Ödemiş’e otopark müjdesi
Ödemiş kent merkezinde ihtiyaç duyulan yer altı otoparkı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ödemiş Belediyesi’nin işbirliğiyle inşa edilecek.
Hükümet Meydanı’nda yapımı planlanan 150 araç kapasiteli yer altı otoparkı için İzmir Büyükşehir Belediyesi projesi ihalesine çıkmaya hazırlanıyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Ödemiş programında masaya yatırılan konular arasında yer alan otopark ihtiyacıyla ilgili düğmeye basılıyor. Hükümet Meydanı iki katlı yer altı otoparkı için Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlatılan projeler değerlendirilirken İzmir Büyükşehir Belediyesince uygulama projesi hizmet alımı için ihaleye çıkılacak. Proje, yer altı otoparkının yanı sıra Hükümet Meydanı’nın yeniden düzenlenmesini de içeriyor. Toplam 7 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yer altı otoparkının kent merkezindeki trafiğe soluk aldırması hedefleniyor.
Hem meydan düzenlenecek, hem yer altı otoparkı kazandırılacak
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile gerçekleştirdikleri değerlendirmelerde kent trafiğinin en yoğun olduğu bölgeye soluk aldırmak üzere 150 araçlık iki katlı yer altı otoparkını gündeme getirdiklerini ifade etti.
Başkan Eriş, “Kentimizde trafiğe soluk aldıracak çözümleri İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte gerçekleştireceğiz. İlk etapta yoğunluğun had safhada olduğu Hükümet Meydanı bölgesine bir yer altı otoparkı kazandırılacak. 3 bin 500 metrekare büyüklüğündeki alan da yeniden düzenlenmiş olacak. Ödemiş Belediyesi olarak geçmişten bu yana hazırladığımız projeleri ilettik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer de otopark konusunda hemen çözüm için talimatı verdi. Proje ihalesine çıkılarak ilk adım atılıyor. Ardından İzmir Büyükşehir Belediyemizin çıkacağı yapım ihalesiyle de kentimize iki katlı 150 araç kapasiteli ilk otoparkımızı kazandırmış olacağız. Otopark ihtiyacı konusunda farklı çözümler için de ortak çalışmalarımız var. Sefa Sokak’taki otopark alanını da değerlendireceğiz.
“Kuzey çevre yolu için hazırlıklarımızı yapıyoruz”
Yeni yollar da kent trafiğimizi rahatlatacak. 20 yıl önce ilk adımlarını attığımız güney çevre yolu, bölünmüş yol projesi kapsamında açılmaya başladı. Kamulaştırmayla ilgili çözümler bekleniyor. Biz de kuzey çevre yolu için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kuzey çevre yolu da açıldığında kent trafiğinde rahatlama sağlanacaktır.
İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve teknik arkadaşlarımızla birlikte trafik konusundaki çözümler için sürekli bir aradayız. Bu çözümler için kısa, orta ve uzun vadede atacağımız adımlar var. Kent trafiğini rahatlatmak üzere geliştirilen çözümler için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e ve katkı sunan ilgililere teşekkür ediyoruz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Menemen’de yol kenarı otopark uygulamasına ilgi
Menemen’de MENAŞ A.Ş. tarafından yürütülen yol kenarı otopark uygulaması, sürücüler ve bölge...
154 araçlık ücretsiz otopark hizmete girdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak’ta hastaneler ve ticaretin yoğun olduğu Gaziler Caddesi’nde...
Buca'nın otopark problemine neşter
İzmir’de araç sayısı hızla artarken Buca Belediyesi ilçedeki otopark sorununa kalıcı çözüm...
GÜNDEM Haberleri
Tümüİzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)...
Şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi, bir kahramanlık destanıdır....
İZMİR VALİSİ DR. SÜLEYMAN ELBAN’IN 30 AĞUSTOS ZAFER...
Aziz milletimizin bağımsızlık ve hürriyet uğruna verdiği eşsiz mücadelenin zaferle taçlandığı 30...
“ZOR ZAMANLARDA MÜCADELE RUHUMUZDAN ASLA VAZGEÇMEMELİYİZ”
30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan büyük zafer, milletimizin imkansızlıklar içinde dahi...
TÜRK DÜNYASININ GENÇ UZAY KAŞİFLERİ UZAY KAMPI TÜRKİYE’DE...
Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve Uzay Kampı Türkiye iş birliğiyle düzenlenen ‘TUA Uzay Kaşifleri...
1.535 YÜZÜCÜ, ÇANAKKALE BOĞAZI’NDA ZAFER İÇİN KULAÇ ATACAK
39. Uluslararası Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda iki kıtayı bir kez...
Cumhuriyet’in yaşayan mirası Kültürpark 90 yaşında
İzmir’in simge mekânlarından Kültürpark’ın 90 yıllık geçmişi, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla...
İzmir’de elektrik kesintisi alarmı! GEDİZ Elektrik...
GEDİZ Elektrik tarafından yapılan duyuruya göre, 29 Ağustos Cumartesi günü İzmir’in Aliağa,...
Resmi Gazete’de yayımlandı: Türkiye’den Suriyeli...
Suriye Arap Cumhuriyeti'nin diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarına yönelik vize muafiyeti...
İzmir yeniden kuraklık endişesiyle karşı karşıya mı...
İzmir’de yaz aylarının kavurucu sıcakları etkisini gösteriyor. Yaz ayları devam ederken kentin...
İzmir'de musluklar ne zaman akacak? İZSU açıkladı: 28...
İzmir Bölgesel Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından 28 Ağustos 2026 Cuma gününe ait...
Trabzonspor teknik direktörü Fatih Tekke görevinden...
Kadrosuna Muhammed Salah ve Fabinho gibi dünya yıldızlarını katan Trabzonspor'da teknik direktör...
İzmir Fuarı için geri sayım başladı! "İzmir'in fuarlarla...
95.İzmir Enternasyonal Fuarı'nın lansmanında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil...

