''Sokak hayvanlarını yok saymayın''
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’nde Bucalı hemşerilerine çağrıda bulundu.
Piriştina, “ Bu dünya hepimizin. Biz insanlar kadar doğadaki tüm canlılarında yaşam hakkı var. Birbirinize gösterdiğiniz saygıyı sokaklarda yaşayan can dostlarımızı da gösterin. Her şey birlikte güzel” dedi.
Hayvan sevgisinin küçük yaşlarda aşılanabileceğini inancıyla çalışmalarını yürüten Buca Belediyesi, Dünya Hayvan Hakları Günü’nde Buca’daki pırlanta merkezlerinde okul öncesi eğitim gören minik Bucalıları Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Özgür Hayvan Parkı’nda ağırladı, canlılara nasıl davranılması gerektiğini ve üstlerine düşen görevleri anlattı.
Velileriyle birlikte Merkeze gelen 3-6 yaş grubu minik pırlantaları, hayvanlara yönelik çalışmaları ve yoğun sevgisiyle dikkat çeken Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve eşi Ahu Piriştina karşıladı. Minik pırlantalara sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklere dağıtmaları için mama hediye eden Başkan Piriştina, Özgür Hayvan Parkı’nın maskotu ‘Buca’ isimli papağanla tanıştırdı.
Minik pırlantaların hayvan sevgisi
Minik pırlantalar, sokaklarda yaşam savaşı verirken sakatlanıp, bakıma muhtaç kalan sokak kedilerinin tedavi edildiği Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi bünyesindeki Engelli Kedi Evi’ni gezip tedavi süreçleri hakkında bilgi aldı. Sahiplendirilmeyi bekleyen yavru sokak köpeklerini barındığı üniteyi de ziyaret eden çocuklar Başkan Levent Piriştina ile birlikte minik yavruları sevip, oynadı.
Dünya Hayvan Hakları Günü’nde düzenlenen mini gezide sokaklarda yaşayan hayvanların barınma ve gıda ihtiyaçları için hazırlanan yuvalar ve gıda üniteleri de çocuklara tanıtıldı. Soğuk kış günlerinde sokak kedilerinin barınması için ilk etapta 75 tane hazırlanan ve hayvan severler kanalıyla dağıtılacak kedi evleri minik hayvan severlere tanıtıldı.
Yeni mama üniteleri
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, sokak hayvanları için mama, su kaynağı sağlayan ve geri dönüşüm projelerinin senteziyle oluşturulan mama ünitelerini de minik pırlantalara uygulamalı olarak anlattı. Başkan Piriştina, güneş enerjisi ile çalışan, pet şişe ve artık içme suları karşılığında sokak hayvanlarına mama ve su sağlayan 2 otomatik mama ünitesinin Şirinyer Metro ve Eğitim Fakültesi’ne yerleştirileceğini söyledi.
Her şey birlikte güzel
Minik pırlantaların sokak hayvanlarını ziyaretinde tüm Bucalılara seslenen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina,” Bizler 7’den 70’e herkese sokaklarda yaşayan hayvanları sevmeyi ve sevdirmeyi görev edindik. Kentimizde yaşayan vatandaşlarımızdan bir ricamız var. Lütfen, sokaklarda yaşayan hayvanlara yokmuş gibi davranmayın. Bu dünya hepimizin, biz insanlar kadar doğadaki tüm canlıların hayvanların yaşam hakkı var. Birbirinize gösterdiğiniz saygıyı sokaklarda yaşayan can dostlarımızı da gösterin. Her şey birlikte güzel” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
"Balkondan düştü" denmişti! Deniz Seki'nin sağlık...
Deniz Seki, konser dönüşü evcil hayvanlarını beslediği sırada kaygan zeminde düşerek hastaneye...
Erdoğan'dan Özel'in 'sokak' çağrısına yanıt: 'O sokak...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Nevruz Programı'nda açıklamalarda bulunuyor....
Büyük Saraçhane buluşmasında ikinci gün! Özgür Özel'den...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından CHP lideri Özgür Özel ve Ankara...
GÜNDEM Haberleri
TümüİZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...
9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...
1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...
Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...
Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...
İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...
Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...
Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu
Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...

