Lavaboya değil kumbaraya dök, para kazan
2 litre atık yağa 1 lira Atık yağların çevreye verdiği zararı önlemek için evlerden atık yağ toplama kampanyasına devam eden Buca Belediyesi, belediye hizmet binası önüne “Baytom” adı verilen atık yağ kumbarası kurdu.
Evinde biriktirdiği 2 litre atık sıvı yağını makinaya boşaltanlara 1 lira veren kumbaranın tanıtımını yapan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Birbirimize olan sevgiyi, saygıyı çevreye de gösterirsek geleceğe hazırladığımız çocuklarımıza daha temiz bir çevre bırakırız” dedi.
Evlerde lavabolara dökülen atık yağların çevreye ve yer altı sularına verdiği zararları önlemek için atık yağ toplama çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi, ilçede hem çevreyi koruyacak hem de para kazandıracak yeni bir uygulama başlattı. Belediye, hizmet binası önüne atık yağ kumbarası kurdu.
SAYISI ARTACAK
Kumbaranın tanıtımını yapan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, projenin amacına ulaşmasında en önemli görevin kadınlara düştüğünü, gelen talep ve gösterilen duyarlılığa göre kumbara sayısını arttıracaklarını söyledi. Buca’da ilk kez hayata geçen uygulamanın geri dönüşüm için çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Başkan Piriştina, “Bu uygulamayı ilk defa belediye önünde deniyoruz ama kadınlarımızın göstereceği ilgiye göre Şirinyer’e ve muhtarlık önlerine kurmak suretiyle sayısını arttıracağız. Birbirimize olan sevgi ve saygıyı çevreye de gösterirsek hem biraz para kazanır aile bütçesine katkıda bulunur, hem de geleceğe hazırladığımız çocuklarımıza daha temiz ve daha düzgün bir çevre bırakırız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
“BUCA BELEDİYESİ ÖRNEK ALINMALI”
Buca Belediyesi’nin sosyal projelerde her zaman ilk adımı attığını ve örnek alınması gerektiğini söyleyen emekli öğretmen Yüksel Köse, uygulamanın ülke çapında yaygınlaşması gerektiğini belirtti. Bundan sonra rahat kızartma yapabileceğini ifade eden Köse, evinde biriktirdiği atık yağını hem para kazanmak hem de çevreyi korumak adına kumbaraya dökeceğini sözlerine ekledi.
Atık yağ kumbarası ile evlerinde atık yağını biriktirip makineye boşaltan Bucalılar anında 1 lira kazanıyor. Cihaz ilk olarak boşaltılan yağın analizini yapıyor, içerisinde başka bir karışımın olmadığını belirlediği takdirde 2 litre yağa 1 lira veriyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Torbalı’da fabrikada kazan patladı: 7 yaralı
İzmir’in Torbalı ilçesinde metal tozları üreten fabrikada kazanın patlaması sonucu 3’ü ağır 7...
Yasin Kol'un hesaplarında 135 milyon TL'lik para trafiği
Hakemler dosyasında incelenen MASAK raporuna göre Yasin Kol'un 2012-2026 dönemindeki...
Farah Zeynep Abdullah’a doğum gününde altın ve para takıldı
Farah Zeynep Abdullah, 37’nci yaşını yakınlarıyla kutladı. Doğum gününde arkadaşlarının oyuncuya...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...