BIST 100 14.012,42 %0,57 Altın 6.898,85 ₺/gr %0,74 Bitcoin $79.826 %0,15 Dolar 48,49 ₺ %0,22 Euro 56,36 ₺ %0,25 Sterlin 65,48 ₺ %0,22 Gümüş 103,13 ₺/gr %0,93 Ethereum $2.496,58 %1,59 İsviçre Frangı 59,90 ₺ %0,06 Kanada Doları 35,03 ₺ %0,10 Avustralya Doları 34,94 ₺ %0,27 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,91 ₺ %0,26 BAE Dirhemi 13,19 ₺ %0,25 Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,23 Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,37
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Pırlanta Merkezlerine yoğun ilgi

Pırlanta Merkezlerine yoğun ilgi

Buca’nın 6 bin 449 pırlantası çok mutlu

0Yorumlar
Pırlanta Merkezlerine yoğun ilgi

Buca’nın minikleri “Pırlanta Merkezleri”ni çok sevdi. Buca Belediyesi’nin Buca’da yaşayan ev hanımı annelerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için 3-6 yaş arası çocuklarına günde 3 saat süreyle geçici bakım hizmeti verilen Pırlanta Merkezleri minik Bucalıların akınına uğruyor. İlki 2014 yılında kapılarını açan ve sayıları kısa sürede 6’ya ulaşan Pırlanta Merkezleri 6 bin 449 çocuğa ücretsiz geçici bakım hizmeti veriyor. Bu yoğun talep doğrultusunda Pırlanta Merkezleri’nin sayısını 2019 yılına kadar 10’na yükseltmeyi planlayan Buca Belediyesi, 7. Pırlanta Merkezi’ni Yenigün Mahallesi’nde Mart’ta hizmete girecek olan Semt Evi’ne açacak.

Buca Belediyesi’nin ev hanımı annelere nefes aldıran, miniklerin de sosyalleşmesini sağlayan projesi “Pırlanta Merkezleri” adeta talep patlaması yaşıyor. Projenin mimarı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı her gördükleri yerde mahallelerine Pırlanta Merkezi isteyen annelerin talepleriyle büyüyen projede merkez sayısı her geçen gün artıyor.

3-6 yaş arası çocuklara günde 3’er saat ücretsiz geçici bakım hizmeti verilen Pırlanta Merkezleri’nin ilki 2014 yılında Şirinyer Kadın Aktivite Merkezi bünyesinde kuruldu. Gelen yoğun talepler sonucunda sayıları bugün 6’ya ulaşan Pırlanta Merkezleri’ne 2017 yılında yenileri eklenecek.

6 PM, 6 Bin 449 Pırlanta

Gediz, Kozağaç, Çamlıkule, Şirinyer, Ufuk ve Betontaş’ta hizmet veren Pırlanta Merkezleri, Bucalı kadınların çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakıp, toplumsal yaşama katılmak için kendilerine vakit ayırabilme olanağı sağlıyor. Merkezlerden yararlanan minik pırlantalar ise profesyonel öğretmenler eşliğinde eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşıyor. Türkiye’de hayata geçirilen örnek projeler arasında yer alan Pırlanta Merkezleri, 6 farklı adreste toplam 6 bin 449 minik Bucalıyı hizmet veriyor.

2019’a kadar 10 PM

Bucalı kadınların talepleri doğrultusunda harekete geçen Buca Belediyesi de örnek projeyi kentin geneline yaymak çalışmalarını sürdürüyor. Pırlanta Merkezlerinin 7.si Mart ayında Yenigün Mahallesi’nde hizmete girecek olan Semt Evi’nde açılacak. 2017 yılında Buca Koop ve Yeşilbağlar mahallelerinde de Pırlanta Merkezi açmak için hazırlıklarını sürdüren Buca Belediyesi 2019 yılına kadar merkezlerin sayısını 10’na çıkarmayı hedefliyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi

Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

23 saat önce

Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki

Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...

23 saat önce

Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...

23 saat önce

Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...

Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...

23 saat önce

Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...

23 saat önce

İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...

Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...

1 gün önce

Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...

2 gün önce

Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki

Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...

2 gün önce

Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti

Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...

2 gün önce

Silivri gemi faciasında çarpıcı rapor: Gözcü yoktu

Silivri açıklarında iki geminin çarpışmasıyla batan Tuğberk İmamoğlu'ndaki 10 denizci aranırken,...

2 gün önce

RC Medya Grup’tan Yayıncılıkta Yeni Dönem

İzmir Türk TV ailesi büyüyor, yayın yelpazesi genişliyor!

2 gün önce

Mehmet İşler: Odyssey rotasında İzmir ve Foça olmalı

ETİK Başkanı Mehmet İşler, Homeros ve Sirenler bağlantısıyla Odyssey rotalarına İzmir ve...

2 gün önce