BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM ''Sokak hayvanlarını yok saymayın''

''Sokak hayvanlarını yok saymayın''

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’nde Bucalı hemşerilerine çağrıda bulundu.

0Yorumlar
''Sokak hayvanlarını yok saymayın''

Piriştina, “ Bu dünya hepimizin. Biz insanlar kadar doğadaki tüm canlılarında yaşam hakkı var. Birbirinize gösterdiğiniz saygıyı sokaklarda yaşayan can dostlarımızı da gösterin. Her şey birlikte güzel” dedi.

Hayvan sevgisinin küçük yaşlarda aşılanabileceğini inancıyla çalışmalarını yürüten Buca Belediyesi, Dünya Hayvan Hakları Günü’nde  Buca’daki pırlanta merkezlerinde okul öncesi eğitim gören minik Bucalıları Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Özgür Hayvan Parkı’nda ağırladı, canlılara nasıl davranılması gerektiğini ve üstlerine düşen görevleri anlattı.

Velileriyle birlikte Merkeze gelen 3-6 yaş grubu minik pırlantaları, hayvanlara yönelik çalışmaları ve yoğun sevgisiyle dikkat çeken Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve eşi Ahu Piriştina karşıladı. Minik pırlantalara sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklere dağıtmaları için mama hediye eden Başkan Piriştina, Özgür Hayvan Parkı’nın maskotu ‘Buca’ isimli papağanla tanıştırdı.

''Sokak hayvanlarını yok saymayın''

Minik pırlantaların hayvan sevgisi

Minik pırlantalar, sokaklarda yaşam savaşı verirken sakatlanıp, bakıma muhtaç kalan sokak kedilerinin tedavi edildiği Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi bünyesindeki Engelli Kedi Evi’ni gezip tedavi süreçleri hakkında bilgi aldı. Sahiplendirilmeyi bekleyen yavru sokak köpeklerini barındığı üniteyi de ziyaret eden çocuklar Başkan Levent Piriştina ile birlikte minik yavruları sevip, oynadı.

Dünya Hayvan Hakları Günü’nde düzenlenen mini gezide sokaklarda yaşayan hayvanların barınma ve gıda ihtiyaçları için hazırlanan yuvalar ve gıda üniteleri de çocuklara tanıtıldı. Soğuk kış günlerinde sokak kedilerinin barınması için ilk etapta 75 tane hazırlanan ve hayvan severler kanalıyla dağıtılacak kedi evleri minik hayvan severlere tanıtıldı.

''Sokak hayvanlarını yok saymayın''Yeni mama üniteleri

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, sokak hayvanları için mama, su kaynağı sağlayan ve geri dönüşüm projelerinin senteziyle oluşturulan mama ünitelerini de minik pırlantalara uygulamalı olarak anlattı. Başkan Piriştina, güneş enerjisi ile çalışan, pet şişe ve artık içme suları karşılığında sokak hayvanlarına mama ve su sağlayan 2 otomatik mama ünitesinin Şirinyer Metro ve Eğitim Fakültesi’ne yerleştirileceğini söyledi.

''Sokak hayvanlarını yok saymayın''

Her şey birlikte güzel

Minik pırlantaların sokak hayvanlarını ziyaretinde tüm Bucalılara seslenen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina,” Bizler 7’den 70’e herkese sokaklarda yaşayan hayvanları sevmeyi ve sevdirmeyi görev edindik. Kentimizde yaşayan vatandaşlarımızdan bir ricamız var. Lütfen, sokaklarda yaşayan hayvanlara yokmuş gibi davranmayın. Bu dünya hepimizin, biz insanlar kadar doğadaki tüm canlıların hayvanların yaşam hakkı var. Birbirinize gösterdiğiniz saygıyı sokaklarda yaşayan can dostlarımızı da gösterin. Her şey birlikte güzel” dedi.

 ''Sokak hayvanlarını yok saymayın''

 

 

 

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce