Narlıdere’ye kentsel dönüşüm ödülü
Narlıdere Belediyesi, ödüle doymuyor.
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in yüzde yüz uzlaşı mantığı ile yola çıktığı kentsel dönüşüm stratejisi ve projeleri, ‘7. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde Türkiye genelindeki tüm belediyelerin arasında yapılan 2 aylık değerlendirme sonucu ‘Kentsel Dönüşüm Teşvik’ dalında ödüle layık bulundu. Başkan Engin, “Narlıdere’deki çarpık kentleşmenin önüne geçmek ve sağlıksız yapıların dönüşümünü sağlamak için mesai harcıyoruz. Kentsel dönüşümde stratejimizi belirlerken kimsenin mutsuz ve huzursuz olmasını istemedik.. Bu düşüncelerimizin ödüle layık bulunması bizleri mutlu ediyor ve doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 2019 yılında göreve gelmesiyle birlikte ilk iş olarak kentsel dönüşüm projeleri ve stratejilerini geliştirmek için kolları sıvadı. Kentsel dönüşümde ‘Yüzde Yüz Uzlaşı’ sloganı ile yola çıkan Başkan Engin’in kentsel dönüşüm stratejileri meyvelerini vermeye başladı. Dönüşüm sürecini vatandaşa ve kamuoyuna en iyi şekilde anlatmak amacıyla ilki 2013 yılında yapılan ve bu yıl yedincisi düzenlenen ‘Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde Narlıdere Belediyesi, ödüle layık bulundu. ‘Çevresel Sürdürülebilirliğe Dayalı Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler’ ana temasıyla yapılan kongre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) iş birliğiyle Management Plus Danışmanlık ve Eğitim tarafından İstanbul’da gerçekleştirildi. Narlıdere Belediyesi, 2 ay süren yoğun bir değerlendirme sonucu kentsel dönüşüm projeleri ve stratejileri ile Türkiye’deki tüm büyükşehirler ve ilçe belediyelerinin arasından sıyrılarak “Kentsel Dönüşüm Başarı ve Teşvik” ödülünü almaya hak kazandı.
‘MUTLU DÖNÜŞÜM’
“Kentsel dönüşümde yüzde yüz uzlaşı ile yola çıktık” diyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Dönüşümde en önemli şey tarafların uzlaşıyı gönülden yapması. Bir kişinin bile bu dönüşüm sürecinde mutsuz olmasını istemiyoruz. Sahaya çıktığımızda en çok buna dikkat ediyoruz. Narlıderemiz’deki çarpık kentleşmenin önüne dönüşüm ile geçmeyi istiyoruz. Herkesin sağlıklı konutlarda, ferah ve her şeyden önemlisi mutlu bir şekilde yaşamasını istiyoruz. Biz kentsel dönüşüm projelerimiz için kollarımızı sıvadığımızda en çok buna dikkat ettik. Bugün aldığımız ödül, doğru yolda olduğumuzu görüyoruz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karabağlar'da Kentsel Dönüşüm Başladı
Karabağlar Belediyesi, Osman Aksüner Mahallesi’nde yürütülen 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi...
İzmir’de kentsel dönüşüm rayına oturdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzlaşı, yerinde dönüşüm ve belediye garantörlüğü ilkeleriyle...
Başkan Tugay'dan kentsel dönüşüm için 6 maddelik çözüm...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Ticaret Odası ve Yeni Asır Gazetesi...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...