Narlıdere’de sekiz fidana sekiz Çınar
Gezi direnişinin 5.yılında Gazeteci Gökmen Ulu'nun tamamen gerçek olaylar ve röportajlardan derleyip hazırladığı Gezi Direnişi belgeseli, Narlıdere Pir Sultan Abdal Parkı içerisinde hazırlanan alanda Narlıdereliler ile buluştu. Direniş belgeseli gösterimi Narlıderelilerin büyük beğenisini aldı.
Mustafa Kemal Atatürk diyenler kazanacak
Narlıdere Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Gezi Direnişi Belgeselini izlemek isteyen ve geziyi, Gezi direnişinin 5. yıldönümünde anmak isteyen Narlıdereliler Pir Sultan Abdal Parkında bir araya geldiler. Etkinliğe Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Gezi direnişi belgeselini hazırlayan gazeteci Gökmen Ulu, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, CHP İzmir il yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Narlıdereliler katıldı. Belgesel gösteriminden önce Gezi eylemleri sırasında söylenen ve dillere düşen şarkılardan oluşan bir müzik dinletisi gerçekleşti. Müzik dinletisinin ardından ise Pir Sultan Abdal Parkı içindeki alana Gezi olayları sırasında hayatlarını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan, Hasan Ferit Gedik ve Berkin Elvan anısına 8 Çınar ağacı dikildi. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, gazeteci Gökmen Ulu etkinliğe katılanların katılımı ile Pir Sultan Abdal Parkında Sekiz fidan için sekiz çınar dikilmesinin ardından Gezi Direnişi belgeseli gösterimi gerçekleştirildi. Gezi eylemlerini gazeteci Gökmen Ulu’nun tanıklığında izleyenler o anları bir kez daha yaşadı. Gezi direnişi belgeselinin gösteriminin ardından bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ‘Gencecik fidanlar bir hiç uğruna aramızdan ayrılmadılar. Onlar özgürlükleri için Diktatörlüğe hayır dedikleri için onlar daha demokratik bir Türkiye için mücadele ettiler. Şu anda aramızda değiller fakat gezi ruhu ile her zaman aklımızda, içimizde o güzel gençlerimiz için Pir sultan Abdal parkımızın içine diktiğimize çınar ağaçlarında yaşayacak ve hatırlanacaklar’ dedi. Batur “ Haberci kimliğini takdir ettiğimiz değerli Sözcü Gazetesi Muhabiri Sevgili Gökmen Ulu kardeşimiz haksız yere 174 gün demir parmaklıklar ardında tutuldu. Ama bugün Onunla Gezi ruhunu çok iyi yansıttığı Direniş adlı belgeselini birlikte izlemekten gurur duydum. Gezi şehitlerimiz Ali İsmail Korkmaz, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Berkin Elvan, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Medeni Yıldırım, Hasan Ferit Gedik'in hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Sekiz fidanımız için sekiz çınar diktik. Onlar koca bir çınar olup her zaman burada yaşayacak ve o günleri bizleri hatırlatacaklar. Bu isimleri diktiğimiz çınar ağacı fidanlarıyla yaşatacağız, unutturmayacağız. Çünkü değişim başladı. 24 Haziran'da demokrasi diyenler kazanacak, bu kez Mustafa Kemal Atatürk diyenler kazanacak” dedi.
Mesele esir düşmekte değil
Gezi direnişi belgeselini hazırlayan gazeteci Gökmen Ulu ise yaptığı konuşmada Gazeteciliğin cesaret, dürüstlük ve özveri istediğini hatırlatarak ‘ Gazeteciysen boyun eğmeyeceksin, boyun eğeceksen gazeteciyim demeyeceksin’ dedi. Ulu “ Tarihe not düşmek için bu belgesel filmi hazırladım. Tüm dünyanın tepkisini çeken böylesine bir sivil hareketi herkesin bilmesi ve görmesi için hazırladım. Bu belgesel sadece bir haber muhabirinin tanıklığında gezi hareketini bu belgeselde izleyeceksiniz. Geçen yıl burada sizinle buluşmayı planlıyordum fakat sözcü operasyonu kapmasında tutukladım ve size giderken bir söz vermiştim. Nazımın dizelerinden atıfla ‘Mesele esir düşmekte değil, mesele boyun eğmemekte ’Zindan koşullarına rağmen fikir namusumu koruyarak diz çökmediğime göre size verdiğim sözü tutabildim” dedi. Gezide kaybettiğimiz Ali İsmail Korkmaz, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Berkin Elvan, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Medeni Yıldırım, Hasan Ferit Gedik'in isimleri ekrandan geçerken gezi şehitlerini ayakta alkışlayan Narlıdereliler Gökmen Ulu’yu tebrik etti. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur bu belgeseli Narlıdereliler buluşturan Ulu’ya çiçek ve plaket takdim etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Narlıdere Kent Konseyi’nden Ohrid’de, Narlıdere Ve İzmir...
Narlıdere Kent Konseyi ve Sümer Halk Oyunları Ekibi iş birliğiyle hayata geçirilen halk...
Buca Belediyesi Çınar Anaokulları’nda kapasite artışı
Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak üzere çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi, Çınar...
Devrilen çınar ağacı yerine yenisi dikildi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Konak Atatürk Meydanı’nın Kemeraltı Çarşısı...
GÜNDEM Haberleri
TümüBakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...
İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...
Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...
Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu
Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...
Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki
Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...
Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti
Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...