Narkokapan sonrası İzmir’de suç oranı yüzde 30 azaldı!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Ocak 2026 tarihinde gerçekleştirilen “Narkokapan-İzmir” operasyonunun ardından kent genelindeki suç oranlarında belirgin düşüş yaşandığını açıkladı. Başsavcılık verilerine göre, operasyon sonrası dönemde ortalama adli olay sayısı yüzde 30,80 oranında azaldı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre; 2025 yılı itibarıyla İzmir’de huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla adalet hizmetlerinde kapsamlı bir dönüşüm sürecinin başlatıldığı belirtildi. Bu kapsamda suçla mücadelede kararlılığı güçlendiren, adli süreçleri hızlandıran ve mağdur odaklı yaklaşımı esas alan uygulamaların hayata geçirildiği ifade edildi.
Kadınlar, çocuklar ve gençler öncelikli
Açıklamada; kadınlara, çocuklara ve gençlere yönelik işlenen suçlarda farkındalığın artırılması, erken aşamada etkili müdahale sağlanması ve gerekli koruma tedbirlerinin gecikmeden uygulanmasının hedeflendiği kaydedildi. Tekrarlama riski bulunan olaylarda mağdurun etkin şekilde korunmasına yönelik önlemlerin uygulandığı bildirildi.
5 bin 329 şüpheliye adli kontrol
Uyuşturucu suçlarıyla mücadele kapsamında, kullanıcı şüphelilerine yönelik “tedavi ve muayene tedbirine tabi olma” yükümlülüğü getirildiği açıklandı. Bu çerçevede 5 bin 329 uyuşturucu kullanıcı şüpheliye adli kontrol tedbiri uygulandığı belirtildi. Ayrıca şiddet şüphelileri için “öfke kontrolü” programlarının, trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücüler için ise eğitim programlarının hayata geçirildiği aktarıldı.
Cumhuriyet tarihinin en büyük narkotik operasyonu
Başsavcılık, 19 Ocak 2026 tarihinde İzmir’de Cumhuriyet tarihinin en büyük narkotik uyuşturucu operasyonunun “Narkokapan-İzmir” adıyla gerçekleştirildiğini duyurdu. Operasyonun ardından yürütülen soruşturma süreçlerinin ve sahadaki çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ziyaret edildiği, bu ziyaretlere ilişkin görüntülerden oluşan bir video çalışmasının hazırlandığı bildirildi.
Suç oranlarında belirgin düşüş
Açıklamada, uyuşturucu suçlarına yönelik kullanıcı ve satıcı odaklı yürütülen çalışmaların diğer suç türlerine de yansıdığı belirtilerek, Narkokapan-İzmir operasyonu sonrasında adli olaylarda ortalama yüzde 30,80 oranında azalma kaydedildiği bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Milyonlarca kiracı ve ev sahibi bu tarihi bekliyor! Eylül...
Eylül ayı ile birlikte kira sözleşmesi yenilenecek olan milyonlarca konut ve iş yeri kiracısı...
İmalat sanayisinde kapasite kullanım oranı temmuz ayında...
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), temmuz ayına ilişkin imalat sanayi kapasite kullanım...
11 ilde Narkokapan-İzmir operasyonu:
İzmir merkezli 11 ilde düzenlenen Narkokapan-İzmir operasyonunda 654 şüpheli tutuklandı, 51 kişi...
GÜNDEM Haberleri
TümüBaşkan Güç: “Yeni Parti Halk Desteğiyle İktidara Yürüyecek”
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla İzmir’de bir araya gelen YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos Mesajı: En Güçlü...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zaferi nedeniyle mesaj yayımladı.
Meteoroloji'den şiddetli yağış ve fırtına uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 Ağustos Cumartesi gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı....
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)...
Şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi, bir kahramanlık destanıdır....
İZMİR VALİSİ DR. SÜLEYMAN ELBAN’IN 30 AĞUSTOS ZAFER...
Aziz milletimizin bağımsızlık ve hürriyet uğruna verdiği eşsiz mücadelenin zaferle taçlandığı 30...
“ZOR ZAMANLARDA MÜCADELE RUHUMUZDAN ASLA VAZGEÇMEMELİYİZ”
30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan büyük zafer, milletimizin imkansızlıklar içinde dahi...
TÜRK DÜNYASININ GENÇ UZAY KAŞİFLERİ UZAY KAMPI TÜRKİYE’DE...
Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve Uzay Kampı Türkiye iş birliğiyle düzenlenen ‘TUA Uzay Kaşifleri...
1.535 YÜZÜCÜ, ÇANAKKALE BOĞAZI’NDA ZAFER İÇİN KULAÇ ATACAK
39. Uluslararası Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda iki kıtayı bir kez...
Cumhuriyet’in yaşayan mirası Kültürpark 90 yaşında
İzmir’in simge mekânlarından Kültürpark’ın 90 yıllık geçmişi, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla...
İzmir’de elektrik kesintisi alarmı! GEDİZ Elektrik...
GEDİZ Elektrik tarafından yapılan duyuruya göre, 29 Ağustos Cumartesi günü İzmir’in Aliağa,...
Resmi Gazete’de yayımlandı: Türkiye’den Suriyeli...
Suriye Arap Cumhuriyeti'nin diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarına yönelik vize muafiyeti...
İzmir yeniden kuraklık endişesiyle karşı karşıya mı...
İzmir’de yaz aylarının kavurucu sıcakları etkisini gösteriyor. Yaz ayları devam ederken kentin...