Peker'in iddiaları dünya basınında
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları dünya basınında da kendine yer bulurken; Washington Post, Peker'in iddialarına ilişkin çarpıcı bir analizi paylaştı.
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları dünya basınında da kendine yer bulmaya devam ediyor.
New York Times, Le Monde tarafından yapılan haberlerin ardından Washington Post’ta Peker’in iddialarını konu alan çarpıcı bir analiz yayınladı.
''Bir gangsterin online itirafları Erdoğan'ın hükümetini sarsıyor. Türkiye, donup kaldı'' başlığı kullanılan haberde, Soylu’nun videoların baş karakteri olduğu ifade edildi.
OTEL ODASI İDDİASI
Peker’in videolarda geveze, tehditkâr ve biraz da ihtişamlı göründüğü belirtilen haberde, tespihler ve kitaplar gibi düzenlenmiş aksesuarlar ile düzenli bir otel odasına dikkat çekildi.
Peker’in iddialarıyla ilgili, "Türkiye'de organize suç ve siyasetin bağlantıları hakkında anlattığı hikâyeleri, bugünlerde Erdoğan'ın hükümetine gürleyen ve tehlikeli bir biçimde yaklaşan deprem etkisi yaratıyor" ifadeleri kullanıldı.
''TÜRKİYE DONAKALDI''
Washington Post, “Dubai'de sürgünde yaşayan hüküm giymiş bir suç patronu Peker, bu ay YouTube kanalında yayınlanan videolarda, mevcut ve eski Türk yetkilileri, onların akrabalarını ve diğer önemli isimleri cinayet komplosu, tecavüz ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi ağır suçlara dahil ettiğini” belirtti.
Analizde, “Türkiye, iddialar ve yer alan isimler nedeniyle donakaldı. Sansasyon yaratan videoların her biri milyonlarca izlendi ve heyecanla bekleniyor” denildi.
GEÇMİŞ İLE BUGÜN
''Peker’in çamur tufanı, Erdoğan hükümeti için bir krize yol açtı, soruşturma taleplerini getirdi ve hatta Peker'in videolarının yıldızı olan İçişleri Bakanı'nın istifasını isteyen çağrılara yol açtığının'' altını çizen Washington Post şu ifadelere yer verdi:
“Suçlamaların hiçbiri Peker'in "Tayyip Abi" dediği Erdoğan'ı doğrudan ilgilendirmiyor. Ancak gangsterin iddiaları, hükümetin, Türkiye’nin geçmiş dönemlerini karakterize eden türden yeraltı bağlantılarından kurtulduğuna dair söylemlerin altını oydu.”
Haberde, iddialar, ekonomik krizin ve koronavirüs salgınının ortasında popülaritesini kaybeden cumhurbaşkanının sıkıntılarını daha da artırdı yorumunda bulunurken krizin süreceğinin altı çizildi.
SUSURLUK HATIRLATILDI
Gazete tarafından Susurluk olayı da hatırlatılarak, “Analistler, videoların yalnızca Türkiye’nin yeraltı dünyasıyla siyasetçiler arasında dirençli bir bağa yönelik korkuyu perçinlediğini söylüyor. Bu fenomen, yirmi yıldan uzun bir süre önce bir skandal sırasında halka yansımıştı.
Susurluk olarak bilinen olay, 1996'da Türkiye'nin batısında meydana gelen ölümcül bir araba kazasından sonra ortaya çıktı. Hükümlü bir eroin kaçakçısı, bir parlamento üyesi ve bir polis memuru da dahil olmak üzere - yeraltı dünyası ile devlet arasındaki ilişkileri ve hükümetin sağcı ölüm mangalarını kullanmasını ortaya çıkardı” denildi.
PEKER, YENİ BİR OLGUNUN ÜRÜNÜ
Analizde, “1990'ların sonlarında öne çıkan Peker, aynı zamanda daha yeni bir olgunun da ürünü” denilerek şu hatırlatmalarda bulunuldu:
“49 yaşındaki Peker, "suç örgütü kurmak" da dahil olmak üzere hapis cezasına çarptırıldı. 2014'teki son tahliyesinden sonra, Erdoğan'ın partisi için düzenlenen mitinglere katıldı. Takım elbise giyen bir iş yöneticisi ve ateşli bir hükümet destekçisi imajı çizdi. Peker, 2016 yılında, Barış Akademisyenlerine akademisyenlerini tehdit eden bir açıklama yaptı.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Lady Gaga Anne Oldu: Ünlü Şarkıcı İlk Bebeğini Kucağına Aldı
Dünyaca ünlü ABD'li şarkıcı ve oyuncu Lady Gaga, partneri Michael Polansky ile ilk çocuklarını...
Galatasaray - Fenerbahçe derbisi dünya basınında: 'Bu...
Trendyol Süper Lig'de Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup ederek şampiyonluk için büyük bir...
Teoman Madra’nın Ayvalık Yılları Orhan Peker’de Yeniden...
Ayvalık, sanat dünyasında önemli bir yere sahip Teoman Madra’nın eserleriyle bir kez daha...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...