Narlıdere’nin Yaşam Vadisinde çalışmalar hız kazandı
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ilçeye değer katacak ve ‘Yeşil Narlıdere’ kimliğine katkı sağlayacak Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Projesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Başkan Engin, “Yeşil alan miktarı, aktivite ve kullanım alanlarıyla, konforu ve ilçeye katacağı imajıyla yepyeni bir yaşam merkezini ilçemize kazandırıyoruz. Yılsonundan önce bitirmeyi hedeflediğimiz parkımız hem vatandaşlarımızı mutlu ve huzurlu hissettirecek hem de kentteki şehirleşme baskısını da azaltacak” diye konuştu.
Narlıdere’de kentle doğanın buluşacağı, ilçenin en büyük sosyal donatı alanı olacak Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Projesi’nde çalışmalar aralıksız sürüyor. Daha önce grobetonu atılan ve su yalıtımı tamamlanan projede, ilk etabın temel betonu da dökülmeye başlandı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin de Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Projesi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Projenin yüklenicisi olan SKS İnsan Kaynakları Bekay Mimarlık İş Ortaklığı yetkilisi Sergen Görken ve Şantiye Şefi Suat Şahin ile görüşen Başkan Engin, projenin en geç yılsonuna kadar tamamlanacağını ifade etti.
YEŞİL BİR KORİDOR OLUŞTURUYORUZ
Başkan Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkılarıyla hayata geçirecekleri projenin Narlıdereli vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandığını ifade ederek, “Biraz sancılı geçen sürecin ardından Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Projesi’ndeki çalışmalarımızı her geçen gün daha da hızlandırıyoruz. Yeşil alan miktarı, aktivite ve kullanım alanlarıyla, konforu ve ilçeye katacağı imajıyla yepyeni bir yaşam merkezini ilçemize kazandırıyoruz. Kentimizi yeşil bir ağla örüyor, Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi ile kent merkezinde yeşil bir koridor oluşturuyoruz. Yılsonundan önce bitirmeyi hedeflediğimiz parkımız hem vatandaşlarımızı mutlu ve huzurlu hissettirecek hem de kentteki şehirleşme baskısını da azaltacak. Doğaya ve insan saygı duyan kentsel mekânları Narlıdere’mize kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
PİR SULTAN ABDAL YAŞAM VADİSİ
25 bin metrekarelik alanı ve modern yapısıyla ilçeye prestij katacak olan Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Projesi’nde amfi tiyatro, konser alanı, çok amaçlı salonlar, çocuk oyunları ve dinlenme noktaları yer alacak. Yeşil alan oranın iki katına çıkarılacağı park, kültürel-sanatsal faaliyetlere de ev sahipliği yapacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Narlıdere’de Yenilenmeyi Bekleyen Yollar Konfora Kavuşuyor
Narlıdere Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım konforunu ve güvenliğini artırmak amacıyla yürüttüğü...
Başkan Yiğit Düğmeye Bastı: Balçova’da Asfalt Çalışmaları...
Balçova Belediyesi, son 2 yılda ilçe genelinde 100’ü aşkın sokağı yenilerken, asfalt...
Çiğli’de Yatırımlar Hız Kesmiyor: Yeni Sosyal Yaşam...
Çiğli Belediyesi, ilçenin dört bir yanında sürdürdüğü yatırımlarla vatandaşların yaşam kalitesini...
GÜNDEM Haberleri
TümüYENİ Parti milletvekilleri 'çerçeve yasa' kararlarını bir...
İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...
Özgür Özel YENİ Parti'nin Kararını Açıkladı: 'Barışın...
YENİ Parti lideri Özgür Özel TBMM'de çerçeve yasa görüşmelerinde konuştu. Özel'in YENİ Parti'nin...
Türkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...
Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...
Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....
Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi
TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...
Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...
Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...
Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...
BASINA VE KAMUOYUNA Arınma, Liyakatla Başlar Mücadele...
Çok uzun yıllardır büyük bir inançla, hiçbir karşılık beklemeden Cumhuriyet Halk Partisi’ne...
Erdoğan'dan 'çerçeve yasa' değerlendirmesi: 'Millî birlik...
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı paylaşımda "Türkiye’yi terör tehdidinden...
Özgür Özel'den 'çerçeve yasa'ya ilk tepki: 'Tutumumuz...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 'sürecin' yol haritası sayılan çerçeve kanun teklifinin...
Başkan Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı
CHP’den ayrılan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı.
İzmir Esnafının Sesi Ankara’da yankılandı….
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata, Ankara’da yaptığı...