BIST 100 14.405,25 %1,79 Altın 6.828,21 ₺/gr %0,61 Bitcoin $78.745 %0,25 Dolar 48,48 ₺ %0,02 Euro 56,45 ₺ %0,09 Sterlin 65,73 ₺ %0,07 Gümüş 103,53 ₺/gr %1,00 Ethereum $2.494,78 %0,38 İsviçre Frangı 59,92 ₺ %0,06 Kanada Doları 35,19 ₺ %0,06 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,13 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,92 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,21 ₺ %0,03 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,05 Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Tunç Soyer: “Sosyal yardım pansumansa sosyal devlet tedav...

Tunç Soyer: “Sosyal yardım pansumansa sosyal devlet tedavidir”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer TEBİAT toplantısında sosyal devletin önemine vurgu yaptı.

0Yorumlar
Tunç Soyer: “Sosyal yardım pansumansa sosyal devlet tedavidir”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Turizm, Ekonomi, Bilimsel Araştırma Merkezi'nin (TEBİAT) İzmir Çeşme’de düzenlediği toplantıya katıldı. Üretim Esaslı Ekonomiye Geçiş ve Çağdaş Sosyal Devlet Uygulamalarında Yerel Yönetimlerden Merkezi Yönetime başlıklı panelde konuşan Başkan Tunç Soyer, sosyal yardımlar ve sosyal devlet kavramı arasında fark olduğunu belirterek, “Sosyal devletten sadece sosyal yardımı anlamamak gerekiyor. Sosyal devlet aslında kentin, ülkenin ürettiğinin adil bir biçimde paylaşılmasını sağlayan devlet demektir. Yani sosyal yardım pansumansa sosyal devlet tedavidir” dedi.

“Yerelleşmekten korkmamamız, yerelin kaynaklarını büyütmemiz lazım” diyen Başkan Soyer, “Sosyal devlet dediğimiz şey babaysa belediye anadır. Belediye ana olmalıdır, müşfik şefkatli, üreten, dokunan, kucaklayan. Bizim artık Türkiye'de belediye ana dönemini başlatmamız lazım. Devlet baba babalığı devam etsin ama belediyenin analık sürecini başlatmamız lazım. Bunun için de refahın adil paylaşılmasından yola çıkmamız lazım” dedi.

"Yerel yönetimlerin mali yapıları sorunları çözmede yetersiz"

Başkan Soyer konuşmasında, yerel yönetimlerden beklentilerin altyapı, yol, su, atık, atık yönetimi ve imar hizmetlerinin çok ötesine geçtiğini vurgulayarak, “Yerel yönetimlerin mali yapıları çok daha önemli bir hale geliyor. Ülkemizde maalesef yerel yönetimlerin gelirlerinin toplam kamu içerisindeki payı oldukça düşük. Değişen kentsel anlayışın içerisinde mevcudun yeterli olduğunu söylemek mümkün değildir. Türkiye'de yerel yönetimlerin konumlandırılmasıyla ilgili bir paradigma değişikliğine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Dünyada yerel yönetimlerin önemi artıyor

Yeni uluslararası ilişkiler paradigmasında yerel yönetimlerin küresel sorunların çözümünde etkisinin görüldüğünü belirten Tunç Soyer, “Aslında yoksulluk, iklim değişikliği gibi bütün küresel krizler, geçmişte bütün hükümet başkanlarının bir araya gelerek çözülecek sorunlar olarak görüldü. 2015 Paris İklim Zirvesi'nde ilk defa 400 belediye başkanını da hükümet başkanlarıyla bir araya getirdiler. O büyük iklim zirvesinde ortaya çıktı ki bütün küresel krizlerin çözümü yerelde. Çünkü yerelin dahli olmadan küresel krizlerin hiçbiri çözülemiyor. Bütün meselelerin yerelde çözülmesi lazım" diye konuştu.

Başkan Soyer’in konuşmacı olarak katıldığı panelde oturum başkanlığını Prof. Dr. Ahmet Yörük yaptı. Konuşmacılar ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan oldu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

YENİ Parti Üsküdar Seçimine İtiraz Edecek! Gökhan...

YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Üsküdar Belediyesi’nde gerçekleştirilen başkan...

11 saat önce

Mansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...

17 saat önce

İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...

9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...

1 gün önce

1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...

1 gün önce

Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...

Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...

3 gün önce

Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...

Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...

3 gün önce

Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...

3 gün önce

Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi

Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

4 gün önce

Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki

Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...

4 gün önce

Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...

4 gün önce

Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...

Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...

4 gün önce

Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...

4 gün önce