Tüm-Yerel-Sen: Toplu sözleşme görüşmelerinde dağ fare doğuruyor!
Tüm-Yerel-Sen’den İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen arasında sürdürülen toplu sözleşme görüşmesine ilişkin ağır eleştiriler geldi.
Tüm- Yerel-Sen tarafından yapılan açıklamada: “Tüm Bel Sen görüşmeleri canlı yayınlayacağını emekçilere belirtmişti. İlk görüşme neden canlı yayınlanmadı? Hangi pazarlıklar emekçilerden saklanmaktadır?” denildi.
İŞTE O AÇIKLAMA:
Tüm Bel Sen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan görüşme nihayet gerçekleşti. Yetki sürecinin belli olmasından bu yana neredeyse 1.5 ay geçti ve ilk resmi toplu sözleşme görüşmesi daha yeni yapılabildi. Yetki sürecinde Tüm Bel Sen'in emekçilere birçok vaat vermesine rağmen, hiçbir hazırlığı olmadığını sendikamız Tüm Yerel Sen'in hazırladığı toplu sözleşmeyi mali haklar haricinde kelimesi kelimesine taklit etmesinden anlamıştık. 1.5 aydır emekçilerle görüşme adı altında Tüm Bel Sen süreci ağırdan almaktadır.
1.5 aydır bürokratlarla kapalı kapılar ardında “birebir” görüşmeler yapıldığı duyumunu almaktayız. Bu “ birebir” görüşmelerde toplu sözleşme haricinde hangi pazarlıklar yapılmaktadır?
Tüm Bel Sen toplu sözleşme taslağında 1750 TL (net) sdt ve 1200 Tl'den 3 ikramiye istemesine rağmen kapalı kapılar ardında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki kayyum ve Bem Bir Sen arasındaki imzalanan sözleşmenin bile altında mali haklara razı olmuş mudur?
Tüm Bel Sen'in hazırladığı taslaktaki mali haklar ile emekçiler yoksulluk sınırı altında kalmaktadır. Buna rağmen Tüm Bel Sen “kurumu düşünüyoruz önemli olan mali haklar değil kurumun zarar etmemesi” gibi sözlerle işverene nasıl hizmet ettiğinin farkında mıdır?
Tüm Bel Sen görüşmeleri canlı yayınlayacağını emekçilere belirtmişti. İlk görüşme neden canlı yayınlanmadı? Hangi pazarlıklar emekçilerden saklanmaktadır?
İdarenin teklif ettiği sosyal denge tazminatı ve ikramiye sayısı kabul edilemez boyutta ve emekçilerin isteğinden çok uzaktadır. Emekçileri yoksulluk sınırının üstünde bir refaha kavuşturacak bir sözleşme imzalanmaması halinde bu toplu sözleşmenin kabul edilemez olduğunu belirtiyoruz.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Memur-Sen, Zam Teklifini Açıkladı
Memur-Sen Konfederasyonu, 8. Dönem Toplu Sözleşme sürecine ilişkin tekliflerini duyurdu.
Güzelbahçe’de Çifte Toplu Sözleşme Sevinci
Güzelbahçe Belediyesi, memur sendikası TÜM-BEL-SEN İzmir 2’nolu ile Belediye İş 4’nolu sendikası...
Narlıdere’de Toplu Sözleşme Sevinci
Narlıdere Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında, belediyede görevli 55 memuru kapsayan toplu...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...