BIST 100 14.147,32 %0,26 Altın 6.722,62 ₺/gr %0,71 Bitcoin $63.706 %0,04 Dolar 47,78 ₺ %0,02 Euro 55,20 ₺ %0,16 Sterlin 64,56 ₺ %0,00 Gümüş 99,09 ₺/gr %1,28 Ethereum $1.887,91 %0,07 İsviçre Frangı 58,79 ₺ %0,11 Kanada Doları 34,25 ₺ %0,08 Avustralya Doları 33,68 ₺ %0,18 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,73 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,01 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,57 ₺ %1,21 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Romanlar Konak'ta tek yürek oldu

Romanlar Konak'ta tek yürek oldu

İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta yaşayan Roman vatandaşlar, Dünya Romanlar Günü'nü Konak Belediyesi'nin düzenlediği geceyle kutladı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen kutlamada Konak'taki Roman dernekleri temsilcileri biraraya gelirken CHP İzmir 1. bölge milletvekili adayı Özcan Purçu, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak da yer aldı.

0Yorumlar
Romanlar Konak'ta tek yürek oldu

Romanlar Konak'ta tek yürek oldu

 

İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta yaşayan Roman vatandaşlar, Dünya Romanlar Günü'nü Konak Belediyesi'nin düzenlediği geceyle kutladı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen kutlamada Konak'taki Roman dernekleri temsilcileri biraraya gelirken CHP İzmir 1. bölge milletvekili adayı Özcan Purçu, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak da yer aldı.

 

Dünya Romanlar Günü coşkusunun yaşandığı kutlamada konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Roman vatandaşların gününü kutladı. Beraberlik ve eşitlik vurgusu yapan Başkan Pekdaş, "Kendi kimliğimizle, kültürümüzle ve eşit olarak her türlü haktan yararlanmak üzere birlikte var olacağız. Bugün ise birlikte var olmanın ilk adımlarını atıyoruz. Bu ilk adımların Dünya Roman Günü'ne denk gelmesi önemli. Artık bizim gücümüzü kimse alt edemez. Birlikte çok güzel yarınlarda var olacağız" dedi.

 

ÇİFTE BAYRAM

Roman vatandaşların alkışları arasında söz alan CHP İzmir 1. bölge milletvekili adayı Özcan Purçu da aynı günde hem Dünya Romanlar Günü'nü hem de Roman devrimini kutlayarak iki bayram yaşadıklarını söyledi. Roman bir vekilin mecliste olmasının önemini vurgulayan Purçu, artık Roman çocukların hurdacılık yapmayı değil okumayı, meslek sahibi olmayı hedefleyeceklerini belirterek, "Bugün iki bayram yaşıyoruz. Bunların biri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Romanların devrimini yapması. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Roman meclise gidecek. Gerçek Roman açılımı böyle olur. Bu, Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışıyordu. Böyle bir onur Cumhuriyet Halk Partisi'ne de İzmir'e de çok yakıştı. Ben sadece İzmir'in değil ülkedeki tüm kardeşlerimin adayıyım. Türkiye'deki 6 milyon Roman tek vücut oldu. Bundan sonra Roman çocuklarımız hurdacıyı değil Özcan Abisini örnek alacak ve 'ben de okuyacağım' diyecek" şeklinde konuştu.CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de Dünya Romanlar Günün'nü kutlayarak, "Vizyonu geniş ufku açık bir Genel Başkanla çalışmaktan çok mutluyum. 8 Haziranın başbakanını hazırlıyoruz ve hepimizin gücüyle İzmir'den çıkacak" dedi. Coşkulu geçen gecede Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş Roman vatandaşlarla yakından ilgilenip bol bol fotoğraf çektirdi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün DEM Parti İmralı heyetini...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Avukat Özgür Faik Erol'dan...

4 saat önce

Numan Kurtulmuş: Yeni dönemi hep birlikte inşa edeceğiz

TBMM’de “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında hazırlanan yasa 467 oyla kabul edilerek yasalaştı....

2 gün önce

Bahçeli’den ‘Terörsüz Türkiye’ yasası sonrası ilk yorum

TBMM’de 468 oyla kabul edilerek yasalaşan düzenlemenin ardından Bahçeli, yasa için “Hayırlı...

2 gün önce

Çerçeve yasa TBMM’de 467 oyla kabul edildi

Çerçeve yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada 467 kabul, 87 ret ve 7 çekimser oyla...

2 gün önce

YENİ Parti milletvekilleri 'çerçeve yasa' kararlarını bir...

İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...

2 gün önce

Özgür Özel YENİ Parti'nin Kararını Açıkladı: 'Barışın...

YENİ Parti lideri Özgür Özel TBMM'de çerçeve yasa görüşmelerinde konuştu. Özel'in YENİ Parti'nin...

2 gün önce

Türkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...

Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...

3 gün önce

Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...

Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....

4 gün önce

Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi

TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...

4 gün önce

Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...

Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...

4 gün önce

Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...

4 gün önce

BASINA VE KAMUOYUNA Arınma, Liyakatla Başlar Mücadele...

Çok uzun yıllardır büyük bir inançla, hiçbir karşılık beklemeden Cumhuriyet Halk Partisi’ne...

6 gün önce