Orman konserinden 477 bin lira toplandı
İzmir’de 18 Ağustos’ta başlayan ve 5 bin hektardan fazla bir orman alanını etkileyen yangının açtığı yaraları sarmak için düzenlenen Orman Konseri’nden 477 bin TL toplandı.
İzmir’de üç ilçede aynı anda çıkan ve Karşıyaka büyüklüğünde bir orman alanını etkileyen yangın sonrasında İzmir’in ormanlarını korumak için düzenlenen dayanışma konserinden yarım milyon Türk Lirası’na yakın bir meblağ toplandı. 9 Eylül akşamı İzmir Enternasyonel Fuarı ve Orman Konseri için Kültürpark’a giren kişilerden alınan giriş ücretlerinin toplamı 477 bin TL’yi buldu.
“İzmir Tek Yürek” sloganıyla düzenlenen ve sanatçıların karşılık almadan destek verdiği konser sonucunda orman yangınlarıyla mücadelede önemli bir adım daha atıldı. Konser ve 88. İzmir Enternasyonel Fuarı vasıtasıyla elde edilen gelir, 30 Ağustos’ta İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan kararların yerine getirilmesi için kullanılacak. Meclis’in aldığı kararlar arasında, 3 bin 800 hektarlık bir alanın ağaçlandırılması ve yangınlara müdahaleyi hızlandırmak için yeni arazözler alınması gibi dikkat çeken maddeler vardı.
Dayanışma konserine gösterilen ilgiden dolayı minnettar olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dayanışma konserinin başarılı sonuçlanmasından dolayı duyduğu mutluluğu şu sözlerle ifade etti: “Yangınla mücadele öncelikle bir gönül işi. Doğa sevgisi işin başı. Ardından da elbette alınması gereken bazı tedbirler geliyor, onlar için de mali kaynak lazım. 9 Eylül akşamı binlerce insan Kültürpark’a akın ederek hem bu işe gönüllü olduklarını gösterdiler hem de maddi katkıda bulundular. O gece bizimle olan, sıra bekleyen, cefa çeken ama en sonunda şarkılarımıza eşlik ederek ulvi amacımıza ulaşma konusunda desteklerini esirgemeyen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum”.
Kültürpark giriş kapılarından elde edilen verilere göre dayanışma konserine yüz binden fazla kişi katıldı. Konsere katılımın beklenenden çok daha fazla olması nedeniyle gecenin ilerleyen saatlerinde kapılar herkese açıldı. Buna rağmen konserden elde edilen gelir 477 bin TL’yi buldu.
30 Ağustos’ta İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alınan kararlar
-18-20 Ağustos tarihlerinde İzmir Kızıldağ bölgesinde gerçekleşen orman yangınlarında köylülerin gördüğü zararın tespiti amacıyla Tarımsal Hizmetler Dairesi tarafından bir rapor hazırlanacak ve rapor bir sonraki meclis toplantısında değerlendirilecek.
-İzmir’de yangın riskinin azaltılması için farkındalık oluşturulması, orman yangınlarına ilişkin olumsuz etkilerin azaltılması, yangınla mücadele çalışmalarını desteklemek için belediyenin havadan ve karadan müdahale olanaklarının arttırılması için bir bağış hesabı açılacak, bağış kampanyasının başlatılabilmesi için İzmir Valiliği’nden yardım toplama izni alınacak.
-Açılan hesaptan yapılan tüm harcamaların meclisteki tüm partilerin temsil ettiği bir komisyon tarafından denetlenmesi sağlanacak.
-Yalnızca Ege’ye özgü İzmir ağaçlarının yetiştirildiği iklim dostu özel bir fidanlık kurulacak -Orman içindeki emniyet şeritlerinin değiştirilmesi için destek sağlanacak ve orman köylülerine yangınla mücadele için arazöz temin edilecek.
-3 bin 800 hektarlık alanda Ege ormanlarının yeniden oluşturulması için İzmir Valiliği ve diğer kurumlardan gerekli izinler alınacak.
- İzmir'de doğan her bebek için bir ağaç dikilecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Benzine bu gece 4 lira 30 kuruş indirim geliyor
Brent petrolün varil fiyatının 104 dolara gerilemesiyle benzine bu gece yarısından itibaren 4...
Bayraklı Belediyesinden Amatör Spor Kulüplerine 3 Milyon...
Spor yatırımları ve sporculara yönelik destekleriyle çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi,...
İZTO yöneticisi açıkladı: Balık bu sezon ucuz olacak!
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...