BIST 100 14.641,56 %0,45 Altın 6.908,74 ₺/gr %3,01 Bitcoin $78.051 %0,33 Dolar 48,25 ₺ %0,18 Euro 55,96 ₺ %0,49 Sterlin 65,42 ₺ %0,31 Gümüş 102,97 ₺/gr %4,01 Ethereum $2.455,36 %0,49 İsviçre Frangı 59,64 ₺ %0,45 Kanada Doları 34,70 ₺ %0,18 Avustralya Doları 34,57 ₺ %0,23 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,85 ₺ %0,39 BAE Dirhemi 13,14 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,40 Çin Yuanı 7,17 ₺ %0,01
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Menemen Belediyesi'nde tarihi bütçe kabul edildi

Menemen Belediyesi'nde tarihi bütçe kabul edildi

Menemen Belediyesi'nde tarihi rekor bütçe oy çokluğuyla kabul edildi.

0Yorumlar
Menemen Belediyesi'nde tarihi bütçe kabul edildi

Menemen Belediyesi  2024 Yılı Performans Programı Taslağı için AKP ve MHP grubu ile birlikte  bağımsız belediye meclis üyeleri Ali Aydın, Yiğit Özge, Hasan Ünal ve Noyan Özkan kabul oyu kullandı. 16 kabul oyuna karşın CHP ve İYİ Parti ret oyu verdi.  Menemen Belediyesi bütçesi 2024 yılı için 4 milyar 892 milyon 126 bin TL olarak belirlendi.

"GELİR BÜTÇESİ İÇİNDE SATIŞ GELİRLERİ VAR"

CHP Grup Başkan Vekili Ali Yılmaz meclis toplantısında bütçeye eleştiriler yaparak: "Bütçenin tamamına dair genel bir değerlendirme yapmak istiyorum. Bütçenin toplamı 4 milyar 892 milyon 126 bin TL. Gelir bütçesi içerisinde taşınmaz satış gelirleri var. 2024 yılı tahmini bütçesinde 2 milyar 131 milyon 686 bin TL taşınmaz satışı var. Gider bütçesine bakınca sermaye giderleri var. Sermaye giderleri 1 milyar 913 milyon 989 bin TL. Sermaye giderleri kullanımı bir yıldan uzun süren yatırımları ifade ediyor. Sanki satışla ayakta durmaya çalışan bir bütçe görüntüsü veriyor. Satışı buradan kaldırınca gider tarafında bir şeylerden fedakarlık etmemiz gerekiyor. Belediye taşınmaz satışı yapamadığı zaman tesis ve bina yapamayacak anlamına geliyor. Satışa dayalı olmasını olumlu bulmuyoruz ve her sene için taşınmaz satışı hedeflenmesini yanlış buluyoruz. CHP olarak hem performans hem de bütçe raporlarına ret oyu vereceğiz” dedi.

"ARADAKİ 5 ADET ARSA NEREDE?"

 CHP’li Meclis Üyesi Nursel Katipoğlu arsa satışlarına değinerek: " Tablolara bakınca fiziki kaynaklar bölümünde belediyemize ait olan taşınmazların dağılımı yer alıyor. Özellikle satışlar çok olduğu için dikkatimi çeken; bu sene 474 adet arsamız var ancak geçen sene dağıtılan kitapçığa bakınca 551 adet arsamız bulunuyordu. Aradaki farka bakınca 77 arsamız azalmış. İhalelere bakınca toplam 72 adet arsa satıldı. Aradaki 5 adet arsa nerede? Araç envanterine bakınca geçen sene 178 araç faal durumdaymış şimdi ise 211 araç faal durumda. Tek tek bakınca 58 tane yeni araç alınmış geçen seneden bu zamana. Siz 151 araç aldık diyorsunuz. Bu fark nereden kaynaklanıyor?" dedi.

"KABUL OYU KULLANACAĞIZ"

AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Demircioğlu eleştirilere cevap vererek: "5 arsa nerede dedi, aslında belediyeciliği kısmi olsa da ince detaylarıyla biliyorlar. Belediyemizin küçük arsa payları oluyor. O arsa sahipleri mülkiyeti içerisindeki belediye arsalarını almaya çalışıyorlar. Bu gibi satışlar da gerçekleşebiliyor. Siz sadece Seyrek arsalarının takibini yaptığınız için bunları bilmiyorsunuz. Yeni araçlar envantere giriyor. Envantere girdikten sonra orada işlenebiliyor. Bu araçlar yeni alındı. Bir önceki grup başkan vekiliniz araçlar çok fazla diye eleştiriyordu şimdi siz araçlar nerede diyorsunuz. Envantere işlendikten sonra oraya sayı işlenecek. Performansa AK Parti olarak kabul oyu kullanacağız” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Meteoroloji'den şiddetli yağış ve fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 Ağustos Cumartesi gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı....

11 saat önce

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)...

Şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi, bir kahramanlık destanıdır....

1 gün önce

İZMİR VALİSİ DR. SÜLEYMAN ELBAN’IN 30 AĞUSTOS ZAFER...

Aziz milletimizin bağımsızlık ve hürriyet uğruna verdiği eşsiz mücadelenin zaferle taçlandığı 30...

1 gün önce

“ZOR ZAMANLARDA MÜCADELE RUHUMUZDAN ASLA VAZGEÇMEMELİYİZ”

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan büyük zafer, milletimizin imkansızlıklar içinde dahi...

1 gün önce

TÜRK DÜNYASININ GENÇ UZAY KAŞİFLERİ UZAY KAMPI TÜRKİYE’DE...

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve Uzay Kampı Türkiye iş birliğiyle düzenlenen ‘TUA Uzay Kaşifleri...

1 gün önce

1.535 YÜZÜCÜ, ÇANAKKALE BOĞAZI’NDA ZAFER İÇİN KULAÇ ATACAK

39. Uluslararası Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda iki kıtayı bir kez...

1 gün önce

Cumhuriyet’in yaşayan mirası Kültürpark 90 yaşında

İzmir’in simge mekânlarından Kültürpark’ın 90 yıllık geçmişi, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla...

1 gün önce

İzmir’de elektrik kesintisi alarmı! GEDİZ Elektrik...

GEDİZ Elektrik tarafından yapılan duyuruya göre, 29 Ağustos Cumartesi günü İzmir’in Aliağa,...

1 gün önce

Resmi Gazete’de yayımlandı: Türkiye’den Suriyeli...

Suriye Arap Cumhuriyeti'nin diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarına yönelik vize muafiyeti...

1 gün önce

İzmir yeniden kuraklık endişesiyle karşı karşıya mı...

İzmir’de yaz aylarının kavurucu sıcakları etkisini gösteriyor. Yaz ayları devam ederken kentin...

1 gün önce

İzmir'de musluklar ne zaman akacak? İZSU açıkladı: 28...

İzmir Bölgesel Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından 28 Ağustos 2026 Cuma gününe ait...

1 gün önce

Trabzonspor teknik direktörü Fatih Tekke görevinden...

Kadrosuna Muhammed Salah ve Fabinho gibi dünya yıldızlarını katan Trabzonspor'da teknik direktör...

2 gün önce