletvekili Mensur Işık salgının ilk dalgasında tedavi gördüler.

SON POZİTİF VAKALAR: Son dönemde Binali Yıldırım, CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP’den Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü’nün testlerinin pozitif çıkmasıyla koronalı vekil sayısı 14’e yükseldi. Osmaniye milletvekiliyle birlikte danışmanında, CHP Osmaniye il ve merkez ilçe başkanlarında da virüs çıkmıştı. CHP’li Kaya’nın tedavisi evde tamamlandı. Diğer milletvekillerinin tedavileri de evde devam ediyor.

Son dakika haberi: Koronavirüs siyasete de bulaştı

 

Semiha Yıldırım ile Binali Yıldırım

Son dakika haberi: Koronavirüs siyasete de bulaştı

 

Faik Öztrak

 

KILIÇDAROĞLU NEGATİF: CHP’den yapılan açıklamada, “Parti Sözcümüz Faik Öztrak’ın Covid-19 test sonucunun pozitif çıkmasının ardından, filyasyon kapsamında Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na da test yapılmıştır. Test sonucu negatiftir” ifadesi kullanıldı.

HATAY VE ELAZIĞ: Pandeminin ilk dalgasında virüse yakalanan ve kendisi de enfeksiyon hastalıkları uzmanı olan CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın tedavisi tamamlanmıştı. Savaş, Elazığ’da deprem bölgesine yaptığı ziyarette virüs kaptığını açıklamıştı. Daha sonra virüse yakalanan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da tedavi sürecini evinde geçirdi.

ÇUMRA’DA ÖLÜM ACISI: Salgının ilk dalgasında ise Konya’nın Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz 46 yaşında hayatını kaybetti. Oflaz 4 çocuk babasıydı.

KİMLER VAR: Aralarında Niğde, Hatay-İskenderun, Trabzon-Akçabat, Gümüşhane- Torul, Ordu-Ünye, Artvin-Borçka, Ankara-Çubek, Kocaeli-Körfez, Osmaniye-Düziçi, Çorum-Sungurlu, Sinop-Boyabat, Konya-Derebucak, İstanbul- Esenyurt, Kayseri-Bünyan, Kastamonu-Araç ve Daday, Afyonkarahisar-Dişli ve Kocaöz belediye başkanlarının da olduğu çok sayıda belediye başkanı ile yardımcıları veya il genel meclisi üyeleri koronavirüs tedavisi görüyor.

İKİ AY HASTANEDEYDİ

Son dakika haberi: Koronavirüs siyasete de bulaştı

 


AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, iki aylık tedavisinin büyük bölümünü yoğun bakımda geçirdi ve sağlığına kavuştu.

 

YOĞUN BAKIMDA

Son dakika haberi: Koronavirüs siyasete de bulaştı

 


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tedavisine yoğun bakımda devam ediliyor. Virüse yakalanmadan önce kronik astım rahatsızlığı olan Böcek’in laboratuvar değerlerinde COVID-19’un negatife döndüğü ve akciğerindeki hasarı gidermek amacıyla yoğun tedavi uygulandığı öğrenildi. Böcek’le yakın günlerde testi pozitif çıkan MHP’li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise evde tedaviyle sağlığına kavuştu.

 

EVE ÇIKTI

Son dakika haberi: Koronavirüs siyasete de bulaştı

 


Testinin pozitif çıkmasının ardından bir hafta hastanede kalan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, değerlerinin iyiye gitmesi üzerine doktorların tavsiyesiyle evine döndü. Babacan’ın tedavisine evde devam ediliyor.

 

O DA ATLATTI

Son dakika haberi: Koronavirüs siyasete de bulaştı

 


Türkiye Komünist Partili Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile İzmir’de Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da ilk dalgada virüse yakalanıp tedavi gördüler.

Hürriyet



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu’ndan fon soruşturmasına tepki: Hırsızlığın...

Kemal Kılıçdaroğlu, fon soruşturmasıyla ilgili açıklamasında temiz siyaset ve Siyasi Ahlak...

13 saat önce

Sigara yasağı için yeni düzenleme Meclis’e geliyor

Türkiye’de sigara kullanımına yönelik yeni kısıtlamalar hazırlanıyor; park, plaj ve duraklarda...

19 saat önce

31 ildeki seçim anketinde kararsızların oranı yüzde 23,1

Özdemir Araştırma'nın 31 ilde 2 bin 6 kişiyle gerçekleştirdiği ankette kararsızlar yüzde 23,1,...

1 gün önce

Ankara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi

Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...

2 gün önce

Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı

Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...

2 gün önce

Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi

Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...

2 gün önce

Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...

2 gün önce

Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı

Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...

2 gün önce

Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...

Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...

2 gün önce

Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği

Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...

2 gün önce

İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...

Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...

2 gün önce

Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı

İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...

2 gün önce