Ödemiş’te gençlik meşalesi yandı
Ödemiş Belediyesi tarafından 100. yıl etkinlikleri için hazırlanan program 16 Mayıs Perşembe günü Hükümet Meydanı’nda yapılan törenle başladı.
Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Eriş; “120 Bin Yunan askerinin İzmir’e yapmış olduğu çıkartmaya, yürekleriyle dur diyen Hasan Tahsin’in yakmış olduğu ateşin ertesi gününü 100 yıl sonra yaşıyoruz. 100 yıl içinde bu meydanlarda olan insanlar umutlarını hiç yitirmedi. Burada az önce gençlerimizin yapmış olduğu işaret dili ile İstiklal Marşını söylenmesini duygulanarak izledim. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Bugün meşalemizi yakacağız. Aslında o meşale 100 yıl önce yandı. Hasan Tahsin’in düşmana dur deyişinin öncesinde 6 aydır İstanbul’da kurtuluş için hazırlanan Mustafa Kemal en son düşman askerinin İzmir’e çıkartma yapması ile artık ok yaydan çıkmıştı. Süreç başlayacaktı. Arkadaşlarıyla vedalaştı. Ve bugün İstanbul’dan binmiş olduğu Bandırma Vapuruyla birlikte 18 Arkadaşıyla hedeflediği Samsun’a doğru yol alıyor. O yolculuk bizce 100 yıldır bitmedi. 100 yıldır o inanç sürdürüldü, inanıldı ki bugün yine o anları birlikte yaşıyoruz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor bir günle yaşanacak bir etkinlik bir bayram olmalıdır diye düşündük.
O yüzden o ateşi bugünden yakarak, 19 Mayıs yani Mustafa Kemal’in doğum günü akşamına kadar da sürdüreceğiz. Her güne belirli etkinlikler sığdırmaya çalıştık. Biz geldiğimizde Bayramlar bile başka olacak demiştik. Onu hep birlikte yaşayacağız. Organizasyonda Sivil toplum kuruluşlarıyla ve okullarımızla birlikte yer aldık. Yüreklerimiz 100. Yılın sorumluluğunu ve inancını taşıyorsa hepimiz içinde en önemlisi bu olur diye düşünüyorum. Etkinliği hazırlayan herkese emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Mehmet Eriş, gençlerle birlikte Atatürk Anıtı önünde bulunan meşaleyi yaktı. Ticaret Odası Anadolu Lisesi öğrencileri işaret diliyle İzmir marşı söylerken, katılımcılar alkışlarıyla eşlik etti. Program Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün halk oyunları ekibinin zeybek gösterisiyle son buldu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Gençlik 19 Mayıs’ı Ferdi Zeyrek Gençlik Merkezi’nde kutluyor
Konak Belediyesi Ferdi Zeyrek Gençlik Merkezi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor...
Hasan Âli Yücel Konak’ta anıldı
Konak Belediyesi’nin Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği İzmir Şubesiyle birlikte düzenlediği...
Cumhuriyetimiz 102 Yaşında..
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesi, 102 yıldır...
GÜNDEM Haberleri
TümüBaşkan Güç: “Yeni Parti Halk Desteğiyle İktidara Yürüyecek”
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla İzmir’de bir araya gelen YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos Mesajı: En Güçlü...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zaferi nedeniyle mesaj yayımladı.
Meteoroloji'den şiddetli yağış ve fırtına uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 Ağustos Cumartesi gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı....
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)...
Şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi, bir kahramanlık destanıdır....
İZMİR VALİSİ DR. SÜLEYMAN ELBAN’IN 30 AĞUSTOS ZAFER...
Aziz milletimizin bağımsızlık ve hürriyet uğruna verdiği eşsiz mücadelenin zaferle taçlandığı 30...
“ZOR ZAMANLARDA MÜCADELE RUHUMUZDAN ASLA VAZGEÇMEMELİYİZ”
30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan büyük zafer, milletimizin imkansızlıklar içinde dahi...
TÜRK DÜNYASININ GENÇ UZAY KAŞİFLERİ UZAY KAMPI TÜRKİYE’DE...
Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve Uzay Kampı Türkiye iş birliğiyle düzenlenen ‘TUA Uzay Kaşifleri...
1.535 YÜZÜCÜ, ÇANAKKALE BOĞAZI’NDA ZAFER İÇİN KULAÇ ATACAK
39. Uluslararası Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda iki kıtayı bir kez...
Cumhuriyet’in yaşayan mirası Kültürpark 90 yaşında
İzmir’in simge mekânlarından Kültürpark’ın 90 yıllık geçmişi, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla...
İzmir’de elektrik kesintisi alarmı! GEDİZ Elektrik...
GEDİZ Elektrik tarafından yapılan duyuruya göre, 29 Ağustos Cumartesi günü İzmir’in Aliağa,...
Resmi Gazete’de yayımlandı: Türkiye’den Suriyeli...
Suriye Arap Cumhuriyeti'nin diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarına yönelik vize muafiyeti...
İzmir yeniden kuraklık endişesiyle karşı karşıya mı...
İzmir’de yaz aylarının kavurucu sıcakları etkisini gösteriyor. Yaz ayları devam ederken kentin...


