BIST 100 11.333,27 %1,26 Altın 6.592,41 ₺/gr %0,05 Bitcoin $76.132 %5,45 Dolar 50,05 ₺ %0,00 Euro 56,25 ₺ %0,00 Sterlin 67,54 ₺ %0,00 Gümüş 83,46 ₺/gr %0,32 Ethereum $2.240,72 %7,68 İsviçre Frangı 61,52 ₺ %0,42 Kanada Doları 35,79 ₺ %0,17 Avustralya Doları 34,77 ₺ %0,18 Suudi Riyali 13,36 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,23 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,14 Çin Yuanı 7,53 ₺ %0,22
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Meslek Fabrikası üç yılda 807 kişiyi iş sahibi yaptı

Meslek Fabrikası üç yılda 807 kişiyi iş sahibi yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası son üç yılda kurslarından mezun olan 807 kişiyi işe yerleştirdi.

0Yorumlar
Meslek Fabrikası üç yılda 807 kişiyi iş sahibi yaptı

Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı ücretsiz kursların doğrudan istihdama yansıyacak şekilde ara elemana ihtiyaç duyan sektörler gözetilerek açıldığını söyledi.

Meslek Fabrikası üç yılda 807 kişiyi iş sahibi yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetişmiş iş gücünü ekonomiye kazandırmaya devam ediyor. Meslek Fabrikası İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi, 3 yılda Meslek Fabrikası’ndaki kurslardan mezun olan 807 kursiyeri işe yerleştirdi. Kursiyerlerden eğitimini tamamladıktan sonra son üç yılda kendi iş yerini açanların sayısı ise yaklaşık 80. Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı kursların doğrudan istihdama yansıyacak şekilde ara elemana ihtiyaç duyan sektörler gözetilerek açıldığını söyledi.

Kentteki mevcut iş gücü ile işveren arasında bir bağ kurmak için İŞKUR hizmet noktası olarak da görev yapan İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi ile ilgili bilgi veren Zeki Kapı, 100’e yakın branşta 12 kurs merkezinde açtıkları ücretsiz kurslardan her yıl on binin üzerinde yurttaşın yararlandığını söyledi. Kapı, “İŞKUR, üniversiteler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları iş birliğiyle 100 kişilik alanında uzman bir eğitmen kadrosuyla çalışıyoruz. İstihdam Birimimiz kurslarımızdan mezun olanlarla işvereni bir araya getiriyor. Öncelikle özgeçmiş formu dolduruyoruz. Özel sektörden gelen iş talepleri doğrultusunda aranan nitelikteki elemanlarımızı işe yönlendiriyoruz. Tekstil, turizm, pastacılık, çiçekçilik, barista ile sanayi sektörüne ara eleman yetiştiren branşlarımız yoğun ilgi görüyor. Bugüne kadar 2 bin 768 kişiyi çeşitli alanlarda işe yönlendirdik. Bu kişilerin içerisinden 807 kişi işe yerleşti. Birimimiz ayrıca Meslek Fabrikası’ndaki kurslara katılmayıp iş arayanlar için de köprü görevini yürütüyor. İşsizlik oranlarının arttığı pandemi döneminde işsizliğe çare olmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Kursiyerler eğitimlerini tamamladıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaya sahip oluyor. Küresel salgın döneminde kurslara ara veren Meslek Fabrikası, 1 Eylül’den sonra kursları açma planıyla hazırlıklarını sürdürüyor.

CMS Jant ve Makine Sanayi A.Ş. ile örnek işbirliği

Meslek Fabrikası’nin CMS Jant ve Makine Sanayi A.Ş. ile işbirliği ise devam ediyor. 2019’da da Meslek Fabrikası teknik eğitimlerinden mezun olan 7 kişi firmada işe başladı. Firma bu hafta İzmir’in farklı bölgelerindeki fabrikaları için istihdam etmek üzere personel mülakatını Meslek Fabrikası’nda yaptı. Mülakatlara Meslek Fabrikası’nın torna tesviye, gazaltı kaynak ve otomotiv kurslarından mezun 7 kişi de katıldı.

Meslek Fabrikası üç yılda 807 kişiyi iş sahibi yaptı

Her ilçeye özgü kurslar açılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca ‘Kırsalda Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi Çalışmaları’ kapsamında her ilçenin niteliklerine göre farklı kurslar da düzenliyor. Karaburun’da sepet örücülüğü, ahşap yakma, sabun yapımı, girişimcilik, ev pansiyonculuğu, seramik ve balık ağı örme, Urla’da aşçılık, pastacılık, girişimcilik ve ev pansiyonculuğu, balık ağı örme ve seramik, Seferihisar’da reçel, turşu ve konserve yapımı eğitimi ve ev pansiyonculuğu, Beydağ'da ipek dokuma, el nakışları ve balık ağı örme, Tire'de kültür mantarcılığı, hasta ve yaşlı bakımı ve süt ve süt ürünleri işleme teknikleri (süt hijyeni, peynir
üretimi ve içme sütü işleme), Dikili'de ev pansiyonculuğu, topraksız tarım ve açık alan satıcılığı, Bergama'da engelliler için topraksız tarım, Foça'da ev pansiyonculuğu, topraksız tarım ve seramik, Kiraz'da istiridye mantarcılığı, Torbalı'da işaret dili eğitimi ve topraksız tarım ile proje hazırlama düzenlenen kurslar arasında.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu’ndan fon soruşturmasına tepki: Hırsızlığın...

Kemal Kılıçdaroğlu, fon soruşturmasıyla ilgili açıklamasında temiz siyaset ve Siyasi Ahlak...

15 saat önce

Sigara yasağı için yeni düzenleme Meclis’e geliyor

Türkiye’de sigara kullanımına yönelik yeni kısıtlamalar hazırlanıyor; park, plaj ve duraklarda...

20 saat önce

31 ildeki seçim anketinde kararsızların oranı yüzde 23,1

Özdemir Araştırma'nın 31 ilde 2 bin 6 kişiyle gerçekleştirdiği ankette kararsızlar yüzde 23,1,...

1 gün önce

Ankara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi

Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...

2 gün önce

Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı

Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...

2 gün önce

Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi

Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...

2 gün önce

Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...

2 gün önce

Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı

Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...

2 gün önce

Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...

Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...

2 gün önce

Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği

Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...

2 gün önce

İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...

Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...

2 gün önce

Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı

İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...

2 gün önce