Tugay: “Tüm çabamız sürdürülebilir bir gelecek”
Karşıyaka Belediyesi, düzenlediği etkinliklerle hem kentin sosyal yaşamına hem de ekonomik hareketliliğe destek sunuyor.
Özellikle üretici pazarları ile yerel üretimi destekleyen Karşıyaka Belediyesi, ikinci el pazarları ile yeniden kullanım kültürünün yaygınlaşmasını sağlıyor.
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Düzenlediğimiz festivaller ile kentin sosyal hayatına, yurttaşlarımızın kaynaşmasına destek sunuyoruz. Kurduğumuz tematik pazarlarla yurttaşlarımızı yerel ürünlere yönlendiriyor, tüketim çılgınlığına karşı da farkındalık oluşturuyoruz” dedi.
Karşıyaka Belediyesi, 5 yıldır düzenlediği festival ve pazarlarla hem toplumsal hayatın gelişimine katkı sağlıyor hem de kent içinde ekonomik hareketlilik yaratıyor. Yerel üretici pazarında bölgenin tarımsal ürünleri aracılar olmadan direkt tüketici ile buluşturuluyor. Karşıyakalılar gıda ürünlerine daha uygun fiyatla erişirken, üretici de ürünlerini değerinde satma imkânı buluyor. Üretici kadın pazarı ile Karşıyakalı kadınlar hobilerini ekonomik değere dönüştürüyor, âtıl eşyalar ikinci el pazarlarında yeni sahipleriyle buluşturuluyor. Çocuk ikinci el pazarında ise bilinçli tüketim alışkanlıkları kazandırmak amacıyla erken yaşlarda yeniden kullanım kültürünün deneyimlenmesi sağlanıyor. Ege Otları Festivali, Ayaküstü Lezzet Günleri gibi etkinliklerle yörenin gastronomik hazineleri gelecek kuşaklara aktarılıyor. Yerel üretici için ekonomik hareketlilik yaratan etkinliklerle hem Karşıyaka içinden hem de ilçe dışından gelen ziyaretçilerin sosyalleşmesi sağlanıyor. İlkbahar ve sonbahar çiçek festivalleriyle çoğunluğu kadın olan çiçek üreticileri Karşıyaka’da birbirinden güzel çiçeklerini sergiliyor. Balkonlar ve bahçelerin güzelliği festival kapsamında yarıştırılıyor.

SOSYAL VE EKONOMİK HAYATA KATKI
Düzenlenen etkinlikler ve pazarlarla hem sosyal hayata hem de ekonomik hayata destek sunduklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Sosyal belediyecilik anlayışıyla Karşıyaka’mızda toplumsal hayatı geliştirmek için çalışıyoruz. Düzenlediğimiz festivaller ile kentin sosyal hayatına, yurttaşlarımızın kaynaşmasına destek sunuyoruz. Kurduğumuz tematik pazarlarla yurttaşlarımızı yerel ürünlere yönlendiriyor, tüketim çılgınlığına karşı da farkındalık oluşturuyoruz. Özellikle planlı tüketim ve bilinçli tüketim konularını çok önemsiyoruz. Yerel üreticinin aracı olmadan tarımsal ürünlerini Karşıyakalılara ulaştırdığı pazarlarımız var. Asıl amaç binlerce kilometre öteden bir tarımsal ürünü taşımak yerine zaten bölgemizde bulunan ürünler hakkında farkındalık oluşturmak, üreticiyi desteklemek, tüketiciyi bilinçlendirmek. İkinci el pazarlarıyla da tüketim çılgınlığına dur diyecek adımlar atıyoruz. Akıllardaki atık algısını değiştiriyor, âtıl olan eşyaların yeniden kullanıma sunulmasını sağlıyoruz. Festivallerle de hem yerel üreticiyi destekliyor hem de yurttaşlarımızın sosyal hayatına katkı sunuyoruz. Yoğun ilgi gören bu etkinliklerimizin başka yerel yönetimlerce de uygulanmaya başlandığını görmek mutluluk veriyor. Tüm çabamız sürdürülebilir bir gelecek, huzurlu ve sağlıklı bir toplumsal hayat için” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Efes Selçuk’un Sürdürülebilir Turizm Başarısı Avrupa...
Efes Selçuk, sürdürülebilir turizm alanındaki uluslararası başarısını Avrupa Turizm Başkenti...
Alman Öğrenciler Efes Tarlası’nda Sürdürülebilir Tarımı...
Almanya’nın Hannover bölgesinde eğitim gören lise öğrencileri, müfredatları kapsamında...
Çiğli Belediyesi'nden Sürdürülebilir Yaşam İçin Balkon...
Çiğli Belediyesi, sürdürülebilir tarımı yaygınlaştırmak ve kent yaşamında sağlıklı gıdaya erişimi...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...