TOKİ, Gaziemir’de Sevgi Yolunu satıyor!
Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Gaziemir’in merkezi Atıfbey Mahallesinde Sevgi Yolu olarak kullanılan alanda satışa çıkardığı konut, yol ve yeşil alan niteliğindeki 908 metrekarelik arsa tartışma yarattı.
Gaziemirlilerin araç trafiğine kapalı olduğu için rahatça yürüyebildiği Sevgi Yolu olarak kullanılan alanın otopark olarak kullanılan kısmının satışa çıkarılması Gaziemir’i ayağa kaldırdı. TOKİ, 20 -21 Nisan’da 18 ilde 188 muhtelif taşınmaz için müzayede düzenleme kararı aldı. Bu listesinin içinde Gaziemir merkezinde bulunan Sevgi Yolu’nu da kapsayan 908 metrekarelik arsa da yer alıyor. Bu gelişmeler yaşanırken Sevgi Yolu’nun girişine de TOKİ tarafından “Bu Arsa Satılıktır” yazısı asıldı.
Emlak Müzayede tarafından yapılacak satış için belirlenen rakam da 2 milyon 907 bin 360 lira olarak açıklandı. Katma değer vergisinden de muaf olarak satışa sunulan alanın yüzde 25’i peşin gerisi 36 ay vade ile ödenebilecek.
Bu satışa izin vermeyiz!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’da satışa tepki göstererek, “Gaziemirlinin şehir merkezinde rahat rahat yürüyebildiği, hava alabildiği Sevgi Yolu’nu da betona gömmek istiyorlar. Sevgi Yolu rekreasyon alanının içindeki imar planlarında otopark olarak görülen ve yıllardır imar planına uygun biçimde otopark olarak kullanılan bu alanın satılmasını kabul etmiyoruz. Çevresinde belediye hizmet binamızın yanında pazar yeri, alışveriş merkezleri, karakol olan, bölgenin tüm otopark ihtiyacını karşılayan bu alan, satılarak 4 katlı bir bina inşa edilmek isteniyor. Bu arazinin beton olması demek halkımızın rahat edeceği alanların yok olması demek. TOKİ, ülkede satmadık yer bırakmadı. Şimdi de sıra Sevgi Yollarına mı geldi? Bunu kabul etmiyoruz. Bu nedenle bizde bu satışın iptali için dava açma hazırlığı yapıyoruz. Buranın kamunun yararına kullanılması bir zorunluluktur. Gaziemirlinin nefes aldığı alanları beton haline getirmeye kimsenin hakkı yok. Siz Gaziemir’i de Gaziemirlileri de tanımıyorsunuz. Bu nedenle bu satışa katılacak müteahhitleri uyarıyorum. Satışa girmeyin! Gaziemirlilerden aldığımız güçle, Sevgi Yolu’nun binalaştırılmasına izin vermeyeceğiz. Bunun hesabını 140 bin Gaziemirliye kimse veremez!” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
TOKİ kiralık konut kurası ne zaman? Kura tarihi belli...
TOKİ İstanbul Kiralık Sosyal Konut Projesi'nde başvurular 25 Eylül 2026'da sona erdi. İlk etapta...
İzmir'de sahte 'TOKİ' dolandırıcılığıyla 9 milyonluk vurgun!
İstanbul'da TOKİ projeleri izlenimi vererek sahte internet siteleri kuran ve çok sayıda kişiyi...
Akgedik TOKİ’de Altyapı Çilesi Sona Eriyor
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Yunusemre ilçesi Akgedik TOKİ konutlarında...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...