BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Menemenler soğansız mı kalsın!

Menemenler soğansız mı kalsın!

Bornova Belediyesi zam rekortmeni “Kuru Soğan” derdine de derman oldu.

0Yorumlar
Menemenler soğansız mı kalsın!

. İhtiyaç sahibi vatandaşların alışverişlerini özgürce ve ücretsiz olarak yapmalarına imkan sağlayan Dost Market’te ücretsiz soğan dağıtıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sosyal belediyeciliğin gereğini yerine getirdiklerini belirterek, “Bizler komşusu açken tok yatamayan bir toplumun bireyleriyiz. Bu anlamda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmayı bir görev sayıyoruz. Hedefimiz Bornova’da tek bir kişinin bile yatağına aç girmemesi” diye konuştu.

Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşların alışverişlerini özgürce ve ücretsiz olarak yapmalarına imkan sağladığı Dost Market, “Kuru Soğan” derdine de derman oldu. Mutfağımızın temel ihtiyaç maddesi kuru soğan zam rekortmeni olurken, Bornova’daki dar gelirli vatandaşların imdadına Bornova Belediyesi yetişti. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde 2.3 TL olan fiyatı 2018’in aynı döneminde 7 TL’ye kadar çıkan soğan Dost Market üyesi ailelere ücretsiz olarak dağıtıldı.  İkişer kilo olarak dağıtılan soğanlar Dost Market üyelerinin alışveriş kredilerinden de düşmedi.

Bornova tek bir kişi bile yatağına aç girmemeli

Dost Market’e soğan almaya gelen vatandaşlar Bornova Belediyesi’ne Başkan Olgun Atila’ya teşekkür ederken, mutfaklarına bir süredir soğan girmediğini ifade etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da “Menemenler soğansız mı kalsın!” diyerek, her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduklarını söyledi. Sosyal Belediyeciliğin gereğini yerine getirdiklerini söyleyen Başkan Atila, “Bizler komşusu açken tok yatamayan bir toplumun bireyleriyiz. Bu anlamda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmayı bir görev sayıyoruz. Amacımız Bornova’da tek bir kişinin bile yatağına aç girmemesi” diye konuştu.

4 şubede 5 bin aileye destek

İhtiyaç sahibi vatandaşların gıdadan temizliğe, giyimden kırtasiyeye temel gereksinimlerini, diledikleri şekilde karşılayabilmelerine destek olabilmek için 2014 yılında ilk şubesini Bornova Merkez’de açan Dost Market, 4 yılda Dört Şube’ye ulaştı. Daha fazla ihtiyaç sahibine destek olmak ve bu ihtiyaç sahiplerin alışverişlerini daha kolay yapabilmeleri için Merkez’in ardından Altındağ, Doğanlar ve Çamdibi Şubeleri açıldı. 5 bini aşkın ailenin yararlandığı Dost Market sisteminde; vatandaşlar, kartlarına yapılan yüklemeler oranında ücretsiz alışveriş yapıyor. Dost Market’e gelme imkanı olmayan engelli, yaşlı ve hastaların ihtiyaçları ise istekleri doğrultusunda hazırlanarak evlerine teslim ediliyor. Hayırseverlerin bağışlarını Türk Kızılayı Bornova Şubesi aracılığı ile yapıyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce