Menemen’de Tarım Lisesi açılıyor
Göreve geldiği günden itibaren Menemen köylüsüne ve çiftçisine destek olmak için birçok proje hayata geçiren Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Çavuşköy’de bulunan Çavuş Spor Tesisleri binasını satın alarak Tarım Lisesi’ni hayata geçirmek için ilk adımı attı.
İçinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara rağmen Menemen Belediyesi’ne bir mülk daha kazandıran Başkan Aksoy, bu mülkü çiftçinin ve köylünün yararına kullanma kararı aldı.
Menemenli üreticiler de eğitim alacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile hayata geçirilecek olan Tarım Lisesi’nin tadilat çalışmalarına en kısa zamanda başlanacak. Eylül ayı gibi eğitime başlaması hedeflenen, lise düzeyinde eğitim verecek olan Menemen Tarım Lisesi, aynı zamanda değişik konularda bilgi edinmek, pratik eğitimlere katılmak isteyen Menemen çiftçisine de hizmet verecek. Eski Köy Enstitüleri mantığı ile eğitim verecek olan Tarım Lisesi’nin Menemen köylüsünün, çiftçisinin eğitimi yoluyla tarıma ve tarımsal kalkınmaya katkı sağlaması amaçlanıyor.
Pratik eğitimler ön planda
En yeni tarım uygulamaları, yeni ürünler, yeni tarım teknikleri hakkında bilgi almak isteyen herkese kapılarını açacak olan Tarım Lisesi, aynı zamanda bölgede bulunan Menemen Belediyesi arazileri üzerinden pratik eğitimler de verecek. Bölgede bulunan Menemen Belediyesi’ne ait arazilerde en yeni tarım teknikleri ile ekim yapabilecek olan öğrenciler, ağaç, meyve ve sebze üretimi, hayvancılık konularında eğitimler görebilecekler.
Başkan Aksoy: “Çiftçi çocuklarını eğitmek istiyoruz”
Daha önce ekilmemiş, katma değeri yüksek ürünleri Menemenli üretici ile buluşturmak, yeni teknikleri uygulatmak istediklerini söyleyen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Köylümüzün kazanmasını, kazandıkça refah seviyesinin yükselmesini istiyoruz. Üreticimiz sıkıntılar yaşıyor, çiftçi çocukları artık tarımla uğraşmak istemiyorlar. Onların üretimden çekilmeleri Türkiye’de tarımın yavaş yavaş bitmesi demektir. Genç üreticileri, üretici çocuklarını Tarım Lisesi aracılığıyla üretimin içinde tutmak, yeni tekniklerle daha iyi bir üretim gerçekleştirmelerini ve daha kazançlı hale gelmelerini sağlamak istiyoruz. Üreticinin desteklenmesi, farklı ürünlere ve tekniklere yönlendirilmesi, tarımın cazip bir iş kolu haline getirilmesi gerekiyor. Üreticimiz kazanırsa Türkiye kazanır. Bizim tek amacımız da üreticimizin kazanması. Bu anlamda yeni açılacak olan Tarım Lisesi’nin faydasına inanıyoruz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi şampiyonluk...
Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi Kız Voleybol Takımı Tire Liselerarası Voleybol...
Ulucak Hasan Türkmen Anadolu Lisesi’nde İlk Ders Zili Çaldı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in oğlunun anısına yaptırıp bağışladığı 22 derslikli...
Marble İzmir Fuarı bugün 30. kez açılıyor
Sektöründe dünyanın en büyük üç fuarı arasında yer alan, Türk doğal taşının dünyaya açılan kapısı...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

