Pekdaş’tan bakanlığa çağrı: Çınartepe’yi bize geri verin
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kira sözleşmesi geçen yıl sona eren ve açılan ihaleyle özel şahsa kiralanan Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nın yeniden belediyeye tahsis edilmesi içi Tarım ve Orman Bakanlığı’na çağrıda bulundu.
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kars Demokrat Dernekleri Federasyonu Yönetimini ağırladı. Federasyon Başkanı Tarkan Eledağ ve yönetim kuru üyelerinden çalışmaları hakkında bilgi alan Pekdaş, Kars’tan göç etmiş vatandaşların ağırlıkta yaşadığı Gültepe Semti’yle ilgili merak edilen konularda bilgi verdi.
GÜLTEPE CAZİBE MERKEZİ OLMALI
Gültepe’de hem Konak hem de Büyükşehir Belediyesi’nin çok iş yaptığını dile getiren Pekdaş, son dört yılda bölgenin haritalarının çıkarılıp, yeni imar planları hazırlanması, Çıtak arazisi olarak adlandırılan bölgede yaşayan vatandaşlara tapularının verilmesi gibi birçok önemli projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Gültepe’yi cazibe merkezi haline getirmek için bu düzenlemelere ihtiyaç olduğunu savunan Pekdaş, “Bu iş hemen geceden sabaha olmaz. Gültepe 1960 yıllarda iskan dışı alanken, bir kaç yıl sonrasında 50, 60 bin nüfusa sahip bir yerleşim yeri olmuş. Aşırı göç almış. Ama artık her şey değişti. Orada doğan çocuklar büyüdü. Başka dünyaların var olduğu görüldü. İki göz odalı ev artık yetmiyor. Fabrikalar vardı, şimdi onlar bir bir kapandı. O dönem göçenler şimdi yaşlandı. Sobasını yakacak odunu, kömürü taşıyacak gücü kalmadı. Bugün gelinen noktada halk park istiyor, spor alanı istiyor, otobüs istiyor, doğalgaz istiyor, arabasına otopark verilsin istiyor. Bu nedenle yeni bir imar planına ihtiyaç vardı. Yoğun uğraşlar sonunda hazırladık ve belediye meclisimizden geçirdik. Kolay uygulanabilir ve bölge halkının yararına olan bir plan oldu” dedi.
ÇINARTEPE BİZİM HAKKIMIZ
Görüşmede Başkan Pekdaş, Gültepe Semti’nde yer alan ve mülkiyeti Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı hakkında bilgilendirmede bulundu. Geçen yıl belediyeyle olan protokolün sona ermesinin ardından bakanlığın ormanlık araziyi ihale yoluyla özel bir işletmeye kiralamasına da değinen Pekdaş, “Burası Tarım ve Orman Bakanlığı’na aitti. Biz kiracıydık. Kira süresi bitmeye yakın ‘Burasını bize devredin’ dedik. Son dakikaya kadar olumlu yaklaştılar ama sonunda ihaleye çıktılar. Biz belediye olarak ihaleye de girdik. Ama çok büyük rakamlar verildi. Bizim veremeyeceğimiz fiyatlar teklif edildi. Oysa biz orda hem kira veriyorduk, hem güvenlik çalıştırıyorduk hem de ormana bakıyorduk. Şimdi ihaleyi kazanan sözleşmeyi fes etmiş. Orasını terk edilmiş halde bıraktılar” diye konuştu. Bakanlıktan arazinin tahsisi için taleplerinin hala devam ettiğini belirten Pekdaş, “Tahliye kararı çıktıktan sonra üst üste dilekçeler gönderdik. Hala bekliyoruz. Şehrin içinde orman arazilerinin mutlaka belediyelere tahsis edilmesi gerekiyor. Orman vasfını korusun ancak belediye olarak biz o ormanın bakımını yapıyorsak, kira ödememize gerek kalmadan bize devredilmeli” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Mutlu Macera Parkı’nda çocuklarla bir araya geldi
Konak Belediyesi’nin Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’ndaki Macera Parkı, yeni sezonu...
Konak’ta el ele orman temizliği: 2 saatte 750 poşet çöp...
Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ve gönüllüler tarafından Çınartepe...
Kılıçdaroğlu: Yetkiyi verin Türkiye’yi büyütelim
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği açılış töreninde...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

