‘Sokak Senin’e coşkulu final
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ve yoğun ilgi gören Sokak Senin, Latife Hanım Mahallesi’nde gerçekleştirilen buluşma ile final yaptı.
Çocuklar ve ailelerinin bir arada keyifli vakit geçirdiği Sokak Senin etkinliklerinin birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Kaybolmaya yüz tutmuş sokak oyunları kültürünü çocuklarımıza kazandırmak, komşular arasındaki iletişimi güçlendirmek için düzenlediğimiz Sokak Senin etkinliklerine katılan ve çabalarımızı karşılıksız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.“Yaşamı Sokağa Taşıyoruz” sloganıyla geleneksel hale getirdiği “Sokak Senin” etkinliklerini bu yıl Cumhuriyet Mahallesi’nden başlatan Karşıyaka Belediyesi, finali ise Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen buluşma ile yaptı. Yaz boyunca toplam 13 farklı mahallede gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar doyasıya eğlendi, yaşıtlarıyla sokakta oynamanın keyfini çıkardı.
ÖDÜLLÜ ETKİNLİK
Sağlıklı Kentler Birliği İyi Uygulamalar Yarışması’nda ‘Sağlıklı Şehir Planlanması’ kategorisinde ödüle layık görülen Sokak Senin’e bu yıl son olarak Latife Hanım Mahallesi 7490 Sokak ev sahipliği yaptı. Etkinlik süresince trafiğe kapatılan sokakta bir araya gelen çocuklar, oyunların ve renkli aktivitelerin tadını çıkardı; aileleri de komşularıyla birlikte eğlenceli saatler geçirme imkanı buldu. Spor aktiviteleri, tohum dikimi, köpük gösterisi, yüz boyama, takı ve geri dönüşüm atölyesi ile geri dönüşüm temalı tiyatro gösterisinin gerçekleştiği etkinlikte en çok ilgiyi geleneksel çocuk oyunları gördü. Özellikle tatil sürecinde bilgisayar ve telefonlardan çocukları uzaklaştırıp arkadaşlık ilişkilerini canlandırmayı da amaçlayan aktiviteler, renkli görüntülere sahne oldu.
SANAL DÜNYA YERİNE SOKAK KÜLTÜRÜ
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Sokak kültürünün yerini sanal dünyada geçirilen zamana bıraktığı günümüz koşullarında ‘Sokak Senin’ etkinlikleri ile hem toplumsal iletişimi güçlendirmeyi hem de çocuklarımızın yaşıtları ile birlikte nitelikli zaman geçirmesini amaçlıyoruz. Unutulmaya yüz tutan sokak oyunlarını yeniden canlandırırken, çocukların yanı sıra büyükleri de bir araya getirerek komşuluk ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlıyoruz. Toplam 13 farklı mahallede olmak üzere son olarak Latife Hanım Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz etkinlik serimize ilgi gösteren, katılan, çabalarımızı karşılıksız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yaşamın coşkuyla sokağa taştığı bir Karşıyaka için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Sokak Senin Mahalle Olimpiyatları’nda büyük final 3...
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Sokak Senin Mahalle Olimpiyatları’ 3 Eylül’de final...
Büyükşehir’in Balkan dansları kursunda coşkulu final
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen ve 18-50 yaş arasındaki vatandaşlara...
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral: Senin de suyun...
Süleymancılar'a yönelik operasyona tepki gösteren Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul'a...
GÜNDEM Haberleri
TümüGirne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...
İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...
Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...
Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu
Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...
Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki
Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...
Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti
Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...
Silivri gemi faciasında çarpıcı rapor: Gözcü yoktu
Silivri açıklarında iki geminin çarpışmasıyla batan Tuğberk İmamoğlu'ndaki 10 denizci aranırken,...
RC Medya Grup’tan Yayıncılıkta Yeni Dönem
İzmir Türk TV ailesi büyüyor, yayın yelpazesi genişliyor!
Mehmet İşler: Odyssey rotasında İzmir ve Foça olmalı
ETİK Başkanı Mehmet İşler, Homeros ve Sirenler bağlantısıyla Odyssey rotalarına İzmir ve...