BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Ödemiş Belediyesi kış mücadelesine başladı

Ödemiş Belediyesi kış mücadelesine başladı

Kış mevsiminin kendisini hissettirmesiyle birlikte İzmir’in çatısı konumundaki Bozdağlar ve Aydın Dağları beyaza büründü.

0Yorumlar
Ödemiş Belediyesi kış mücadelesine başladı

 Kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için harekete geçen Ödemiş Belediyesi, karla mücadele çalışmalarına başladı. 

Küçük Menderes havzasının beklediği kar yağışı 15 Ocak 2021 tarihinde etkili oldu. Gece boyunca etkili olan mevsimin ilk kar yağışı ile birlikte Bozdağlar ve Aydın Dağları’ndaki mahalleler güne beyaz örtüyle başladı. Ödemiş Belediyesi, Bozdağlar ve Aydın Dağları üzerindeki mahallelerde kar yağışı ve buzlanma gibi durumlarda etkin ve hızlı müdahale için teyakkuza geçti. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yağışın yoğun şekilde etkili olduğu Gölcük Yaylası ve Bozdağ Mahallesi’nde bağlantı yollarında ve mahalle içi yollarda kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. 

Ödemiş Belediyesi kış mücadelesine başladı

Kriz Masası görevde 

Olumsuz hava koşullarının oluşturabileceği mağduriyetleri en aza indirmek üzere çalışmalarına devam eden Ödemiş Belediyesi Kriz Masası’na 0232 544 9097 numaralı telefondan 7 gün 24 saat yardım çağrıları iletilebiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleriyle koordineli şekilde çalışacak Kriz Masası, soğuk kış günlerinde sokakta kalan vatandaşlar için de göreve hazır olacak. Vatandaşlar, yardım çağrılarını belediyenin sosyal medya hesaplarından da iletebilecek. 

Kış mevsimi öncesi iş makinelerini kar mücadelesine hazırlayan Ödemiş Belediyesi, Destek Hizmet Birimleri Şantiyesi’nde ve Gölcük (Zeytinlik) Şantiyesi’nde tuz depolaması yaptı. Buzlanmaya karşı tuzlama faaliyetleri de düzenli olarak sürdürülecek. 

Başkan Eriş: “Ekiplerimiz sahada, herhangi bir olumsuzluk yok” 

Ödemiş Belediyesi’nin kış mücadelesine hazır olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Bölgemizin özlemle beklediği kar yağışları bugün itibariyle etkili oldu. İzmir’in çatısı konumundaki Bozdağ ve Aydın Dağları’nda kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Bu güzelliğin bölgemiz adına bereket getirmesini dilerken bir yandan da hayatın olumsuz etkilenmemesi için ekiplerimiz alarma geçti. İlk etapta kar yağışının yoğun şekilde etkili olduğu Gölcük Yaylası’nda ve Bozdağ Mahallemizde ekiplerimiz ve iş makinelerimiz sahada. Kriz Masamız da vatandaşlarımızdan gelecek yardım çağrılarına göre ekiplerimizle sürekli iletişim halinde. Şu ana dek herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.  

Dağlık kesimlerdeki yolları kullanan sürücülerimiz kış lastiği ve zincir kullanımına dikkat etsinler. Yaylalarımızda kartpostalları andıran güzellikte görüntüler var. Bu güzellikler en iyi şekilde yaşansın diye ekiplerimiz sahada. Bol, bereketli ve afetsiz yağışlarla kuraklığın geride kalmasını diliyoruz” dedi. 

Ödemiş Belediyesi kış mücadelesine başladı



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce