BIST 100 11.103,17 %1,04 Altın 6.399,71 ₺/gr %0,39 Bitcoin $81.683 %0,16 Dolar 49,74 ₺ %0,17 Euro 55,78 ₺ %0,06 Sterlin 66,65 ₺ %0,01 Gümüş 86,33 ₺/gr %1,00 Ethereum $2.407,26 %0,07 İsviçre Frangı 60,36 ₺ %0,23 Kanada Doları 35,58 ₺ %0,42 Avustralya Doları 34,98 ₺ %0,34 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,19 BAE Dirhemi 13,55 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,17 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,22
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Şam’a İlk Büyükelçi Atandı

Şam’a İlk Büyükelçi Atandı

Türkiye, 2012’de kapatılan Şam Büyükelçiliği için 13 yıl sonra ilk büyükelçi atamasını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, Suriye Büyükelçisi olarak görevlendirildi.

0Yorumlar
Şam’a İlk Büyükelçi Atandı

Resmî Gazete’nin 19 Kasım 2025 tarihli sayısında yayımlanan atama kararlarına göre Türkiye, Suriye ile diplomatik temsil düzeyini yeniden büyükelçilik seviyesine çıkardı.

13 yıldır boş olan Şam Büyükelçiliği’ne Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz getirildi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın üç hafta önce görevlendirme bilgisini ilettiği Yılmaz’ın ataması resmiyet kazandı.

BÜYÜKELÇİLİK GEÇEN YIL YENİDEN AÇILMIŞTI

Suriye’de iç savaşın başlamasıyla 26 Mart 2012’de faaliyetleri durdurulan Türk Büyükelçiliği, diplomatik personelin Türkiye’ye dönmesiyle kapatılmıştı. Türkiye, uzun aranın ardından geçen yıl Şam’daki büyükelçiliği yeniden açma kararı almış ve eski Nuakşot Büyükelçisi Burhan Köroğlu’nu maslahatgüzar olarak görevlendirmişti. Nuh Yılmaz’ın atanmasıyla Şam’da tam yetkili büyükelçilik görevi resmen yeniden başlamış oldu.Türkiye’den 13 Yıl Sonra Tarihi Adım! Şam’a İlk Büyükelçi Atandı.

 - KURUMLARDA GENİŞ KAPSAMLI ATAMALAR

Resmî Gazete’de yayımlanan kararlar yalnızca Suriye atamasıyla sınırlı kalmadı. Birçok kurumda yeni görevlendirmeler gerçekleştirildi.Kamu Görevlileri Etik KuruluKurul Başkanlığına Danıştay kontenjanından Zerrin Güngör getirildi. Üyeliklere Bakan kontenjanından Hakan Çavuşoğlu, Sayıştay kontenjanından Ali Karakaya, Yargıtay kontenjanından Ahmet Karayiğit, Müsteşar kontenjanından Kenan İpek ve Büyükelçi kontenjanından Hasan Murat Mercan atandı. Diğer üyeliklere Esengül Civelek, İbrahim Karaosmanoğlu, Prof. Dr. Erkan İbiş, Prof. Dr. Muhammed Fatih Uşan ve Sabri Hafif görevlendirildi.Uluslararası GörevlerUluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi olarak Dışişleri Bakanlığı İkili İlişkiler Genel Müdürü Şebnem Cenk görevlendirildi.Diyanet ve Adalet Bakanlığı Atamaları Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı’na Osman İyişenyürek, Adalet Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Abdurrahim Taş, Personel Genel Müdürlüğü’ne Yusuf Soner Çiftçioğlu atandı.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği BakanlığıOsmaniye İl Müdürlüğü’ne Zafer Bektaş, Amasya İl Müdürlüğü’ne Derya Bulut, Çankırı İl Müdürlüğü’ne Ahmet Dursun getirildi.Milli Eğitim BakanlığıTeftiş Kurulu Başkanlığı'na Fethi Fahri Kaya atandı.Tarım ve Orman BakanlığıGıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcılığı’na Fatih Kaya, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcılığı’na Ergin Toprak, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcılığı’na Kutluhan Özdemir, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü yardımcılarına Mesut Akdamar ve Fatih Özdemir atandı.Hazine ve Maliye BakanlığıVergi Başmüfettişliği için 2 bin 410 isim görevlendirildi. Ayrıca birçok bakanlıkta müfettiş ve başmüfettiş atamaları yapıldı.Ulaştırma ve Diğer Kurumlar TCDD Yönetim Kurulu Üyeliği’ne İbrahim Ercan Karacaoğlu, Kıyı Emniyeti Yönetim Kurulu Üyeliklerine Gökmen Kınık ve Selamettin Ermiş atandı.

GÖREVDEN ALMA KARARLARI

Resmi Gazete’de farklı kurumlara ilişkin görevden almalar da yer aldı.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Pınar Yavuzkanat görevden alındı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda Osmaniye İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk ve Karaman İl Müdürü Ali Özcan görevden uzaklaştırıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Bingöl İl Müdürü Selahattin Yazar’ın görevine son verildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda ise Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı Feriha Mert görevden alındı ve yerine Hasan Boz atandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

4 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

4 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

4 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

4 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

8 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

8 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

8 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

8 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

8 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

9 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

10 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

10 gün önce