Suriyeli Çocuklara Türkçe Dil Etkinliği
Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, Suriyeli çocukların topluma entegre olabilmelerini kolaylaştırmak ve Türkçelerini geliştirmek amacıyla dil etkinliği düzenliyor.
Kütüphane görevlilerinin yardım ettiği çocuklar eğitim kartlarıyla eğlenerek öğreniyor. Öğrencilere dil bilgisi, deyim ve atasözleri başta olmak üzere temel bilgiler anlatılıyor.
Okulların kapanmasıyla birlikte yaz tatiline giren çocukları unutmayan Bayraklı Belediyesi, ilçenin farklı kütüphanelerinde Suriyeli çocuklara Türkçe dil etkinliği düzenleyerek, kütüphane görevlileri tarafından verilen desteklerle çocukların gelişimlerine katkı sağlıyor. Derslerin daha eğlenceli geçmesi için çeşitli öğretici kartlar kullanılarak, çocukların oyun oynarken aynı zamanda Türkçe öğrenmeleri sağlanıyor. Suriyeli çocukların Türkçe öğrenmelerine destek olan kütüphane görevlileri resimli eğlenceli kartlarla çocuklara gün içinde çokça kullanılan deyim ve atasözlerini örneklerle anlatıyor. Türkçe dil etkinliklerine ülkelerinde çıkan iç savaş sonucu Türkiye’ye göç eden Suriyeli çocuklar da katılıyor. Rolyen ve Feride Muhammed kız kardeşler de bu öğrencilerden sadece ikisi. Cemil Atlas İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Rolyen ile 5. sınıfta okuyan ablası Feride, Nafiz Gürman Kültür Merkezi’nde bulunan Rasime Şeyhoğlu Kütüphanesi’nde düzenlenen Türkçe dil etkinliklerine büyük ilgi gösteriyor. Muhammed kardeşler farklı bir dil öğrenmenin yanı sıra ülke kültürüne özgü atasözü ve deyimleri de örnek anlatımlarla anlamaya çalışıyor.
VERİMLİ ZAMAN GEÇİRİYORLAR
Rasime Şeyhoğlu kütüphane görevlisi Özgür Han, “Bu bölgede yaşayan çocuklarımızın dil bilgisi konusunda eksiklerini gördüğümüz için bu eğitimi vermeye başladık. O yüzden bu eğitimin derslerinde de çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Burada kendilerini mutlu ve güvende hissediyorlar. Verimli zaman geçiriyorlar. Terimleri yazdırıyoruz bu onların yazma ve okuma kabiliyetlerini geliştiriyor. Amacımız çocukların okuma ve yazma konusundaki eksiklerini gidermek” dedi.
TÜRKİYE’YE ÖRNEK KÜTÜPHANELER
16 mahallede bulunan Bayraklı Belediyesi kütüphanelerinin yaz aylarında da etkin şekilde çalıştıklarını ve öğrencilere destek olunduğunu belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Kütüphanelerimize 7'den 70'e herkesin ilgi göstermesi ve buralardan yararlanması bizi oldukça memnun ediyor. Herkes için kütüphane projesi kapsamında kütüphanelerimizin teknoloji alt yapıları da güçlendi. Ziyaretçi sayıları her geçen gün artıyor. Bayraklı Kütüphaneleri Türkiye'ye örnek oluyor” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Torbalı Belediyesi’nden Ücretsiz Dil ve Konuşma Terapisi
Torbalı Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında vatandaşların hayatına doğrudan...
Buca’da Kuzey Makedonya’da Türkçe Eğitimi konulu söyleşi
Buca Belediyesi, Kuzey Makedonya’daki Türklerin 1944 yılından bu yana süregelen onurlu...
Öğrenciler, dil becerilerini gezerek pekiştiriyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek amacıyla yaptığı...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...
