Sokağa çıkma kısıtlamalarında can dostlar unutulmuyor
Koronavirüs salgını sürecinde teyakkuza geçerek toplum sağlığının korunması için çalışmalar yürüten; salgının ekonomik, sosyal ve psikolojik etkileriyle mücadele eden yurttaşlara destek olan Gaziemir Belediyesi, bu dönemde sokak hayvanlarını da unutmadı.
Salgın nedeniyle yurttaşların evde kalması ve sokağa çıkma kısıtlamaları, kafe, restoran gibi birçok işletmenin kapalı olması üzerine sokak hayvanlarının aç ve susuz kalacağı endişesiyle harekete geçen Gaziemir Belediyesi, can dostların mama ve suya ulaşabilmeleri için destek oluyor. Belediyenin Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, sokak hayvanları için ilçenin dört bir yanındaki mama odaklarına düzenli olarak mama bırakıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de park ve yeşil alanlar başta olmak üzere, sokak hayvanlarının kolayca erişebileceği noktalara koyulan su odaklarına düzenli olarak su dolduruyor. Belediye ekipleri özellikle sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde ilçenin tamamında mama ve su dağıtım işlemine yoğun bir şekilde devam ediyor.
Can dostlarımızı unutamayız
Veterinerlik hizmetleri kapsamında sokak hayvanlarının kısırlaştırılma, salgın hastalıklara karşı aşılanma, sahiplendirilme, kimliklendirilip kayıt altına alınma, barınma, ilaçlanma ve tedavi gibi tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarının altını çizen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, salgın sürecinde de sokak hayvanlarını unutmadıklarını dile getirdi. Bu dönemde sokak hayvanları için “Bir kap mama, bir kap su” kampanyasını başlatarak yurttaşlardan sokak hayvanları için mama ve su bırakmalarını istediklerini söyleyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Salgından korunmak için bizler eve kapanırken can dostlarımız sokakta aç kalmasın diye onlara mama ve su dağıtımını yoğunlaştırdık. Havaların soğuduğu bu zor günlerde sokakta yaşayan hayvanların aç ve susuz kalmasına izin veremeyiz. Ekiplerimiz, sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu günlerde ilçemizin dört bir yanında sokak hayvanlarımız için düzenli olarak mama ve su dağıtıyor, onları asla yalnız bırakmıyor. Ekiplerimiz, onlar için mama ve su dağıtmaya devam edecek” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İZMİR’DE PATİLİ DOSTLAR, ÇOCUK FELCİNE KARŞI İYİLİK İÇİN...
24 Ekim Dünya Çocuk Felci Günü’nde Kültürpark’ta düzenlenen “Patili Dostlar Çocuk Felci İçin...
Başkan Dutlulu, Manisa Dostlar Meclisi’nde Vatandaşlarla...
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Manisa Dostlar Meclisi tarafından “Şehrimizi...
Kortta Kazanan Can Dostlar Olacak
İzmir’de gençler bu kez kupa için değil, can dostlar için raket sallayacak. İzmir Interact...
GÜNDEM Haberleri
Tümü31 ildeki seçim anketinde kararsızların oranı yüzde 23,1
Özdemir Araştırma'nın 31 ilde 2 bin 6 kişiyle gerçekleştirdiği ankette kararsızlar yüzde 23,1,...
Ankara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi
Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...
Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı
Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...
Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi
Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...
Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...
Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı
Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...
Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...
Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...
Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği
Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...
İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...
Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...
Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı
İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...
YENİ Parti’den genel başkanlık önseçimi için üyelik çağrısı
YENİ Parti, 8 Kasım’da yapılacak genel başkanlık önseçiminde oy kullanmak isteyenlerin 5 Kasım’a...
Bahçeli'den İsrail'de Arap partilerinin yer aldığı...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'de Arap partilerinin de yer alacağı bir hükümet...
