BIST 100 14.172,26 %0,28 Altın 6.761,67 ₺/gr %1,05 Bitcoin $62.955 %0,74 Dolar 47,89 ₺ %0,11 Euro 55,52 ₺ %0,43 Sterlin 64,97 ₺ %0,42 Gümüş 100,19 ₺/gr %1,06 Ethereum $1.880,34 %0,05 İsviçre Frangı 59,03 ₺ %0,44 Kanada Doları 34,53 ₺ %0,54 Avustralya Doları 33,97 ₺ %0,56 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,76 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,04 ₺ %0,11 Rus Rublesi 0,56 ₺ %2,70 Çin Yuanı 7,10 ₺ %0,15
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Narlıdere’ye Üniversite Geliyor

Narlıdere’ye Üniversite Geliyor

Narlıdere Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, 2.İnönü Mahallesi’nde belediyeye ait olan ve eğitim tesisi olarak belirlenen alanın üniversite olarak değerlendirilmesi kararı alındı.

0Yorumlar
Narlıdere’ye Üniversite Geliyor

Başkan Engin, “Atatürkçü, laik ve cumhuriyet değerlerine bağlı; sağlık bilimleri üzerine eğitimin verileceği bir üniversiteyi Narlıdere’mize kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

Narlıdere Belediyesi’nde 2024 yılının ilk meclis toplantısı AKM Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in başkanlığında yapılan Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, 2.İnönü Mahallesi’nde belediyeye ait olan ve eğitim tesisi olarak belirlenen alanın üniversite olarak değerlendirilmesi kararı alındı.

İLÇEYE ÜNİVERSİTE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Devlet İhale Kanunu’nun hükümlerine göre üniversite olarak ihaleye çıkacakları alanın Narlıdere’ye büyük bir değer katacağını ifade ederek, “5 yıllık görev süremizi tamamlarken şimdiye kadar çok önemli yatırımlara ve projelere imza attık. Daha önce öngördüğümüz en önemli konulardan biri Narlıdere’mize bir üniversite kazandırmaktı. Şimdi bu konuda çok ciddi bir adımın başlangıcını yapıyoruz. 12 bin metrekare alanda sağlık bilimleri ve tıp fakültesi alanında faaliyetlerini sürdürecek bir eğitim üssünü Narlıdere’mize kazandırmak istiyoruz. Ülkemizde sağlık çalışanlarına büyük bir ihtiyaç var. Ayrıca ilçemizde de sağlık üzerine bir üniversitenin olması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü İzmir’in sağlık turizminden ciddi bir pay alması için art arda adımlar atılıyor. Narlıdere’miz bu konuda çok ciddi bir rol üstlenebilir” dedi.

Türkiye’de üniversitelerin TBMM kararı ile kurulduğunu hatırlatan Başkan Engin, “Narlıdere’mize üniversite getirme hayalimiz TBMM kararı ile mümkün olacak. Biliyorsunuz ki vakıf üniversiteleri kamu yararına açılabiliyor. Biz bu alanı sadece üniversite olarak vereceğiz, kamu yararına kullandıracağız. Atatürkçü, laik ve cumhuriyet değerlerine bağlı; sağlık bilimleri üzerine eğitimin verileceği bir üniversiteyi Narlıdere’mize kazandırmak istiyoruz. Üniversite, ilçemize sosyal olarak da büyük bir ivme kazandıracak. Esnafımızın da yüzü gülecek. İzmir’e ve Narlıdere’ye önemli bir katkısı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

2023 yılı mali gelir gider işlemlerinin izlenmesi için Denetim Komisyonu üyelerinin de belirlendiği meclis toplantısında, sosyal denge ödemeleri ve 2024 yılı altyapı kazı izin ve harçları da karara bağlandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Tarihi konuşmaya saatler kaldı! Erdoğan 4 yeni transfere...

AK Parti, kuruluşunun 25. yılını Ankara Başkent Millet Bahçesi'nde 100 binin üzerinde teşkilat...

14 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün DEM Parti İmralı heyetini...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Avukat Özgür Faik Erol'dan...

1 gün önce

Numan Kurtulmuş: Yeni dönemi hep birlikte inşa edeceğiz

TBMM’de “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında hazırlanan yasa 467 oyla kabul edilerek yasalaştı....

3 gün önce

Bahçeli’den ‘Terörsüz Türkiye’ yasası sonrası ilk yorum

TBMM’de 468 oyla kabul edilerek yasalaşan düzenlemenin ardından Bahçeli, yasa için “Hayırlı...

3 gün önce

Çerçeve yasa TBMM’de 467 oyla kabul edildi

Çerçeve yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada 467 kabul, 87 ret ve 7 çekimser oyla...

3 gün önce

YENİ Parti milletvekilleri 'çerçeve yasa' kararlarını bir...

İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...

4 gün önce

Özgür Özel YENİ Parti'nin Kararını Açıkladı: 'Barışın...

YENİ Parti lideri Özgür Özel TBMM'de çerçeve yasa görüşmelerinde konuştu. Özel'in YENİ Parti'nin...

4 gün önce

Türkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...

Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...

4 gün önce

Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...

Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....

5 gün önce

Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi

TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...

5 gün önce

Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...

Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...

5 gün önce

Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...

6 gün önce