Menemen'de Folklorik Deve Gösterisi
Menemen Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 10. Geleneksel Türkelli Folklorik Deve Gösterisi büyük ilgi gördü.
Halk oyunları ekibiyle zeybek oynayan Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Türkelli Arena’nın da içinde bulunduğu 35 dönümlük hazine arazisini, belediyeye kazandırdıklarını müjdeledi.
Menemen Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen, 10. Geleneksel Türkelli Folklorik Deve Gösterisi renkli sahnelere neden oldu. Pazar günü Türkelli Arena’da düzenlenen ve Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın ev sahipliği yaptığı organizasyona; MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Karaosmanoğlu, MHP MYK üyesi Gökhan Türkeş Öngel, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Bekir Sıtkı Hastürk, siyasi partilerin ilçe temsilci ve yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, kamu ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 100 pehlivan devenin sahaya indiği gösterilere, binlerce seyirci tanıklık etti. Türkelli Arena’ya gelen ve seyircileri selamlayan Başkan Vekili Pehlivan, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Pandemi nedeniyle bir yıllık aranın ardından yapılan gösteriler, büyük heyecana sahne oldu.
Gösteri öncesi dualar okundu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşu gerçekleştirilip İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylendi.
PEHLİVAN’DAN ZEYBEK SÜRPRİZİ
Menemen Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisine, Başkan Vekili Aydın Pehlivan da zeybek oynayarak eşlik etti. Gösteri izleyenler tarafından uzun süre alkış aldı.
Soğuk havaya rağmen kadın ve çocukların da yoğun ilgi gösterdiği 10. Geleneksel Türkelli Folklorik Deve Gösterisi’nde bir konuşma yapan Başkan Vekili Pehlivan, “Değerlerimizi, geleneklerimizi yitirmiş, kaybetmiş olursak ‘biz’ olmayız. Başka milletlerden, farkımız da olmaz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, ‘Kültürüne sahip çıkmayan milletler, başka milletlerin kültürüne esir düşerler.’ Bizi biz yapan değerlerimize geçmişte sahip çıktığımız gibi, bugün de sahip çıkmaya devam ediyoruz. İnşallah hep birlikte bu değerlerimizi koruyarak nesilden nesile aktaracağız. Çünkü millet olarak bize has bu değerlerimizle zenginiz. Geleneksel deve gösterilerimiz de bu değerlerimizden biri. Bugün güzel Menemenimizde hep birlikte pandemi ve salgın nedeniyle ara verdiğimiz Türkelli Folklorik Deve Gösterimizin 10.’sunu gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Etkinliğimize güç veren deve sahiplerine, bu güzel etkinliğimizde bizlere güç veren siz değerli deve sahiplerimize ve bu organizasyonda emeği geçen herkese, bizlere katılımlarıyla katkıda bulunan değerli protokol ve kıymetli hemşerilerime çok ama çok teşekkür ediyorum” dedi.
35 DÖNÜMLÜK HAZİNE ARAZİ
Bir de müjde veren Pehlivan, “Biliyorsunuz ki Aralık ayında İzmir Orman İşletmeleri Müdürlüğümüzle yaptığımız protokolle Yahşelli’deki 2. Çamlık olarak bildiğimiz devlet ormanını, 30 yıllığına belediyemize kazandırmıştık. Bu bölgede Menemenimize nefes aldıracağımız bir mesire alanı projemizi hayata geçireceğiz.
Şimdi de şu an gösterilerimize ev sahipliği yapan Türkelli Arena’nın da içinde bulunduğu 35 dönümlük hazine arazisini, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızla yaptığımız istişareler sonucu belediyemize kazandırmış bulunmaktayız. Artık gördüğünüz bu alan belediyemizin, yani Menemenli hemşerilerimin oldu. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.
İşleyen demir ışıldar, asla pas tutmaz. Tüm çabamız Menemen ve Menemenliler için. İnşallah yarınımız bugünden daha güzel olacak. Hep birlikte o güzel yarınlar için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Festival havasında geçen gösteriler, düzenlenen ödül törenin ardından sona erdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Menemen'de deve gösterisi heyecanı yaşanacak
Menemen'de, rahvan at yarışı sonrasında Geleneksel Folklorik Deve Gösterisi için geri sayım...
Tugay: Halkımız neredeyse ben orada olurum
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kınık Belediyesi tarafından düzenlenen 35....
Bölgenin en büyük deve güreşi bu Pazar Torbalı’da
Torbalı’da geleneksel olarak düzenlenen ‘Deve Güreşi Festivali’nin bu yıl 16’ıncısı...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu’ndan fon soruşturmasına tepki: Hırsızlığın...
Kemal Kılıçdaroğlu, fon soruşturmasıyla ilgili açıklamasında temiz siyaset ve Siyasi Ahlak...
Sigara yasağı için yeni düzenleme Meclis’e geliyor
Türkiye’de sigara kullanımına yönelik yeni kısıtlamalar hazırlanıyor; park, plaj ve duraklarda...
31 ildeki seçim anketinde kararsızların oranı yüzde 23,1
Özdemir Araştırma'nın 31 ilde 2 bin 6 kişiyle gerçekleştirdiği ankette kararsızlar yüzde 23,1,...
Ankara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi
Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...
Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı
Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...
Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi
Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...
Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...
Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı
Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...
Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...
Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...
Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği
Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...
İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...
Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...
Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı
İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...