BIST 100 14.172,26 %0,28 Altın 6.761,67 ₺/gr %1,05 Bitcoin $62.955 %0,74 Dolar 47,89 ₺ %0,11 Euro 55,52 ₺ %0,43 Sterlin 64,97 ₺ %0,42 Gümüş 100,19 ₺/gr %1,06 Ethereum $1.880,34 %0,05 İsviçre Frangı 59,03 ₺ %0,44 Kanada Doları 34,53 ₺ %0,54 Avustralya Doları 33,97 ₺ %0,56 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,76 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,04 ₺ %0,11 Rus Rublesi 0,56 ₺ %2,70 Çin Yuanı 7,10 ₺ %0,15
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Spor tesisi planlarda yok!

Spor tesisi planlarda yok!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Çevreyolu yanı başındaki 101 hektarlık alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırlayıp onayladığı son imar planlarında, “kentsel çalışma” ve “ticari” alanlara itiraz ettiklerini; İller Bankası tarafından yaptırılan Yenitepe Konutları’nı ise yargıya taşımadıklarını vurguladı.

0Yorumlar
Spor tesisi planlarda yok!

Planlara spor tesisi alanının işlenmediğine dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Bu tesisini bizim durdurduğumuz söyleniyor. Olmayan bir şeyi nasıl durduralım!  Söz verdikleri halde sorumluluktan kaçıp bu tesisi yapmayanlar, şimdi bizim üzerimizden bahane üretmeye çalışıyorlar” dedi.

Bakanlık planına, yürürlükteki imar mevzuatına, kamu yararına, planlama esaslarına ve şehircilik ilkelerine aykırı olduğunu düşündükleri için dava açtıklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Sadece biz değil, Şehir Plancıları Odası ve vatandaşlar da yargıya başvurdu. Ancak bizim başvurumuzda, İller Bankası tarafından yaptırılan konut alanlarına karşı bir itiraz yok. ‘Yapılaşması devam eden ruhsatlı alanlar’ ve ‘gelişme konut alanı’ olarak belirlenen yerler dışındakilere itiraz ettik” dedi.

KONUTLAR NASIL YAPILDIYSA...

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu bölgeye yapılacağı açıklanan spor tesisini engellemelerinin söz konusu olmadığına dikkat çeken Başkan Selvitopu, şunları söyledi:

“Ben planları ayrıntılarıyla inceledim. İsteyen herkes de görebilir. Bu planlarda spor tesisi alanı ayrılmamış. Yani tesis sözü verenler, bunu plana bile koymamış. Şimdi sözlerinde durmayıp sorumluluktan kaçanlar, sıkıştıkları zaman suçu bizim üzerimize atmaya çalışıyor. Ancak gerçekler ortada! O konutları nasıl yaptıysanız, spor tesisini de rahatlıkla yapabilirdiniz. Ben de, gençleri, çocuklarımızı kötü alışkanlardan uzaklaştıracak böyle bir tesis Karabağlar’a kazandırıldığı için sevinirdim. Ancak kamuoyuna yanlış bilgi veriliyor. Olmayan bir şeyi nasıl durdurabilirim!”

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın, Poligon Deresi, 74 hektarlık bölge, üniversite alanı gibi konularda olduğu gibi burada da sapla samanı karıştırdığını söyleyen Başkan Selvitopu, “Anlaşılan, Poligon Deresi’nde dava açmadığımız halde Millet Bahçesi Projesi’ni engellediğimizi söyleyen sayın vekil, planlarda spor tesisi alanı ayrılmadığını da bilmiyor” dedi.

Karabağlar’ı modernleştirmek için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, bunu yaparken toplumun genel çıkarını gözettiklerini söyleyerek, “Karabağlar’ı asla kişisel rant hesaplarına kurban etmeyeceğiz. Bunun için gerekli mücadeleyi vererek, yanlışın karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Tarihi konuşmaya saatler kaldı! Erdoğan 4 yeni transfere...

AK Parti, kuruluşunun 25. yılını Ankara Başkent Millet Bahçesi'nde 100 binin üzerinde teşkilat...

16 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün DEM Parti İmralı heyetini...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Avukat Özgür Faik Erol'dan...

1 gün önce

Numan Kurtulmuş: Yeni dönemi hep birlikte inşa edeceğiz

TBMM’de “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında hazırlanan yasa 467 oyla kabul edilerek yasalaştı....

3 gün önce

Bahçeli’den ‘Terörsüz Türkiye’ yasası sonrası ilk yorum

TBMM’de 468 oyla kabul edilerek yasalaşan düzenlemenin ardından Bahçeli, yasa için “Hayırlı...

3 gün önce

Çerçeve yasa TBMM’de 467 oyla kabul edildi

Çerçeve yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada 467 kabul, 87 ret ve 7 çekimser oyla...

3 gün önce

YENİ Parti milletvekilleri 'çerçeve yasa' kararlarını bir...

İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...

4 gün önce

Özgür Özel YENİ Parti'nin Kararını Açıkladı: 'Barışın...

YENİ Parti lideri Özgür Özel TBMM'de çerçeve yasa görüşmelerinde konuştu. Özel'in YENİ Parti'nin...

4 gün önce

Türkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...

Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...

4 gün önce

Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...

Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....

5 gün önce

Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi

TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...

5 gün önce

Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...

Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...

5 gün önce

Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...

6 gün önce