Soyer: “İzmir için hedefimiz yerelden kalkınma mücadelesini büyütmek”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sanayici İş Adamları Derneği'nin yeni binasının açılışına katıldı.
MTK Sitesi'nin İzmir'in istihdamına önemli katkılarda bulunduğunu ifade eden Başkan Tunç Soyer, “İzmir için temel hedefimiz şehrin yerelden kalkınma mücadelesini büyütmek. İzmir’in güçlü bir ekonomiye sahip olmasını sağlayarak şehrimizi dirençli kılmaktır” diye konuştu.
Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sanayici İş Adamları Derneği'nin yeni binası törenle açıldı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bornova Kaymakamı Fatih Genel, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sanayici İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Salkım, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ateş İlyas Demirkalkan, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üreticiler katıldı. MTK Sitesi'nin 17 binin üzerinde çalışanıyla çok sayıda İzmirliye istihdam sağladığını belirten Başkan Tunç Soyer, “MTK Sitesi’nin İzmir ekonomisine sağladığı katkıyı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile daha da artırmaya kararlıyız. Belediye şirketimiz İZFAŞ aracılığıyla sektörümüzü dünyanın dört bir yanından alıcılarla buluşturmaya devam edeceğiz. IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nı, önümüzdeki hafta on beşinci kez açmış olacağız. 105 ülkeden satın alma heyetlerimiz olacak. MTK’daki, Mimar Kemalettin’deki firmalarımız yerli ve yabancı sektör profesyonelleri ile bir araya gelecek. Biliyoruz ki, IF Wedding fuarımız, tekstil sektörünün ticaret hacmini de geliştirecek” dedi.
“Ürettiği değerleri dünyaya pazarlayan kent ekonomisi”
Düzenledikleri fuarlarla sektörlerin ihracat payını artırdıklarını hatırlatan Soyer, MTK Sitesi'nde 80 civarında kadın girişimcinin bulunduğunu ifade ederek “İzmir için temel hedefimiz şehrin yerelden kalkınma mücadelesini büyütmek, İzmir’in güçlü bir ekonomiye sahip olmasını sağlayarak şehrimizi dirençli kılmaktır. Refahı artırıp bunu tüm kente adil şekilde bölüştürmeyi, yola çıkarken en üst vizyonumuz olarak tarif etmiştik. Bunu sağlamak için aralık vermeden çalışıyoruz. Dünyadaki gelişmeleri sadece izleyen değil, yeni değerler üreterek tüm dünyaya pazarlayabilen bir kent ekonomisi oluşturmanın çabası içerisindeyiz” diye konuştu.
Özgener: “İzmir'in katkısı 1,4 milyar dolar”
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise, “Tekstil ürünleri ve tüm alt gruplarına ait ihracat hacmi, sadece şehrimiz için değil ülkemiz için de oldukça önemli. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre tekstil ve alt grupları birlikte ele alındığında 2020 yılında 24,5 milyar dolar ile en fazla ihracat yapılan ikinci sektör olurken, 2021 yılının ilk 10 ayında geçen yılın rekoru çoktan kırıldı. 25 milyar dolar bir hacme ulaştı. İzmir'in katkısı 2021 yılının ilk 10 ayı itibariyle 1,4 milyar dolar. Önemli bir katkı ama geliştirmeye açık olduğunu kabul etmeliyiz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Türkiye’de bir ilk: Konak’ta kadın cinayetlerine karşı...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, kadınların yaşam hakkını savunmak, adalet...
Celal Şengör'den, Edremit Kitap Fuarı'nda konuşma...
Edremit Kitap Fuarı'nda düzenlenen “Yerelden İktidara” panelinde konuşan görevinden...
Aliağa’nın MHP’li Başkanı Serkan Acar’dan iddialı çıkış!...
Aliağa’da başarılı işlere imza atan Acar, “Geldiğimiz nokta İzmir’in çok üzerinde. Bunu yeterli...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...