Liseli gençlerden muhteşem final
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen '5. Liselerarası Müzik Yarışması' muhteşem bir finalle sonuçlandı.
Yarışmanın birincisi Gaziemir Rota Anadolu ve Fen Lisesi olurken, dereceye giren müzik gruplarına toplam 17 bin lira para ödülü dağıtıldı.
BÜYÜK HEYECAN
Gençleri kültür-sanat faaliyetlerine yönlendirmek ve yeteneklerini sergilemelerine fırsat tanımak amacıyla geleneksel hale getirilen ‘Karşıyaka Belediyesi Liselerarası Müzik Yarışması’na bu yıl 52 okul katıldı. Elemeleri geçmeyi başaran 10 okul, Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’nde gerçekleşen final gecesinde dereceye girebilmek için yarıştı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, eşi Zehra Akpınar, meclis üyeleri, öğretmenler, aileler ve yüzlerce Karşıyakalı da genç yeteneklerin büyük heyecanına ortak oldu.
17 BİN LİRA ÖDÜL
Teyfik Rodos, Emrah Sayın, Kaya Demircan, Evrim Özkaynak ve Esen Şeyda Özkulalı’dan oluşan jürinin değerlendirmeleri sonucunda yarışmanın birincisi Gaziemir Rota Anadolu ve Fen Lisesi olurken; İzmir Büyük Çiğli Özel Türk Anadolu ve Fen Lisesi ikinci, Özel TAKEV Anadolu ve Fen Lisesi de üçüncü seçildi. Jüri Özel Ödülü ise Kemalpaşa Yamantürk Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden Durmuşcan Sulu'ya layık görüldü. Dereceye giren gruplara toplam 17 bin lira ödül dağıtıldı. Ayrıca, 2017 yılındaki yarışmada final heyecanı yaşayan ancak sonrasında geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren lise öğrencisi Bora Aşçılar’ın adını taşıyan ödül de Kipa 10. Yıl Anadolu Lisesi’ne takdim edildi. Ödülü Bora’nın babası Osman Aşçılar verdi.
“GENÇLERE GÜVENİYORUM”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bundan 5 yıl önce bu kenti çocuk ve gençlerimizle birlikte yönetmek için verdiğim sözü, sizlerden aldığım güçle eksiksiz olarak yerine getirdim. Gücümü gençlerden ve Büyük Önderimiz Atatürk'ten aldım. Her işimizle Cumhuriyet devrimlerine yakışır bir belediyecilik sergiledik. Bu sahnelerde gençlerimizi bir araya getirdik. Eğer bir genç kitap okuyorsa, sorguluyorsa, sanata düşkünse, bilimle iç içe ise yarışmalarda birinci ya da ikinci olması hiç önemli değildir. Bilimden ve sanattan yana olan gençlik, Türkiye Cumhuriyeti'nin devamını sağlayacaktır. Gençlerimize güveniyorum. Ve bugün 'İyi ki böyle bir müzik yarışmasını düzenlemişiz' diyorum. Katılan, dereceye giren tüm çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Pırıl pırıl evlatlar yetiştiren ailelere de en büyük teşekkürü sunuyorum" diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bin liseli genç müzelerle tanıştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Liseli Gençler Müzede Geziyor” projesi kapsamında 2025-2026...
Konak’ın Gençlik Merkezlerine Belçikalı ve Kıbrıslı...
Konak Belediyesi Ferdi Zeyrek Gençlik Merkezi ile Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi...
BALÇOVA’DAN AVRUPA’YA İKİ BÜYÜK FİNAL
Balçova Belediyesi, Avrupa Sosyal Hizmet Ödülleri’nde iki ayrı başarıyla adını finale yazdırdı....
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

