BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Parkta hamile kadına saldıran sanık tahliye edildi

Parkta hamile kadına saldıran sanık tahliye edildi

Mahkeme, Tireli'nin olay tarihinde kendini savunabilecek durumda olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına, sanığın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

0Yorumlar
Parkta hamile kadına saldıran sanık tahliye edildi

 Turgutlu'nun Ergenekon Mahallesi'nde yaşayan 4 aylık hamile olan Ebru Tireli, geçen 7 Aralık'ta akşam saatlerinde, evinin yakınındaki Osman Gazi Parkı'na spor yapmaya gitti. Bu sırada, kırmızı renkli otomobilden inen bir erkek, yanına gelip "Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın" diye bağırdı, ayağından çıkardığı ayakkabısıyla genç kadının suratına vurdu.

İddiaya göre saldırgan, dengesini yitirince düşerek başını kaldırıma çarpan Ebru Tireli'ye yerdeyken tekme attı. Korkup, gözyaşları döken, hamile olduğunu söyleyen Ebru Tireli'nin çığlık atması üzerine saldırgan kaçtı. Görgü tanıklarının verdiği bilgiler sonrasında M.T., olayın faili olduğu iddiasıyla yakalanıp tutuklandı. 3 gün tutuklu kalan M.T., olay saatinde saldırıda kullanıldığı ileri sürülen aracının hiç yerinden hareket etmediğine dair güvenlik kamerası kayıtlarının bulunmasıyla, serbest bırakıldı ve hakkında takipsizlik kararı verildi.

M.T.'nin serbest kalmasından sonra polisin çalışması yeniden başladı. Bu sırada polise başvuran N.Ç., kendisinin de bir ay önce parka yakın bir bölgede cinsel saldırıya uğradığını anlattı, eşkal bilgisi verdi. Eldeki delillere göre araştırmasını sürdüren polisin gözaltına aldığı, Osman Gazi Mahallesi'nde yaşayan, tuğla fabrikasında işçi D.K. tutuklandı.

Hamile olan Ebru Tireli'ye saldırmaktan ve hakaret suçlarından toplam 4 yıl, N.Ç.'ye yönelik hareketinden dolayı da cinsel saldırı ile hakaret suçlarından toplam 14.5 yıl hapis cezasına çarptırılması istenen D.K., hakkında Turgutlu 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. D.K.'nın, daha önce 14 yaşındaki Y.Ş.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle hakkında aynı mahkemede 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava da bu dosyayla birleştirildi. Davanın bugün yapılan üçüncü duruşmasına, tutuklu sanık D.K. getirilmedi.

Sanık D.K.'nın cezaevinden SEGBİS sistemiyle katıldığı duruşmada ağabeyi Bilal K. ile tarafların avukatları yer aldı. Sanık D.K., duruşmada daha önce verdiği ifadelerini tekrarladığını söyledi. D.K.'nın avukatı Mustafa Şahan, müvekilline yöneltilen suçlamları kabul etmediklerini belirtip, tahliyesini istedi.

"ARKAMDAN GELİP BENİ KALDIRIMA SIKIŞTIRDI"
Müştekilerden N.Ç. de olay günü akşam üzeri kızıyla markete gittiklerini belirterek, "Yolda arkamdan gelen kırmızı renkli bir otomobil beni kaldırıma sıkıştırdı. Ardından neyle vurduğu bilmiyorum ama sırtıma ve belime vurdu. Daha sonra bu kişiinn isminin D.K. olduğunu öğrendim. Çok şükür bu kişi yanımdaki kızıma çarpmadı. Daha sonra otomobilden inip, "Bana 'Bir daha seni bu saatte, bu yolda görmeyeceğim' dedi. Ağzıma alamayacağım küfürler etti. Küfür ettikten sonra otomobile binip, ağır ağır yoluna devam etti. Plakayı alıp, polisi arayıp, şikayetçi oldum" dedi. N.Ç., hakimin "Duruşmalara katılmak istiyor musun" demesini üzerine "Evet" diyerek yanıt verdi.

ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ
Müştekilerden Y.Ş.A. ise yaşının küçük olduğunu belirtip, gazetecilerin önünde ifade vemek istemediğini söyledi. Bunun üzerine gazeteciler dışarı çıkartıldı. Gazetecilerin dışarı çıkartılmasının ardından ifade veren Y.Ş.A., şikayetin vazgeçti.

ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI
Hakim, tarafların dinlenmesinin ardından Ebru Tireli'nin olay tarihinde ruh ve beden bakımından kendini savunup, savunamayacak durumda olup olmadığının tespiti için tüm adli tahkikat dosyasının İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verdi. Suçtan zarar gören N.Ç.'nin kamu davasına katılmasına da karar veren hakim, sanık D.K.'nın delilleri yok etme, karartma ihtimalinin bulunmaması, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporun ne zaman geleceğinin belli olmaması nedeniyle, haftanın üç günü en yakın kolluk birimine düzenli olarak gidip, imza vermesi koşuluyla, adli kontrollü olarak serbest bırakılmasına karar verip, duruşmayı erteledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, duruşmanın ardından Turgutlu Adliyesi önünde açıklama yapıp, davanın takipçisi olacaklarını belirtti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce