BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Narlıdereli kadınlara ‘kooperatif’ müjdesi

Narlıdereli kadınlara ‘kooperatif’ müjdesi

İzmir'in Narlıdere ilçesinde, ihtiyaç sahibi yüzlerce kadının el emeği göz nuru ile üreteceği ve bunları satarak aile ekonomisine katkıda bulunacağı Üretici Kadın Kooperatifi’ni kuruldu.

0Yorumlar
Narlıdereli kadınlara ‘kooperatif’ müjdesi

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, "Yaşamın her alanında yanımızda olan kadınlarımızı üretime teşvik edeceğiz ve aile ekonomilerine katkı sağlayacağız" dedi. 

Narlıdereli kadınlara yönelik yatırım politikalarına hız veren Narlıdere Belediyesi, Üretici Kadın Kooperatifi kurdu. 2’nci İnönü Mahallesi’ndeki Yaşar Kemal Tesisleri’nde faaliyet gösterecek olan kooperatif, coşkulu bir törenle açıldı. Açılışta, Narlıdere Belediyesi’nin trio grubu müzik dinletisi sundu, ikramlar yapıldı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve beraberindekiler; seramik, gıda ve tekstil atölyelerini gezdi. 

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, kadına değer vermenin sözle olmayacağını ifade ederek, "Yılda bir kere karanfil vermekle de olmaz. Kadınlarımızı topluma kazandırabiliyorsak, sosyal yaşamda onlara da yer veriyorsak, şiddeti durdurduysak ve kadınlarımızı üretime sokabiliyorsak işte o zaman kadına değer vermiş oluruz. Biz bunu yapmak istiyoruz. Yaşamın her alanında yanımızda olan kadınlarımızı üretime teşvik etmek, bu sayede aile ekonomilerine de katkı sağlamak bizler için vazgeçilmez bir görev" diye konuştu. 

Narlıdereli kadınlara ‘kooperatif’ müjdesi

Açılışa ayrıca; Narlıdere Kaymakamı Süleyman Hurrem Aksoy, CHP İlçe Başkanı Şahin Fırat, İYİ Parti İlçe Başkanı Derya Türkgülü, meclis üyeleri, muhtarlar, eski Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın eşi Lütfiye Karakayalı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yüzlerce kadın katıldı. 

Kooperatifteki üretim sürecine ihtiyaç sahibi onlarca kadınların katılacağı ifade edildi. Narlıdereli kadınların, aldıkları eğitimlerin ardından üretecekleri el emeği göz nuru eserleri satarak aile ekonomisine de katkı sağlayacağı dile getirilirken, ilçedeki pazar yerinde ve çeşitli noktalarda el emeği ürünler vatandaşların beğenisine sunulacak. Kooperatif üyesi kadınlar, eğitimler sayesinde istedikleri alanlarda uzmanlaşma imkanı da bulacak. Anahtarlık, biblo, takı, mum, sabun, tekstil eşyaları, nikah şekeri gibi el işi ürünlerin üretiminin yapılacağı kooperatifte, Narlıdere’nin simge yapı ve ürünleri de markalaştırılacak. 
Narlıdere Belediyesinin, kooperatif çalışmalarının her aşamasında destekçi olmayı sürdüreceği, belediyenin hediyelik ürünlerini de kooperatiften satın alacağı açıklandı. Kooperatifte, denetimli gıda üretiminin gerçekleştirileceği, kooperatif bünyesinde belirli sürelerde açılacak olan kurslara kayıt olmak isteyenlerin, 238 8743 numaralı telefondan ve Narlıdere Belediyesinin 5’inci katındaki iletişim ofisinden bilgi alabileceği kaydedildi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce